T-Mobile se pochlubil čerpáním neomezených dat. 50 nejlepších využilo 30 tisíc GB

16
T-Mobile se pochlubil čerpáním neomezených dat. 50 nejlepších využilo 30 tisíc GB
  • T-Mobile se dnes rozpovídal o nabídce neomezených dat na léto
  • Využilo je více než 750 tisíc klientů, přičemž většina měla tarif
  • Rekordman spotřeboval zhruba 1 151 GB, průměrná spotřeba činila asi 12,6 GB

Na dnešní speciální tiskové konferenci nás T-Mobile detailněji obeznámil s čerpáním balíčku Neomezená data na léto zdarma. Dozvěděli jsme se například, že Neomezené léto od T-Mobile zaujalo velké množství zákazníků, přesto se nenaplnily původní obavy. T-Mobile chtěl touto akcí zároveň zjistit, jaká je reálná spotřeba zákazníků v momentě, kdy se nemusí omezovat.

A teď konečně čísla. Nabídku využilo téměř 775 tisíc zákazníků, přičemž 93 % z nich už bylo u T-Mobile, 7 % bylo nováčků, většina z nich nabídky využila skrze předplacenou kartu Twist. Tarifních zákazníků byla většina, konkrétně 565 tisíc. TOP 50 zákazníků spotřebovalo celkem 30 tisíc GB, přičemž rekordman vyčerpal zhruba 1 151 GB. Průměrná spotřeba běžného zákazníka činila 12,1 GB, na Twistu šlo o zhruba 17,2 GB. Twist nováčci, tedy ti, kteří si SIM kartu pravděpodobně koupili jen pro účely akce, vyčerpali 25,5 GB. A ti s modemem? Ti v průměru vyčerpali 53 GB.

A zahraničí? 36 % zákazníků, kteří využili akci, byli v zahraničí, přičemž mezi nejvytíženější destinace patřilo Německo, Chorvatsko, Itálie, Slovensko a Rakousko. 10 % neomezených dat pocházelo právě z roamingu, přičemž zde zákazník v průměru spotřeboval 1,4 GB. Nejvíce dat zákazníci celkově prosurfovali skrze YouTube, ten si z celkového počtu dat ubral 34 %, Instagram je na druhém místě, a to se 14 %.

T-Mobile v rámci akce získal 46,6 tisíc nových zákazníků, kteří začali datovat. Co se týká Twistu, tam se objevilo 33 tisíc nových zákazníků, kteří v rámci akce začali datovat. Aplikace Můj T-Mobile toho opravdu musela vydržet hodně. Během hodiny (20. 6. 19:00 hod.) si balíček aktivovalo téměř 20 tisíc uživatelů, během toho samého dne si nabídku celkem aktivovalo zhruba 190 tisíc lidí. Nápor jsme pocítili i my, když jsme vás informovali o nutnosti být trpěliví, protože mnoha zákazníkům nešel v té době balíček aktivovat.

Zajímá vás průměrná spotřeba dat? Před létem byla 3,3 GB, během léta vzrostla na 12,6 GB. V případě, že bychom vynechali TOP uživatele, kteří prosurfovali nejvíce dat, činila by zhruba 6,5 GB.

Diskuze ke článku
Semirozzak
Semirozzak
Jakože, 1151 GB? Celkem by mě zajímalo, co ten "rekordman" s těmi daty dělal, šílený číslo :DD
ted
no ja mam 386 gb ani nevim jak. asi se do toho vrhnu a zkusim ho dohnat :-) staci v onedrive nastavit offline synchronizaci a pak ji zase vypnout a zapnout a tak dokola a za par hodin to trumfnu :-)
Porydge
To stáhnul celej Pronhub, ne? :DD
Anunak
Vsechen ten objem, ktery stahli byl v siti prenesen behem nekolika sekund. Ale to uz nezni jako neco, za co se musi platit tak silene prachy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze