Sony Xperia go se zvýšenou odolností se začíná prodávat

21

Na český trh míří nástupce Xperie active, populárního odolného komunikátoru od dnes již zaniklého výrobce Sony Ericsson. Xperia go nabídne větší displej a nebo mnohem výkonnější dvoujádrový procesor. Kde a za kolik můžete novinku v ČR sehnat?

Oproti loňské, mimojiné stále s úspěchem prodávané Xperii active, přichází nová Xperia go se zcela odlišným designem. Ten již na první pohled nezařazuje telefon do segmentu outdoorových zařízení, ale svým stylem připomíná prakticky kterýkoliv dnes běžně prodávaný smatphone. Sony se však i tak podařilo zachovat stejnou míru odolnosti jako u rok starého předchůdce. Konkrétně se jedná o specifikaci IP67, což znamená odolnost vůči prachu a vodě. Samozřejmostí je potom třeba i zvýšená odolnost displeje proti poškrábání.

Sony Xperia go – oficiální fotografie

Preview - Sony Xperia go představen: odolný krasavec s Reality displejem

Výrobce určitě mnohé zaujal tím, že použil větší, konkrétně 3,5 palcový displej s technologií Bravia. Zklamáním je ale určitě stále stejné, na dnešní dobu podprůměrně rozlišení HVGA (320×480 pixelů). Až podrobné testování ale odhalí, zda na něm bude tento nedostatek patrný. Z dalších specifikací je určitě důležitou inovací dvoujádrový procesor ST-Ericsson NovaThor U8500 s taktem 1 GHz a výkonný grafický akcelerátor Mali-400MP. Ostudu pak určitě neudělá 5 Mpx fotoaparát s autofocusem. Potěší jistě také fatk, že už od začátku se bude Xperia go nabízet s Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich. Telefon v těchto dnech míří do naší redakce. Již brzy se tedy můžete těšit na první dojmy s videopohledem, a posléze také na podrobnou recenzi.

Na závěr ještě doplníme, že se Xperia go v České republice bude prodávat celkem ve třech různých barevných provedeních, a to v černém, bílém a žlutém. Co myslíte, má tento telefon za cenu v průměru 7 tisíc korun šanci na úspěch?

Graf ceny produktu Sony Xperia go poskytuje server Heureka.cz

Přehled cen v některých známých e-shopech

E-shop Cena vč. DPH
Oficiální e-shop Sony 7 390 Kč
Alza.cz 7 547 Kč
Sunnysoft.cz 7 189 Kč
CZC.cz 7 190 Kč
Mall.cz 7 495 Kč
Novy-mobil.cz 7 068 Kč
X-Store.cz 7 290 Kč
T-Mobile 6 899 Kč

Technické parametry Sony Xperia go

Kompletní specifikace
Konstrukce111 × 60,3 × 9,8 mm, 110 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 3,5" (480 × 320 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 800 px, 30 FPS
ChipsetST-Ericsson NovaThor U8500, CPU: 2×1 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 305 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostsrpen 2012,

Zdroje: obchod-sonymobile.cz

Diskuze ke článku
tomi
konečne odolny telefon, kt. nevyzerá ako buldozér
Standa
Před třemi dny jsem si ho koupil v e shopu czc.cz. Luxusní phone už jsem ho zkoušel pod vodou :D Je to můj první android a nezklamal mě akorát postrádám kamerku pro videohovory a spoušť foťáku ale každý má svůj vkus. :)
stepo
Jo,je to fakt krasnej telefon,taky uz jsem ho videl na zivo..a na displeji,to nic moc rozliseni patrne neni,displej se opravdu na pomery konkurence,se stejnym rozlisením vazne povedl. A ja osobne bych rekl ze by cena pravda,mohla byt nensi,no ale je to prece krasnej mobil,suprove vybavenej,je odolnej,tak si myslim,ze cena je adekvatni..nikdo jinej preci nenabízí takovej phone.
Roman
Ve špecifikaci máte jako procesor Snapdragon S4...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze