Samsung Galaxy A6+ dorazil do redakce. Jaký dělá dojem novinka střední třídy?

16
Samsung Galaxy A6+ dorazil do redakce. Jaký dělá dojem novinka střední třídy?
  • Střední třída Samsungu pro rok 2018 je ve znamení Infinity displeje
  • Novinka velmi dobře padne do ruky a působí bytelným dojmem
  • Galaxy A6+ klade důraz na fotoaparáty, vzadu má dva, vpředu jeden s diodou

Do střední třídy jihokorejského Samsungu letos zamířily dvě novinky – Galaxy A6 a Galaxy A6+. Na redakční test nám dorazil nejprve větší a o něco lépe vybavený zástupce s přídomkem +. Tato verze se na českém trhu nabízí v námi testované černé, levandulové (fialové) a zlaté. Cenu výrobce nastavil na 8 999 Kč, takže pomalinku sklouzává směrem k vyšší střední třídě. Přesto má Samsung Galaxy A6+ hned několik handicapů oproti svému předchůdci. V prvé řadě se již nemůžete spoléhat na zvýšenou odolnost a moderní USB-C konektor byl nahrazen starým micro USB. Kroky Samsungu skutečně nejsou vůbec lákavé a je otázkou, zda nás novinka vůbec něčím zaujme.

V prvé řadě se o to Galaxy A6+ pokusí designem, který se inspiroval u vlajkových lodí. Jde však pouze o vzhled samotný, v případě materiálů zde máme hliníkovou unibody konstrukci, kterou možná většina přivítá spíše než sklo. Telefon má oblé boky, kvůli čemuž je lehce baculatý. Přesto, nebo spíše právě proto, padne skvěle do ruky. Skutečně pohodlně se drží. Ani si nevzpomenete, že se hmotnost zastavila až na 191 gramech. Hned zpočátku testování je třeba zkritizovat odemykací tlačítko. Z jakého důvodu je tak vysoko, zůstává záhadou. Každopádně je vždy nutné natáhnout palec ruky, abyste na něj dosáhli.

Zlákat vás bude moci displej. V tomto případě Samsung nijak zásadně nešetřil a šestipalcový Super AMOLED displej je osazen Full HD+ rozlišením. Podání barev je oku lahodící, jemnost výborná a čitelnost z úhlů i na slunci je skvělá. Nechybí ani funkce ambientního displeje, naopak se musíte smířit s absencí informační LED diody.

Na zadní straně je v pořadí třetí lákadlo. Na mysli máme duální fotoaparát s rozlišením 16 (f/1.7) + 5 (f/1.9) megapixelů . Jejich přítomnost umožňuje hrátky s hloubkou ostrostí, a to také přímo během snímání scény. Výborná světelnost hlavního fotoaparátu slibuje velmi slušné snímky v noci. To samozřejmě během testování prověříme. Prozatím si prohlédněte první sadu ukázkových snímků.

Ukázkové fotografie

Samsung Galaxy A6+ (testovací video) – 1080p, 30 FPS

Samsung Galaxy A6+ v redakci nadále testujeme. Pokud vás cokoliv zajímá, neváhejte a zeptejte se nás přímo v diskuzi pod článkem.

Samsung Galaxy A6+

Rozměry160,2 × 75,7 × 7,9 mm, 191 g
DisplejSuper AMOLED, 6" (2 220 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 450, 8×1,8 GHz
PaměťRAM: 3 GB, úložiště: 32 GB, microSD
Akumulátor3 500 mAh, doba nabíjení: 2:31 hodin
Diskuze ke článku
Absolut NoFak
Neustálé lagování,
není dobré pro mrdání.
Laguje to totiž tak,
že vám stresem změkne pták.
Lilka
Chci se zaptat, zdali v tomto případě se spíše vyplatí koupit tento model, nebo model A8 :)
Blue Sun
Blue Sun
Za devět tisíc to není zrovna dobrá koupě. Foťák je dost slabý, procesor nanejvýš přijatelný, vůči minulým modelům řady A je to dost úpadek v konstrukci, výbavě...
Martin
Radši si připlatím a koupím OnePlus 6. Protože tohle je bída a ostuda :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze