Samsung oficiálně odhaluje One UI. Je speciálně uzpůsobené protáhlým displejům

22
Samsung oficiálně odhaluje One UI. Je speciálně uzpůsobené protáhlým displejům
  • Nové prostředí bude efektivně rozdělovat obsah displeje na dvě části
  • Současně bude dbát na lidské oči a prostředí využije černé barvy
  • One UI bude postavené na Androidu 9.0 Pie

O prostředí One UI od Samsungu jsme již několikrát psali, například jej sledovali také na videu. Nyní Samsung vyrukoval s oficiální zprávou, ve které prostředí poprvé více přibližuje. Jihokorejský výrobce si je vědom toho, že displeje telefonů neustále rostou a především se protahují. Není také pohodlné je ovládat jednou rukou a nové prostředí Samsungu se na tuto problematiku hodlá zaměřit. Obsah na displeji by měl být v polovině rozdělen na tu část, která slouží k ovládání, a část, jež bude jen zobrazovat obsah. Výhodou je, že ovládání bude sdruženo ve spodní části displeje, kam pohodlně dosáhne palec vaší ruky. Směrem dolů se například posunou popisky záložek jednotlivých nabídek, které doposud bývaly v horním segmentu displeje.

One UI

V rámi zpřehlednění Samsung sjednotí design veškerých nabídek, přesně tak, abyste se mohli plně soustředit na to, co je pro vás v danou chvíli důležité. Konkrétně má jít o oválné bloky, které by měly upoutat oči na obsah v nich zobrazený.

One UI

Samsung také do prostředí zařadí noční režim, který bude šetřit oči. Správně tušíte, že půjde o noční režim, kdy se prostředí oblékne do černých odstínů.

One UI

Úpravou projde také informační lišta. Opět ve stylu posunutí důležitých ovládacích prvků do spodní části obrazovky. Například často využívaná úroveň jasu bude úplně dole, a snadno ji tak budete moci upravit, aniž byste museli přehmatávat. Celé nadstavba One UI je založena na Androidu 9.0 Pie a samotný Samsung prozatím neodhalil všechny nové vlastnosti prostředí. Doufejme tak, že je ještě nač se těšit.

One UI
Diskuze ke článku
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Nevypadá to moc hezky. Já jsem se současným prostředím Experience spojonen. Je fakt super.
Tomáš
Prostě víc jako Apple :)...
Filip
Jel jsem nejaky cas na bete Note 9 a naprosta pecka.
Petr Válek
Petr Válek
Na note 9 je prostředí super , lepší jak to staré . Jel jsem na betě , a už mám full verzi :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze