Samsungy Galaxy S9 unikají na oficiálním propagačním videu

24× aktualizováno
Samsungy Galaxy S9 unikají na oficiálním propagačním videu
  • Na internetu se objevilo oficiální propagační video Galaxy S9 určené pro firemní zákazníky
  • Budoucí vlajkové lodě Samsungu by měly mít displeje o velikosti 5,8 a 6,2 palců
  • Rozměry obou telefonů však poklesnou, displej využije čelní plochu efektivněji

Aktualizováno 25. 2. 2018

Netrpělivě očekávané nové vlajkové lodi Samsungu – Galaxy S9 a S9 + jste si mohli prohlédnout na celé řadě uniklých snímků. Nyní se můžete podívat na něco oficiálnějšího. Obě novinky se detailně ukazují na uniklém propagačním videu, které je určeno pro zákazníky z řad firem. Z videa vyplývá i to, že Samsung nabídne až čtyři roky bezpečnostních aktualizací. To se však bohužel netýká běžných uživatelů, ale pouze těch, kteří získají balíček Enterprise Edition.

Aktualizováno 21. 2. 2018 16:35

S velmi se blížícím příchodem Samsungů Galaxy S9 se množí i jejich úniky. Dnes se kromě cen, viz níže, podíváme také na živé snímky skrze sociální síť weibo, na kterých je vidět model Galaxy S9. Spatřit lze černou variantu, avšak v nabídce jich bude více. Čtečka otisků prstů je pod fotoaparátem, naopak beze změny zůstalo umístění tlačítka pro hlasového asistenta Bixby.

Samsung Galaxy S9

Aktualizováno 21. 2. 2018

Již v neděli se dočkáme představení velice očekávaných Samsungů Galaxy S9 a Galaxy S9+, o kterých již víme takřka vše. Co se většinou dozvídáme až úplně naposledy, je cena. Ta se navíc často liší dle konkrétního trhu. Aktuální spekulace naznačují, že Samsung sáhne ke zdražení, avšak k nijak zásadnímu. Základní verze, tedy Galaxy S9 má stát 740 liber, avšak jiné zdroje tvrdí, že půjde až o 800 liber, což je v přepočtu bezmála 23 tisíc korun. Větší Galaxy S9+ může stát 830 liber, avšak jde o nižší odhadovanou cenu, která vychází z částky 740 liber u menšího modelu. Klidně se tak může stát, že se částka za Galaxy S9+ vyšplhá až k hranici 900 liber, což je bezmála 26 tisíc korun.

Pokud se podíváme do rychlého porovnání se současnými vlajkovými modely Galaxy S8 a Galaxy S8+, zjistíme, že v případě černého scénáře dojde ke zdražení o tisíc korun. Nejde o nijak moc s ohledem na celkovou vysokou částku za oba telefony. Je navíc možné, že nakonec ke zdražení nedojde a místní zastoupení ponechá ceny shodné, jako při zahájení prodeje loňských vlajkových lodí.

model počáteční cena
Samsung Galaxy S9 22 999 Kč (odhad)
Samsung Galaxy S8 21 999 Kč
Samsung Galaxy S7 19 799 Kč
Samsung Galaxy S9+ 25 999 Kč (odhad)
Samsung Galaxy S8+ 24 999 Kč
Samsung Galaxy S7 edge 22 599 Kč

Aktualizováno 20. 2. 2018

Do představení nových vlajkových lodí od Samsungu nám zbývá již jen několik málo dní. Dnešní čekání je ve znamení úniku spousty oficiálních fotografií, na kterých obě novinky můžeme vidět.

Samsung Galaxy S9+ a Galaxy S9

Znovu se potvrzuje například přítomnost stereo reproduktorů a bude zajímavé, jak si s kvalitou zvuku jihokorejský výrobce poradil. Víme také, že duální fotoaparát bude výsadou modelu Galaxy S9+.

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9+

Samsung Galaxy S9+

Aktualizováno 16. 2. 2018

Připomínat fakt, že Samsungy Galaxy S9 jsou již za dveřmi asi netřeba. Dokazují to například připravené sklady s příslušenstvím. Dnes se tak v krátkém videu můžeme podívat na ochranná pouzdra. Ta na první pohled asi nijak nešokují. Potěší však, že varianta LED Flip Wallet Cover dokáže skrze čelní stranu pomocí malých diod zobrazit čas a také zmeškané události. Celková ochrana pouzdra tak nijak neruší praktickou funkci Always-On.

Aktualizováno 15. 2. 2018

Po dvou dnech tu máme další benchmark, tentokrát AnTuTu, ve kterém se objevila varianta Samsungu Galaxy S9+ s procesorem Snapdragon 845. Na tom by nebylo nic překvapivého, kdyby benchmark neodhalil 6GB operační paměť. Vyvstává tak otázka, zda štědrá porce RAM bude výsadou jen verze s procesorem od Qualcommu, nebo ji dostane i varianta s procesorem Exynos, která dorazí na český trh.

Samsung Galaxy S9+
Samsung Galaxy S9+ v benchmarku AnTuTu

Aktualizováno 13. 2. 2018

Už jen dva týdny musíme čekat na oficiální odhalení Galaxy S9, ale přesto se objevují stále nové úniky informací. Nyní to jsou výsledky z benchmarku Geekbench, kde se ukázal procesor Exynos 9810. Výkon na jedno jádro dosáhl podle všeho na 3 648 bodů a na více jader 8 894 bodů. Připomeňme si, že Galaxy Note8 dosahuje více jádrového výkonu pod 7 tisíc bodů. Benchmark dále ukázal Android Oreo a 4 GB RAM. Procesor bude mít 8 jader a základní takt činí 1,79 GHz.

Samsung Galaxy S9

Aktualizováno 7. 2. 2018 14:15

Po velmi zajímavém fialovém provedení se nám odhaluje Samsung Galaxy S9+ též ve verzi Coral Blue, tedy světle modré. Je zde předpoklad, že do stejného odstínu se zahalí také klasická verze Galaxy S9.

Samsung Galaxy S9+
Samsung Galaxy S9+ ve variantě Coral Blue

Aktualizováno 7. 2. 2018 10:45

Samsung představí budoucí vlajkové modely řady Galaxy S9 také ve velmi zajímavé fialové variantě, na kterou se aktuálně můžeme podívat.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Další nová informace se týká fotoaparátu. Má být nasazen fotoaparát Sony IMX345 s variabilní clonou schopnou přepínat mezi f/2,4 a f/1,5. Zejména v nočních podmínkách by tak nové Samsungy měly excelovat.

Samsung Galaxy S9+ a Galaxy S9

Aktualizováno 2. 2. 2018

Dnes došlo k odhalení různých dílčích součástek. Níže se můžeme podívat například na modul fotoaparátu, který by měl být nadále 12megapixelový, a dále na čtečku otisků prstů. Ta se zdá být o něco širší než u současné generace.

Odhalena byla také baterie, která bude mít u většího modelu kapacitu 3 500 mAh. Klasický Samsung Galaxy S9 si pak vystačí s 3 000 mAh.

Aktualizováno 1. 2. 2018

Příchod nových vlajkových lodí Smasungu je na spadnutí. Představí se na konci tohoto měsíce, zatímco v prodeji by se měly objevit již v polovině března. Výrobce na jejich příchod již vše připravuje. Důkazem budiž například existence oficiální stránky u finského Samsungu. Na nich již můžeme najít model s označením SM-G965F / DS, což je budoucí Samsung Galaxy S9+. Písmeno F v názvu značí mezinárodní variantu, DS za lomítkem pak fakt, že na finském trhu bude zřejmě k dispozici i verze s podporou dvou SIM karet.

Aktualizováno 30. 1. 2018

Situace ohledně rámečků Galaxy S9 se podle všeho konečně vyjasnila. Známý leaker Steve Hemmerstoffer (@OnLeaks) se s námi totiž podělil o porovnání nákresů Galaxy S9+ se staršími schématy Galaxy S8+. Pokud jsou tyto nákresy chystaného Samsungu už skutečně definitivní, můžeme se těšit na ještě tenčí rámečky, ale není to bez obětí. Výrazně menší bude především brada telefonu, zatímco čelo se zmenší jen minimálně.

Velké změny ovšem postihnou boky telefonu. Samsung se podle všeho přikloní k mnohem menší a pozvolnější křivce skla, což by mělo přispět k lepšímu ovládání telefonu, ale zároveň už nebude vypadat S9 tak působivě jako S8. Krása tedy ustoupí praktičnosti a vzhledem i ke změně umístění čtečky a méně kulatým tvarům by mohl být Samsung Galaxy S9 podobný možná více letošnímu modelu Galaxy A8 než svému loňskému předchůdci.

Aktualizováno 29. 1. 2018

Chystané Samsungy Galaxy S9 by mohly nabídnout ještě vyšší formu zabezpečení. Má se v nich objevit kombinace skeneru a rozpoznávání obličeje. Funkce má být nazvána InteligentScan. Podrobnosti v tuto chvíli nejsou známé a budeme si počkat, čím nás případně Samsung překvapí.

Navíc unikly tiskové fotografie, které zveřejnil Evan Blass. Na nich vidíme oba telefony, jejichž vzhled se nijak zásadně neliší od současných vlajkových lodí výrobce. Nicméně rámeček pod displejem by měl být ještě menší.

Samsung Galaxy S9+ a Galaxy S9

Aktualizováno 25. 1. 2018 15:50

Dnes se můžeme blíže podívat na větší z novinek – Galaxy S9+. Předem totiž musí být připraveni výrobci všemožného příslušenství, především ochranných pouzder. Nejnovější únik nám tak podrobně odhaluje Samsung Galaxy S9+ ze všech stran. Čelní strana nastíní ještě větší využití displejem, na zadní straně vidíme například vertikálně orientovaný fotoaparát, pod kterým je čtečka otisků prstů.

Samsung Galaxy S9+

Aktualizováno 25. 1. 2018 10:30

Aktuálně už máme potvrzené de facto všechny důležité informace. Jihokorejský Samsung nyní skrze svůj Twitter oficiálně oznámil svou nadcházející akci zvanou Unpacked, která proběhne 25. února, což je den před zahájením veletrhu MWC 2018. Je tedy takřka jasné, že tato událost bude nesmírně důležitá a uvidíme na ní novinky řady Galaxy S9.

Samsung Galaxy S9+ a Galaxy S9

Aktualizováno 16. 1. 2018

V poslední době není dne, abychom neslyšeli nějakou novinku o Galaxy S9 a ani dnešek není výjimkou. Od známého leakera Evana Blasse jsem se totiž dozvěděli, jak rychle si najde novinka cestu na trh. Galaxy S9 a S9+ se dočkají představení 26. února na veletrhu MWC 2018 v Barceloně a hned o tři dny později 1. března mají začít předobjednávky. Odesílání prvních zásilek a oficiální start prodeje má poté přijít 16. března. To znamená, že se dostane S9 mezi zákazníky o pár dní dříve než Galaxy S8 a Note8, kterým to trvalo více jak tři týdny.

Aktualizováno 15. 1. 2018

Blížící se představení Samsungů Galaxy S9 a S9+ potvrzuje i certifikace americkým úřadem FCC. Známe tak konkrétní označení. Galaxy S9 bude mít kód SM-G960, Galaxy S9+ pak SM-G965. Potvrzena je podpora všech klíčových frekvencí sítí LTE a známe také lokace, kde se novinky budou vyrábět. Kromě Jižní Koreji půjde ještě o Vietnam a Čínu.

Samsung Galaxy S9+ a Galaxy S9 Samsung Galaxy S9+ a Galaxy S9
Samsung Galaxy S9+ a Galaxy S9 prošly certifikací úřadu FCC

Aktualizováno 12. 1. 2018

Samsung na veletrhu CES 2018 potvrdil, že premiéra nových vlajkových lodí Galaxy S9 proběhne koncem února v Barceloně, avšak nadále zbývá čas na úniky. Aktuálně máme k dispozici fotografii, na které by mělo být zachyceno prodejní balení. To nám odhaluje také některé specifikace. Dle očekávání se jich mnoho shoduje se současnou řadou Galaxy S8, ale několik odlišností najdeme. Například hlavní 12megapixelový fotoaparát by měl mít proměnnou clonu f/1,5 a f/2,4. Podporován má být též záznam videa s až 1 000 snímky za vteřinu. Zajímavě také vypadá nasazené stereo reproduktorů AKG.

Samsung Galaxy S9

Aktualizováno 2. 1. 2018

Celý svět zachvátila v posledních hodinách fotografie z ikonky tohoto článku pocházející z čínských stránek Weibo, jež má zachycovat reálné kusy dvojice připravovaných telefonů řady Galaxy S9. Bohužel je však internet a práce s informacemi často opravdu ošemetná věc, a tak se velmi rychle ukázalo, že ve skutečnosti o fotografii skutečných telefonů nejde. Jedná se pouze o snímek z videa z YouTube kanálu Concept Creator, kde můžete najít třeba i konceptová videa nesplněných snů, jako je „bezrámečkový“ iPhone SE, Tesla Phone, Nokia 9, Galaxy X, LG G7 a mnohé další.

Tvůrce tohoto videa tak pouze zpracoval dosavadní leaky a zabalil je do krásného videa, ve kterém se nám ukazují spekulované rendery Galaxy S9 v té nejvyšší možné kvalitě. Na pravé fotky potvrzující design očekávaných novinek od Samsungu si tedy budeme muset ještě počkat. I tak však stojí video rozhodně za shlédnutí, jelikož nám dává doposud nejlepší pohled na tu nejpravděpodobnější podobu Galaxy S9.

Aktualizováno 18. 12. 2017

Přibližně dva měsíce před očekávaným představením nové řady Galaxy S9 unikají obrázky odolných pouzder pro Galaxy S9 a Galaxy S9+. Díky nim si opět můžeme více představit jejich vzhled a současně je odhaleno, že duální fotoaparát na zadní straně bude vyhrazen jen pro Samsung Galaxy S9+. Větší model také unikl skrze benchmark Gekkbench, čímž je opět potvrzen procesor Snapdragon 845 (k nám však zřejmě dorazí verze s procesorem Exynos), 6 GB RAM, 64GB úložiště či Android 8.0 Oreo.

Samsung Galaxy S9+ a Galaxy S9
Samsung Galaxy S9+ a Galaxy S9

Aktualizováno 16. 12. 2017

Galaxy S9 se opět ukazuje, avšak tentokrát na kvalitních renderech, na kterých má být zachycena menší varianta S9. Větší S9+ má nabídnout duální fotoaparát, kterého se menší sestra bohužel nedočká. Právě v oblasti fotoaparátu má dojít k největším vylepšením oproti letošnímu modelu. Potvrdilo se zachování 3,5mm jacku a přesunutí čtečky otisků prstů na mnohem lepší a přirozenější pozici. Zůstalo i dedikované Bixby tlačítko, ale spekulovaného ztenčení brady telefonu se očividně přeci jen nedočkáme. Za zveřejněním renderů stojí totiž @onLeaks, který podával zatím prakticky vždy přesné obrázky nadcházejících zařízení.

Aktualizováno 15. 12. 2017

Podle nových zpráv dojde k představení Galaxy S9 na sklonku února. Tím pádem je takřka jisté, že premiéra proběhne v rámci veletrhu MWC 2018 v Barceloně. Následující ročník se koná od 26. února do 1. března, přičemž Samsung má mít tiskovou konferenci 27. února. Vcelku nedávno se hovořilo o dřívějším představení, nicméně to si Samsung údajně rozmyslel. Jeho současným modelům řady Galaxy S8 se totiž daří velmi dobře v konkurenci nového iPhonu X. Můžeme se také podívat, jak by modely Galaxy S9 měly zřejmě vypadat prostřednictvím videa s rendery.

Aktualizováno 12. 12. 2017

Podle posledních zpráv mají přijít Galaxy S9 a S9+ se značně vylepšeným skenerem oční duhovky. Rozlišení tohoto skeneru se má zvednou ze 2 megapixelů v Galaxy S8 a Note8 na 3, přičemž nově by měl skener rozpoznat duhovku i u lidí, kteří nosí kontaktní čočky či brýle. Zároveň už jej nemají mást ani rychlé pohyby očí nebo špatné světelné podmínky. To vše se má spojit s 3D technologií rozpoznání obličeje, jakou nabízí Apple u svého iPhonu X. Zrychlit by se měl výrazně samozřejmě také samotný proces odemykání.

Měli bychom se tedy dočkat mnohem bezpečnějšího způsobu přihlašování, jelikož prozatím má Samsung velké problémy s přesvědčováním bank k implementace jejich skeneru oční duhovky, jakožto způsobu přihlašování. Podle bank není tento způsob totiž dostatečně bezpečný a jeho nasazení často odmítají, čemuž se nelze divit.

Aktualizováno 11. 12. 2017

Sága týkající se umístění čtečky otisků prstů nebere konce. Nejnovější spekulace se opět přiklání k nepříliš populárnímu umístění z řady Galaxy S8. To znamená, že ji Samsung ponechá na zadní straně. Naznačují to úniky screenshotů z aplikace S Health. Na nich je vidět malý náhled zadní strany, který odhaluje i čtečku otisků prstů. Její umístění na zadní straně asi mnohé nepotěší, ale Samsung přeci jen umístění vylepší. Nebude hned vedle fotoaparátu, nýbrž kousek pod ním.

Umístění čtečky otisků prstů na současných modelech (vlevo) a umístění čtečky v budoucích modelech (vpravo)

Aktualizováno 7. 12. 2017

Brzké představení, o kterém se v případě vlajkových lodí Samsungu tradičně spekuluje, se ani tentokrát nepotvrdilo. V lednu premiéra řady Galaxy S9 rozhodně neproběhne. Přímo jako nepravděpodobný scénář to označili zástupci Samsungu. Premiéry se dočkáme buď v únoru v rámci barcelonského veletrhu, nebo až v březnu, stejně jako v případě řady S8. Kromě upřesnění termínu představení se nově také spekuluje, že by nová generace Samsungů mohla zcela postrádat čtečku otisků prstů.

Aktualizováno 30. 11. 2017

Jihokorejský Samsung si nechal patentovat snímač otisků prstů, který je umístěn přímo pod displejem. Informace z potvrzení patentů naznačují, že na celém displeji bude až 12 bodů, které budou schopné rozpoznat váš otisk prstů. Z průřezu displejem můžeme vidět, že plocha pro rozpoznání otisku prstů bude ihned pod krycím sklíčkem. Díky tomu by měla dobře fungovat možnost ověření správného uživatele. Pakliže by měl váš telefon v rukou kdokoliv cizí, zobrazí se v daných aplikacích jen některé položky. Typicky může jít o galerii či kontakty. Nové řešení umístění čtečky otisků prstů by se mohlo objevit právě již na modelech Galaxy S9. Potvrzené to však v tuto chvíli není.

Samsung

Aktualizováno 9. 11. 2017

Objevily se spekulace, že by jihokorejský Samsung mohl začít s produkcí modelů řady Galaxy S9 už během prosince. Pakliže by se to potvrdilo, mohlo by k představení dojít během ledna a v únoru by novinky mohly dorazit na první pulty obchodů. Je však otázkou, zda se tyto spekulace potvrdí. Téměř každý rok se setkáváme s informacemi, že výrobce zkrátí interval mezi dvěma generacemi. Modely řady S8 byly představeny letos v březnu.

Původní informace z 30. 10. 2017

Není pochyb o tom, že v prvních měsících roku 2018 se dočkáme představení nových vlajkových lodí jihokorejského Samsungu. Takřka jisté je jejich označení – půjde o Samsungy Galaxy S9 a S9+. V základu se nebudou příliš lišit od Galaxy S8 a Galaxy S8+, jak naznačují prvotní úniky vzhledu čelní strany. Povšimnout si však lze ještě menšího prostoru pod displejem. Pokud dále zjistíme, že velikost displejů bude 5,8 palců a 6,2 palců, tedy nezměněná, a současně, že dojde ke snížení výšky obou modelů o přibližně 4 milimetry, můžeme slavit. Samsungu se povede ještě zvýšit procentuální využití čelní plochy displejem.

Samsung Galaxy S9

Částečně se spekuluje o tom, že se Samsung nadále snaží implementovat čtečku otisků prstů za displej, avšak jako pravděpodobnější se jeví varianta s opětovným nasazením na zadní stranu. I do řady Galaxy S se podívá duální fotoaparát, a to zřejmě s 16 megapixely. Duální, 12megapixelový snímač se pak objeví dokonce i na čelní straně. Pod kapotou bude Snapdragon 845, který se má již brzy představit. Je však možné, že Samsung opět sáhne k dvěma verzím, přičemž v té evropské může být nasazen procesor Exynos.

Samsung Galaxy S9+

Klíčová informace se týká hudebního výstupu. Zdá se, že Samsung již nebude déle čekat a příští rok u svých vlajkových lodí odstraní 3,5mm jack. Nadále bude zachována zvýšená odolnost s certifikací IP68.

Zdroj: reddit.com, gsmarena.com, gsmarena.com, gsmarena.com, browser.geekbench.com, gsmarena.com, thebell.co, winfuture.de

Diskuze ke článku
David
To uz je trpapny jak podle hnusneho applu davaji vyrobci pryc 3,5 mm jack - ktery je nejlepsi konektor na hudbu :)
Michal
Zatím mám pořád svojí s7 edge, s8 se mi sice líbí, ale za ten finanční rozdíl mezi prodejem s7 a koupí s8+ která víceméně nenabízí kromě většího displeje nic navíc co by pro mě bylo nějak moc důležité jsem se rozhodl počkat na s9+, pokud ovšem nebude mít 3,5 jack, tak asi počkám až spadne cena s8+ nebo note 8 a půjdu do něj.
Tomas
Sem s tim!!! Mam S8, mel jsem radu let nejnovejsi iPhony, naposledy jsem koupil pritelkyni iPhone 8. A uz je taky nahlodana a premysli o vymene tez za S8. Je to proste jinde a mnohem lepsi. Hned jak S9 bude, objednavam.
ROBERTONEFINITO
VSAK MAME I JINE MOŽNOSTI (HUAWEI, HONOR, ONE PLUS... ) ten Samsung si zachvili uvědomí , že vše není věčné a až začnou skomírat prodeje.... radi by přehodnotili co kde by nasli... ale už to nebude ono a dopadnou jak HTC?? jen muj tip... pro zákazníka jsou momentalně nejlepší staje (s androidem a nej poměr: výkon/výbava/aktualizace/přiměřena kvalita za rozumnou cenu) HONOR a ONE PLUS , jak to začnou u samsungu jakkoliv ořezávat při neustálem navyšování ceny --- tak zte židličky spadnou :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze