Snapdragon 855 se usídlil v redakci. Jaké jsou naše první dojmy z Xiaomi Mi 9?

68
Snapdragon 855 se usídlil v redakci. Jaké jsou naše první dojmy z Xiaomi Mi 9?
  • Česká premiéra Xiaomi Mi 9 se konala v DOX centru současného umění v Praze
  • Xiaomi Mi 9 disponuje třemi senzory fotoaparátů
  • Novinku již testujeme, ptejte se na to, co vás zajímá

Xiaomi Mi 9, který byl představen v únoru letošního roku, se včera dočkal i své české premiéry. Speciální „Show Mi“ event proběhl v DOX centru současného umění v Praze a mezi speciální hosty patřil český MMA zápasník Karlos „Terminátor“ Vémola. Po vzoru ostatních smartphonů výrobce nabídne i Xiaomi Mi 9 velmi zajímavý poměr cena/výkon.

Vůbec poprvé navíc Xiaomi použilo trojitou zadní kameru, kterou pro vás důkladně testujeme. Mezi fotoaparáty najdeme standardní 48megapixelový snímač se světelností f/1.75, který skládá čtyři pixely do jednoho, dále populární ultraširokoúhlý 16megapixelový senzor a dvojnásobný teleobjektiv s rozlišením 12 megapixelů.

První pohled na Xiaomi Mi 9

Barevná varianta Lavender Violet hází opravdu zajímavé odlesky a reprezentuje kombinací růžové a fialové. Líbivá skleněná záda chrání Gorilla Glass 5. Bohužel jsou však extrémně nepraktická, neboť na nich velmi snadno ulpívají otisky a kvůli zaobleným bokům se telefon nedrží úplně nejpohodlněji. Úchop zlepší dodávané ochranné pouzdro, které je průhledné s tmavým zabarvením.

Xiaomi Mi 9 6 GB RAM

Rozměry155 × 75 × 7,6 mm, 173 g
DisplejSuper AMOLED, 6,39" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 855, 2×2,84 GHz + 2×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 64 GB / 128 GBne
Akumulátor3 300 mAh

Na přední straně najdeme 6,39palcový Full HD+ AMOLED displej, který obdržel decentní výřez kapkovitého tvaru s 20megapixelovou selfie kamerkou. Displej kryje Gorilla Glass 6 a má velmi pěkné barvy. Uvnitř zobrazovače se pak nachází optická čtečka otisků prstů, která z našich prvních dojmů funguje opravdu bleskurychle, za což telefon vděčí i extrémně výkonnému čipsetu Snapdragon 855, jemuž dělá společnost 6 GB operační paměti a 128GB úložiště.

Výsledky námi provedeného testu AnTuTu.

Nový 7nm čipset těží z jednoho ultravýkonného jádra Kryo 485 Gold s taktem 2,84 GHz, tří vysoce výkonných jader Kryo 485 Gold nataktovaných na 2,42 GHz a čtyř úsporných jader Kryo 485 Silver s nižším taktem 1,8 GHz. Hráče potěší přítomnost nového GPU Adreno 640 s podporou Vulkan 1.1 a HDR.

Xiaomi Mi 9 se může pochlubit extrémně rychlým bezdrátovým nabíjením s výkonem až 20 W. Pokud ale bezdrátovému nabíjení neholdujete, můžete zůstat u standardního 27W nabíjení skrze USB-C na spodní straně. Baterie s kapacitou 3 300 mAh by měla bez větších problémů zvládnout jeden den používání, ale na výsledky našeho testování si ještě počkáme.

Telefon bude v České republice startovat na ceně 12 999 Kč za variantu se 64GB úložištěm. To bohužel není rozšiřitelné, takže doporučujeme si dobře rozmyslet, pro jakou paměťovou variantu se rozhodnete. Pokud máte nějaké dotazy, pište do komentářů níže.

Diskuze ke článku
Mio
To je zas diskusia plná skúsených expertov cez smartphony :D

REKLAMY - vo verzii GLOBAL a CZ regióne sa v systéme žiadne nenachádzajú a nikdy sa nenachádzali. To že ľudia kupujú čínske šedivky, je ich problém. V pár aplikáciách na reklamy natrafíte, ale jednoducho ich môžete deaktivovať, viď článok https://www.xiaomi-czech.cz/blog/jak-odstranit-reklamy-systemovych-aplikaci-z-miui-52.html.

Zvuk v nahrávanom videu je skutočne podpriemerný. To je neduh, ktorého sa iní výrobcovia už roky dozadu zbavili, no Xiaomi tomu vôbec neprikladá ťažkú váhu, pričom za to získavajú hate v recenziách, diskusiách, na fórach, ...
Čo mňa však veľmi milo prekvapilo, je autofocus pri širokouhlom objektíve, s ktorým je možné zachytiť veľmi zaujímavé makrá.

Niektorí sa sťažujú na miznúce ikony v notifikačnej oblasti. Stačí prejsť do Nastavení -> Notifikace -> Zobrazit ikony upozornění.


A najväčší komedianti, ktorí sa posmievajú z toho, že Mi 9 je nejaká demoverzia, lebo dostáva aktualizácie. Keby Mi 9 žiadnu nedostal, tak zas budú plakať, že výrobca na zariadenie kašle. V poslednej dobe v MIUI pribudlo množstvo noviniek a z môjho pohľadu je logické, že tieto novinky prichádzajú prednostne na vlajkovú loď (časom ich získa drvivá väčšina modelov). Okrem toho, vo svete Xiaomi sú aktualizácie MIUI dôležitejšie a významnejšie ako aktualizácie verzie Androidu.
Jan
Video při 60 fps nezvládá stabilizaci? Jak tedy může mít na dxo mark Tak vysoké skóre ?
Ruda
Na zahraničních webech jsem se dočetl, že má extrémně přesnou GPS a výborný signál při volání, můžete toto potvrdit i u nás?
#TFS
To chci! :0

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze