Dodá Carl Zeiss čočky pro Sony Xperii 1? Prohlédněte si důkaz

aktualizováno
Dodá Carl Zeiss čočky pro Sony Xperii 1? Prohlédněte si důkaz
  • Nová vlajková loď Sony by se měla začít prodávat přibližně za měsíc
  • Xperia 1 láká hned na tři hlavní fotoaparáty, které Sony nyní představuje

Aktualizováno 9. 5. 2019

Chystaná Sony Xperia 1 se pokusí zaujmout nejen podlouhlým displejem bez výřezu s poměrem stran 21:9, ale také trojicí kvalitních fotoaparátů. Právě na těch by se měla podle nejnovějších informací podílet i německá společnost Zeiss, která dodávala čočky například i pro Nokii.

Sony Xperia 1

Samotná Sony je přitom jedním z největších výrobců fotosenzorů, tudíž je trochu zvláštní, že se rozhodla oslovit cizí společnost. Údajný důkaz se objevil na čínském serveru sumahoinfo.com, kde si můžeme prohlédnout fotografii obnažených snímačů. Při bližším zkoumání zde můžeme vidět nápis „MILVUS“, což představuje označení řady čoček od Zeiss.

Zeiss spolupracuje se Sony i na výrobě Cybershot fotoaparátu a rovněž dodával čočky pro zrcadlovky populární série Alpha. Z dalších specifikací telefonu stojí za to zmínit 6,5palcový OLED displej s 4K+ rozlišením či Snapdragon 855.

Původní informace z 19. 4. 2019

V únoru představená Xperia 1 se stane vlajkovým modelem Sony. Bohužel ji výrobce nestihl připravit včas, a tak se doba od uvedení do zahájení prodeje vcelku protáhne. Na první trhy má novinka dorazit na přelomu května a června. Výrobce by však byl velmi nerad, aby se na jeho klíčovou novinku zapomnělo. Xperia 1 totiž bude prvním telefonem japonského výrobce, který nabídne tři fotoaparáty na zadní straně. Právě na ně hodlá Sony primárně lákat a rozhodlo se je světu představit v krátkém videu.

Můžeme v něm vidět práci hlavního 12megapixelového snímače se světelností f/1.6 a 5osou optickou stabilizací obrazu. Doprovází jej další 12megapixelový teleobjektiv, který má rovněž optickou stabilizaci. Ultraišrokoúhlý objektiv je opět 12megapixelový a má světelnost f/2.4, navzdory tomu, že Sony ve videu zmiňuje f/1.6. Vycházíme tedy z informací uvedených na oficiálních stránkách výrobce.

Sony Xperia 1

Rozměry167 × 72 × 8,2 mm, 178 g
DisplejOLED, 6,5" (3 840 × 1 644 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 855, 1×2,88 GHz + 3×2,4 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 64 GB / 128 GB, microSDXC
Akumulátor3 330 mAh
Diskuze ke článku
Evžen
Dementní nudle, prostě Sony by se na to mělo vyprdnout
Tomason
Můj velký kandidát ke koupi, už aby se xperka začala prodávat a byly nějaký recenze.
Mara Studna
Mara Studna
Vzpomínám,když jsem to měl na vojně měsíc do civilu-to byla věčnost!!!!Už se té krásky dočkat nemohu!!!!
kjkszpj
:D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze