Samsung Galaxy Fold v prvních zahraničních dojmech

3
Samsung Galaxy Fold v prvních zahraničních dojmech
  • Skládací Samsung již brzy zamíří na vybraných trzích do předprodeje
  • První uživatelé s ním však mají možnost pracovat a podělit se o dojmy

Samsung Galaxy Fold, první skládací telefon jihokorejského výrobce, se ještě koncem tohoto měsíce dostane do předobjednávek na vybraných trzích. Bohužel český ani slovenský mezi nimi nefiguruje. Ještě před předprodejem se novinka dostala do rukou prvních vyvolených, kteří se samozřejmě podělili o první zkušenosti.

Samsung Galaxy Fold

Jedním z nich je i Marques Brownlee, který má k dispozici dokonce hned dva kousky Galaxy Foldu od Samsungu a prostřednictvím jeho prvních dojmů se na novinku můžeme detailně podívat. YouTuber se soustředí především na zpracování telefonu. V další části videa jsou zkoušeny různé aplikace na vnějším displeji a jejich přenesení na větší vnitřní displej. Příjemným překvapením je, že vše probíhá velmi plynule a korektně. Například pokud jste v obchodě Google Play a posunete se v nabídce o něco níže, budete na stejném místě i na velkém displeji. Celkově funguje tzv. překlápění aplikací velmi rychle. Samsung na všem očividně intenzivně pracuje a výsledek je svižnější než v době, kdy byl telefon představen.

Přesuňme se k velkému displeji, který vyniká možnostmi multitaskingu. Základem je možnost si vedle sebe otevřít dvě aplikace a snadno měnit jejich poměr využití. Dále však můžete otevírat ještě tzv. plovoucí okna, kterých může být k dispozici až osm. Veškeré aplikace otevíráte skrze panel z pravé strany na rozevřeném displeji. Velký zobrazovač vybízí k práci s více aplikacemi současně a Galaxy Fold vám v tomto ohledu vychází vstříc.

Samsung Galaxy Fold 4G

Rozměry160,9 × 117,9 × 7,6 mm, 276 g
DisplejSuper AMOLED, 7,3" (2 152 × 1 536 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 855, 1×2,84 GHz + 3×2,41 GHz + 4×1,78 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GB / 1 000 GBne
Akumulátor4 380 mAh