Samsung Galaxy Tab S4 se objevil na prvním videu

8× aktualizováno
Samsung Galaxy Tab S4 se objevil na prvním videu
  • Jihokorejský Samsung plánuje 10,5palcový tablet se Snapdragonem 835
  • Samozřejmostí bude Android 8.0 Oreo
  • Představení by mohlo proběhnout v srpnu, nyní se odhaluje způsob zabezpečení

Aktualizováno 27. 7. 2018

Na internetu se objevilo krátké video, na kterém je zachycen tablet Galaxy Tab S4. Jak jsme tušili již z dřívějších úniků, na přední straně nenajdete žádné tlačítko. S tím souvisí i výrazně menší rámečky než u předchůdce. Na zadní straně se pak nachází pouze fotoaparát a přisvětlovací dioda, čímž se potvrzuje, že tablet nebude k odemykání používat čtečku otisků prstů.

Z videa je rovněž poznat, že tablet má uhlopříčku 10,5 palce a skleněná záda. Očekávat také můžeme minimálně bílou a černou variantu.

Aktualizováno 20. 7. 2018

Již v době, kdy unikly rendery tabletu Galaxy Tab S4, vyvstala otázka, jakým stylem Samsung nahradí čtečku otisků prstů, která se běžně nacházela v domovském tlačítku pod displejem. Tím novinka již nedisponuje, a tak se začalo skloňovat zabezpečení pomocí biometrie. Nakonec to vypadá, že nový tablet půjde odemknout jak naskenovaným obličejem, tak skenerem duhovky, prozradil to firmware, že kterého se podařila získat krátká animace. Tablet vždy posoudí, jaká možnost bude rychlejší, například na základě okolního světla a tento způsob následně použije. Výsledkem by mělo být opravdu rychlé rozpoznání uživatele ať už během dne, tak večer za špatného osvětlení.

Samsung Galaxy Tab S4

Aktualizováno 11. 7. 2018

Týden uběhl jako voda a my před sebou máme další várku nových fotografií, které pocházejí od Evana Blasse. Na nich je zachycen tablet Galaxy Tab S4 i s volitelným příslušenstvím v podobě klávesnice a stojánku. Dále máme možnost spatřit i bílou verzi s bílým S Penem.

Samsung Galaxy Tab S4 Samsung Galaxy Tab S4
Samsung Galaxy Tab S4

Na závěr zde máme porovnání právě klíčových dotykových per S Pen. Na níže přiloženém obrázku je nahoře podoba S Pen pro Samsung Galaxy Tab S4, níže pak pro Galaxy Tab S3. Je vidět, že se vzhled mírně změnil a došlo i na více lesklých ploch. Vyloučit nelze ani případné nové funkce.

Samsung Galaxy Tab S4
Nahoře S Pen pro Galaxy Tab S4, dole S Pen pro Galaxy Tab S3

Aktualizováno 3. 7. 2018

Nový Galaxy Tab S4 by se měl představit již za pár týdnů a právě dnes unikají rendery. Z obrázku vyplývá, že rámečky displeje budou o poznání tenčí než u předchozí generace, k tabletům tento trend doráží později než u smartphonů a dalo by se říci, že už bylo na čase. Novinka na přední straně postrádá jakékoliv tlačítko, což Samsungu pomohlo rozšířit displej více do stran. Prozatím není jasné, kam Samsung umístí čtečku otisků prstů, která se obvykle nacházela právě v domovském tlačítku. Samsung mohl kupříkladu přistoupit k umístění čtečky na bok.

Samsung Galaxy Tab S4

Spekulovat můžeme také o tom, že snímač bude nahrazen skenerem oční duhovky, který právě čtečku otisků kompletně nahradí, skener na přední straně rozpoznat jde. Na oficiální představení se můžeme těšit zřejmě již 24. srpna.

Aktualizováno 27. 6. 2018

Po delší době opět slyšíme o chystaném tabletu Smasung Galaxy Tab S4. Tentokrát tablet prošel certifikací amerického úřadu FCC. Tato skutečně většinou napovídá, že se představení již výrazně přiblížilo. Skrze FCC prošla varianta SM-T835 s podporou sítí LTE. Nově známé informace zmiňují rozměry zařízení 249,3 × 164,3 milimetrů a rovněž podporu Bluetooth 5.0. K představení by mohlo dojít již během srpna.

Samsung Galaxy Tab S4

Aktualizováno 17. 5. 2018

Již poměrně brzy bychom se měli dočkat nového tabletu z dílen Samsungu. Galaxy Tab S4 totiž unikl skrze další benchmark. Ten nám potvrzuje nasazení procesoru Snapdragon 835 či poodhaluje 64GB interní paměť. Displej bude 10,5 palce, poměr stran 16:10 a rozlišení 2 560 × 1 600 pixelů. Hlavní fotoaparát bude mít 12megapixelů, zatímco čelní kamerka zřejmě 7 megapixelů.

Samsung Galaxy Tab S4

Aktualizováno 3. 5. 2018

Po dlouhé době o sobě opět dává vědět chystaný Samsung Galaxy Tab S4. Zařízení prošlo nezbytnou certifikací pro Wi-Fi konektivitu. Potřebný dokument nám však takřka nic neodhaluje. Opět je k vidění číselné označení SM-T835 a zmíněn operační systém Android 8.0 Oreo. Spekuluje se však o nasazení procesoru Snapdragon 835, 4GB operační paměti a 64GB interním úložišti.

Samsung Galaxy Tab S4

Aktualizováno 22. 2. 2018

Po dvou dnech opět slyšíme o tabletu od Samsungu, který prošel HTML5 testem. Ten nám mnoho nových informací neprozrazuje, a tak většinu najdete níže v tomto článku. Nijak si nevšímejte nízkého rozlišení, pro test se používá jiné. Podstatné však je, že chystaný tablet by měl mít displej s poměrem stran 16:10. Půjde o změnu, neboť loňský model disponoval displejem o poměru stran 4:3.

Samsung Galaxy Tab S4

Původní text z 20. 2. 2018

Trh s tablety již delší dobu spíše skomírá a čestnou výjimku tvoří jen iPady od Applu. Přesto budete mít možnost pořídit si velmi dobře vybavený tablet s Androidem. Samsung totiž chystá zařízení s označením SM-T835. Loni byly představeny tablety SM-820/825, které byly označeny jako Galaxy Tab S3. Aktuálně tak odhadujeme, že se chystaná novinka bude jmenovat Samsung Galaxy Tab S4.

Samsung Galaxy Tab S4

Specifikace uniklé skrze benchmark GFXBench odhalily základní kostru výbavy. Ta má stát na 10,5palcovém displeji s rozlišením 2 560 × 1 600 pixelů. Zanedbaná rozhodně nebude hardwarová výbava v čele s procesorem Snapdragon 835 a 4GB operační pamětí. Pořádnou porci dat pojme 64GB interní úložiště a případně i paměťová karta. Systém zajistí dle očekávání Android 8.0 Oreo a poslední známá informace se týká fotoaparátů. Ten hlavní pořídí 12megapixelové snímky, zatímco čelní kamerka si vystačí s 8 megapixely.

Více informací bychom se měli dozvědět již za pár dní, neboť nový tablet by mohl Samsung představit již na veletrhu MWC 2018, který prvními konferencemi startuje už o nadcházejícím víkendu. Samotný Samsung má mimochodem tiskovou konferenci v neděli večer.

Diskuze ke článku
David
Pro mě dost zásadní zpráva o tom poměru stran 16:10. Tablety na sledování filmů tu začaly chybět. Měl jsem jedničku a byla výborná.
mato
Pre mňa zasa zásadný nedostatok je chýbajúca verzia s 8" displejom. A pre bežné používanie uprednostním 4:3. Proste nástupca Galaxy Tab S2 chýba. :-(
Michal
Tablety nevymřou protože je tu Apple, který u tabletů nemá konkurenci.
Už se těším na novou řadu iPad Pro.

Jinak z androidich tabletu ty S od Samsungu ujdou nebo Huawei M řada.
Michal Pištínek
Ten kdo si v dnešní době velkých telefonů koupi jen o trochu větší tablet než je jeho telefon je bud idiot nebo opravdu neví co s penězni. A tím pádem je idiot také..... A navic za 20000kč. Koupil jsem si S9 a tablet jsem ihnet prodal.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze