Stylová Motorola Edge 40 Neo v redakci. Jaké jsou naše první dojmy?

5
Stylová Motorola Edge 40 Neo v redakci. Jaké jsou naše první dojmy?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Potěšila nás ergonomie i haptická odezva
  • Nadprůměrně hrají rovněž reproduktory

Trojlístku novinek od Motoroly dominuje nejen výbavou, ale i vizáží nová Motorola Edge 40 Neo, která za necelých 11 tisíc korun nabídne krásný 144Hz displej, 5 000mAh baterii s rychlým nabíjením, podporu Ready For i regulérní vlajkovou odolnost dle IP68. Jaké jsou naše první dojmy?

Skutečně stylový design

Již na první pohled je patrné, že nová Motorola Edge 40 Neo hodně sází na design, který se zkrátka a jednoduše povedl. Testované modré provedení s malým odznáčkem společnosti Pantone na zádech (kde se rovněž můžeme dozvědět, že tento konkrétní odstín se nazývá Caneel Bay) vypadá líbivě a mohlo by podle nás zaujmout jak dámské, tak pánské obecenstvo. Záda z koženky jsou pak zárukou jistého úchopu, díky němuž telefon neklouže ani s mokrými prsty, takže je „bezpečné“ jej používat třeba i v blízkosti bazénu. Díky odolnosti IP68 bychom se nebáli ani občasných podvodních záběrů, je však dobré pamatovat na to, že žádný výrobce smartphonů nebude brát v rámci záruky v potaz případné vytopení.

Chválu si zaslouží také umístění tlačítek na pravém boku, která jsou tak akorát v dosahu palce a mají příjemnou odezvu. Také čtečka otisků prstů, která je optického typu a má bílé podsvícení, funguje spolehlivě a lze relativně snadno nahmatat, i když by možná mohla být o trochu výš. Jedním z dalších aspektů, který lze těžko popsat, avšak rozhodně má svůj podíl na prémiovosti zařízení, je haptická odezva. Ta je v případě Motoroly Edge 40 Neo velmi povedená a lze říct, že je i lepší než průměrná odezva u takto drahých smartphonů.

Krásný displej i slušné reproduktory

Velkou předností Motoroly Edge 40 Neo je rovněž 6,5" POLED displej se schopností zobrazit HDR10+ a až 144Hz obnovovací frekvencí. 10bitová obrazovka je nejen specifikacemi, ale i naživo působivá, budoucí majitelé se konkrétně mohou těšit na krásné barevné podání, dostačující jas k pohodlnému používání i na ostrém slunci či tenké rámečky. Ty jsou nahoře i dole stejně široké a na bocích takřka neznatelné díky zaoblení. Úhel zaoblení je přitom tak akorát a napomáhá pohodlnému používání gest.

Za pochvalu stojí také stereo reproduktory (jeden ukrývající se za mřížkou dole, druhý nahoře v tenkém otvoru pro sluchátko), které překvapily nadprůměrnou hlasitostí, ale také hutnějšími basy, jež jsou často kamenem úrazu. Přítomna je i technologie Dolby Atmos, jejíž zapnutí doporučujeme, zvuk je poté o něco prostorovější a zní zkrátka líp.

Ptejte se, co vás zajímá

Do komentářů pod článkem nám můžete jako tradičně pokládat veškeré dotazy vztahující se k telefonu. Odpovíme na ně přímo zde či v připravované recenzi.

Motorola Edge 40 Neo

Rozměry159,6 × 72 × 7,9 mm, 172 g
DisplejPOLED, 6,55" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx
ProcesorMediaTek Dimensity 7030,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
MediaTek Dimensity 7030 (6nm), Octa-core (2x2.5 GHz Cortex-A78 & 6x2.0 GHz Cortex-A55)
Nikola Greplová
Nikola Greplová
Dobrý den, měla bych dotaz prosím.
Teď mám za telefon Motorolu Edge 30 neo a jsem moc spokojená...jen přemýšlím, jestli to má význam jak cenově rozdílnou, tak parametry o tomto telefonu měnit telefon Z Motoroly Edge 30 Neo ZA Motorolu Edge 40 neo???

Předem Vám moc děkuji za odpověď 🙂

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze