Rozsvítili jsme noc! Fotí lépe Huawei Mate 20 Pro, nebo Honor View20?

Rozsvítili jsme noc! Fotí lépe Huawei Mate 20 Pro, nebo Honor View20?
  • V redakci se nám sešel Honor View20 a Huawei Mate 20 Pro
  • Neváhali jsme ani chvíli a vyrazili udělat srovnání fotek v noci
  • Oba smartphony disponují nočním režimem, který umí prosvítit noc

V redakci pro vás intenzivně testujeme nový Honor View20 a ještě než vám připravíme podrobnou recenzi, vzali jsme jej na procházku. Vzhledem k tomu, že View20 je aktuálně technologickou výkladní skříní společnosti Honor, srovnali jsme jeho fotografické dovednosti s Huawei Mate 20 Pro a začali jsme srovnáním večerních snímků, respektive snímků s aktivovaným Nočním režimem.

Huawei
Mate 20 Pro
Honor
View20
Hlavní 40 Mpx, f/1.8 48 Mpx, f/1.8 (12 Mpx)
Teleobjektiv 3×, 8 Mpx ne
Optická stabilizace ano ne (3D ToF senzor)
Přisvětlení LED dioda LED dioda
Čelní 24 Mpx 25 Mpx

Kompletní specifikace naleznete v katalogu mobilů.

O výsledcích se můžete přesvědčit sami. První snímek (posuvník úplně vpravo) vždy patří Mate 20 Pro, druhý View20 od Honoru (posuvník umístěn vlevo).

Ukázkové fotografie v plném rozlišení

Fotografie v původním rozlišení

Snímky samozřejmě máme i v plném rozlišení. Fotografie si pro prohlédnutí detailů v plném rozlišení přibližte v galerii, a to pomocí ikony lupy.

Diskuze ke článku
Miro
Mě by spíše zajímalo jak rychle jsou ty telefony schopny zachytit snímek pohybující se osoby při umělém osvětlení. Skoro každá fotka prcka, který se neustále hýbe je na mojí LG G5 rozmazaná.
Miroslav Turek
Huawei Xiaomi Mi MIX 3 (tabulka srovnání), že by chybička?
Areon
První srovnávací obrázek byl pro Honor totálně špatný, ale další už jsou celkem v pohodě. Samozřejmě je tam viditelný rozdíl a MATE 20 Pro fotí noční fotky lépe, nicméně také je třeba přihlédnout k cenovému rozdílu, který je obrovský.
Ondra
Jen takovy okrajovy dotaz - opravdu se najdou lidi, co foti v noci mobilem? Proc proboha?
Jsem sice zastancem inovaci (nejen) v mobilnim segmentu, ale ze se vyrobci predhani v tom, ci nocni rezim bude lepsi, mi prijde skoro az chorobny. Obzvlast necim, co podle me vyuzije tak mizivy procento uzivatelu s masochistickymi sklony. Ja to treba na Pixelu vyzkousel jednou, protoze me zajimalo to "kouzlo", co vznikne z uplne tmy. Super, fakt ze jo :) videl jsem sice vyrazne mensi ho*no nez predtim, ale i tak to byla nepouzitelna matlanice...
A znovu se tak ptam - proc proboha?!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze