Robustní novinka s Androidem a 5G? Chystá se Nokia XR30

Robustní novinka s Androidem a 5G? Chystá se Nokia XR30
Fotografie: Nokia
  • Hlavní fotoaparát bude lákat na 64 Mpx
  • Novinka bude dostupná v černé a zelené

Chytré telefony se zvýšenou odolností jsou dnes běžnou součástí nabídky vesměs všech předních výrobců. Vždy však jde o vyšší odolnost proti vodě či prachu. Někdo však hledá zařízení ještě odolnější. Zejména proti pádům, což zpravidla zajišťuje bytelnější konstrukce. Takový telefon má v nabídce i společnost HMD Global, konkrétně Nokii XR20, avšak ta již zdaleka není nejmladší.

Nokia XR30

Winfuture.de nyní přinesl informace o Nokii XR30. V tuto chvíli není název potvrzený, ale jak můžete vidět na zadní straně, řada XR je jistá. Označení se nachází v místech, kde jinak Nokia mívá logo společnosti Zeiss, nicméně spolupráce již skončila a Nokia využila prostor pro něco jiného. Příliš specifikací prozatím neuniklo, opírat se tak můžeme zejména o fotografie, které odhalují podobný design jako u současného modelu a černé + zelené barevné provedení.

Nokia XR30

Čelní strana dává tušit, že se zřejmě nic velkého měnit nebude a zachovány zůstanou výraznější rámečky. Ty však jsou omluvitelné s ohledem na odolnost telefonu. Novinkou má být podpora 5G. Spatřit lze hlavní 64Mpx fotoaparát, přičemž sekundární snímač má být s 8 megapixely ultraširokoúhlý. Výčet zakončí čelní 16megapixelová selfie kamerka.

O procesoru prozatím informace nejsou k dispozici, avšak jak známe telefony Nokia, vyloženě výkonný očekávat nelze. Každopádně by jej měla doprovodit 6GB RAM a 128GB úložiště. Kapacita baterie 4 600 mAh příliš neoslní, naopak 33W drátové nabíjení je právě s ohledem na kapacitu solidní.

V tuto chvíli není známo, kdy by se nová Nokia XR30 mohla představit. Naopak o ceně již nějaké představy jsou. Měla by se pohybovat kolem 499 eur, což je v přepočtu necelých 12 tisíc korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze