Samsungy Galaxy S9 si do nové stanice DeX Pad lehnou

5
Samsungy Galaxy S9 si do nové stanice DeX Pad lehnou
  • Samsung přepracoval svou kolébku Dex
  • Nová generace DexPad je praktičtější, telefon v ní leží
  • Displej funguje jako touchpad
  • Zmizel však ethernetový konektor

V minulém roce Samsung přinesl nové příslušenství ve formě kolébky DeX, do které se telefon postavil a po propojení s monitorem jste získali takřka klasický desktopový počítač. Nevýhodou byla omezená přenosnost a nutnost mít telefon neprakticky položený. Toho si byli zřejmě zástupci Samsungu vědomi a novou generaci přepracovali. Nazvali ji DeX Pad a již z názvu je patrné, co se mění. Nově telefon do kolébky prostě položíte, díky čemuž je vše samozřejmě stabilnější. Změna usazení však nemá jen tento důvod.

Samsung Dex Pad

Druhým pádným důvodem je usnadnění ovládání. Pokud nebudete mít po ruce myš či klávesnici, nevadí. Po spojení s kolébkou DeX Pad se na novinkách Galaxy S9 a Galaxy S9 automaticky spustí režim touchpadu. Displej je rozdělen a vy jej máte možnost využívat jako myš. Stejně tak se na displeji může objevit klávesnice, pokud bude nutné zadávat nějaký text. Není to vrchol pohodlí, ale jako nouzovka pro chvíle, kdy u sebe nemáte svou velkou klávesnici to může stačit. Na těle pak najdeme USB-C konektor pro nabíjení, HDMI pro spojení s monitorem a dva USB-A konektory. Výčet tím končí a bystrý čtenář zaznamenal chybějící ethernet konektor. Připojení k internetu tak bude zajištěno výhradně skrze Wi-Fi.

Diskuze ke článku
xXx
Bude nový dex kompatibilní se starší s8?
QSK
Vie tá S9 a Dex linux?
Refael
Proč musí Samsung mít speciální Dex Pad, když Huawei stačí k připojení k monitoru přibalený USB-C kabel?
Petr
Chybějící Ethernet mě tak moc nemrzí. V Note 8 většina app i aktualizací ze systému hlásila že není připojen internet, když byl zapojen Ethernet kabel. V neděli jsem dostal S9+ a je u ní úplně stejný problém s ethernetem hodně app nekomunikuje, s WiFi je vše OK, škoda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze