Samsung potvrdil, že pero S Pen budou zvládat i další telefony Galaxy

3
Samsung potvrdil, že pero S Pen budou zvládat i další telefony Galaxy
Fotografie: Mobil Pohotovost
  • Do roku 2020 bylo S Pen vyhrazeno pouze pro řadu Galaxy Note
  • Letošním rokem se podpora rozšířila na novinku Galaxy S21 Ultra

Výsadou mobilních telefonů a tabletů Samsung Galaxy Note je již po dekádu dotykový stylus S Pen, který se v posledních generacích stal díky podpoře Bluetooth i bezdrátový. Až do loňska přitom platilo, že kdo chtěl okusit možnosti S Pen, musel si pořídit přístroj z řady Galaxy Note. Změna nastala 14. ledna 2021, kdy Samsung představil Galaxy S21 Ultra, který si s S Pen rozumí. V základním balení jej však nenajdete, musíte si ho přikoupit a počítat s tím, že jde o obyčejný S Pen, nikoliv ten bezdrátový. Na druhou stranu však S21 Ultra dokáže pracovat i se staršími pery S Pen. Jen je vždy nutné mít na paměti, že nebudou fungovat například gesta ve vzduchu.

Samsung má však dle informací sammobile.com s perem mnohem rozsáhlejší plány. Potvrdil, že v budoucnu plánuje rozšířit zážitek pera S Pen na další zařízení Galaxy. Bohužel však konkrétnější nebyl. Je však nasnadě, že nejpravděpodobněji se s S Pen setkáme v řadě Galaxy Fold. Velký displej přímo vybízí k pohodlnější práci za pomoci stylusu. Současně tomu nahrávají také spekulace týkající se chystané třetí generace skládacího Samsungu.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
Spen je super, ale nechápu, proč si nerozumí i s S21 a S21+.
Martin Vinduška
Martin Vinduška
Zkus trošku pogooglit o řadě Note, kdyby aspoň trošku..
Franta Kulisek
Franta Kulisek
Pockejte, takze ono se da prikoupit, ale jen pasivni?:o) No, vlastne kdyz ti pitomci to nedali do tela, tak jak by se treba to aktivni z note9 nabijelo, to je fakt ..... pritom je to tak pohodlne na kresleni nebo treba na foceni. Jako jak vidno, Samsung si asi pujcil nejakeho "navrhare vybavy" pouzivajici Excel a nahodne generovanou vybavu, z nejake konkurencni spolecnosti ......

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze