Soud smetl ze stolu žalobu na Apple a jeho výřezy v obrazovce

10
Soud smetl ze stolu žalobu na Apple a jeho výřezy v obrazovce
  • Soudní pře trvala přes půl roku
  • Podle soudce se však jedná o nesmyslné požadavky

Spojené státy jsou v nadsázce označovány jako země, kde každý žaluje každého. Není proto divu, že soudním tahanicím často čelí i tamní výrobce telefonů a další elektroniky Apple. Evergreenem jsou jeho tahanice se Samsungem, případně s dalšími výrobci. Pře s jeho zákazníky však mají mnohem barvitější nádech, ať už se jedná o bezpečnost jejich dat, špatný výkon starších zařízení nebo problémy s příslušenstvím. Ovšem nejbizarnější byla žaloba na existenci výřezu v obrazovce, který měl Apple zatajovat a jinak o něm mlžit, zvláště pak ve vztahu k rozlišení obrazovky a její využitelné plochy.

iPhone X vs iPhone Xs

Jakkoli to může znít absurdně, případ se dostal až před federální soud, který jej řešil od března. Jak informuje law360.com, soudce smetl případ ze stolu a nebral si při tom servítky. Zdá se mu dokonce, že „v Americe není nikdo, koho by výřez v obrazovce skutečně trápil“.

Diskuze ke článku
Red
Na většině propagačních materiálech apple používal záměrně takové tapety aby výřez skryli. Čestné to není měli to normálně přiznat. Kdyby zákazník věc více nezkoumal, z informací od applu by se o výřezu nedozvěděl. Šok by přišel až doma, kdy by zjistil, že kus displeje chybí. Tohle mrzačení telefonů už snad nebude mít dlouhé trvání a za nějaký čas si budeme klepat na čelo, jak mohl někdo koupit takto zpitvořené telefony. Vidím výřez, automaticky takový telefon vyřazuji z výběru. Prototypy nekupuji.
Offečka Jablečna
Správně, notch je prostě in. Vždycky mě pobaví ty čínské kopie telefonů s kopií operačního systému, které mají na každé straně dvoucentimetropvé rámečky, ale musí tam narvat obří výřez, aby to z dálky vypadalo jako iPhone.
PS: Proč tu není ani čárka o výročí úmrtí Steva Jobse? Bez něj byste měli akorát půlkilové Nokie se Symbianem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze