Samsung Galaxy S20 FE vs. Galaxy Note20: funguje lépe digitální, nebo optický zoom?

Samsung Galaxy S20 FE vs. Galaxy Note20: funguje lépe digitální, nebo optický zoom?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • U obou telefonů jsme porovnávali trojnásobné přiblížení
  • Nechybí ani ukázky večerních/nočních snímků

Novinka od Samsungu s označením Galaxy S20 FE dorazila vybavena 120Hz displejem, odolností IP68, ale také klasickým trojnásobným teleobjektivem. A právě to je jedna z výraznějších změn oproti modelům S20, S20+ nebo třeba Galaxy Note20, které namísto toho spoléhají na 64Mpx snímač, jenž přibližuje pomocí takzvaného „cropu“ (vyřezávání). Spoustu uživatelů však logicky ani tak nebude zajímat, jak přesně funguje zoom u jejich telefonu, jako spíše finální výsledek. Proto jsme se rozhodli oba snímače porovnat ve dne i během večera/noci. Ještě předtím, než se pustíte do prohlížení, si můžete přečíst technické specifikace obou fotoaparátů.

Samsung Galaxy S20 FE Samsung Galaxy Note20
Rozlišení 8 Mpx 64 Mpx
Světelnost objektivu f/2.0 f/2.0
Velikost snímače 1/4,5" 1/1,72"
Ohnisková vzdálenost 73 mm 27 mm
Velikost pixelů 1,0 μm 0,8 μm
Stabilizace OIS OIS
Ostření PDAF PDAF

První snímek u všech fotografií v tomto článku (posuvník úplně vpravo) patří Samsungu Galaxy S20 FE, druhý pak Samsungu Galaxy Note20 (posuvník umístěn vlevo).

Ukázkové snímky v původním rozlišení

Testovací snímky byly pořízeny ve stejnou chvíli s automatickým nastavením (zapnutým optimalizátorem scény). V případě večerních/nočních snímků byl každý druhý identický snímek pořízen s manuálně vynuceným nočním režimem. Prohlédnout si je můžete v plné kvalitě rovněž v galerii níže (pro přiblížení stačí kliknout na ikonku lupy).

Samsung Galaxy S20 FE
Samsung Galaxy Note20
Diskuze ke článku
lukas prikryl
lukas prikryl
Jak se dalo očekávat, optický je lepší. Stejně jako u S20 je to fail Samsungu, I levný Note 10 Lite má daleko lepší zoom než S 20.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze