Telefon se dvěma displeji, 48Mpx foťák a další zprávy týdne

mNews
1
Telefon se dvěma displeji, 48Mpx foťák a další zprávy týdne
  • Huawei nova 4 okouzlí velkým displejem bez rámečků a fotoaparátem se 48 Mpx
  • Novinka od Viva se zase pyšní dvěma displeji
  • Apple se bude muset vypořádat s žalobou a Google začíná bilancovat uplynulý rok

Dnes budeme pokračovat v odhalování telefonů s dírou a podíváme se i na jednu raritku z Číny. Nakonec neopomeneme Apple nebo Google. Vítejte u mNews.

Telefon se dvěma displeji a 48Mpx foťák – mNews

Huawei nova 4 má 48Mpx foťák

V Číně se ještě do konce roku začne prodávat Huawei nova 4 s obřím 6,4palcovým displejem a minimálními rámečky. Těm napomáhá kruhový výřez v levém horním rohu pro kameru. Telefon nabídne díky Kirinu 970 a 8 GB RAM pořádný výkon. Zajímavost si přichystal i na zadní straně. Hlavní snímač fotoaparátu je od Sony a má 48 Mpx. Telefon vypadá opravdu hezky a vzhledem k úspěchu novy 3 můžeme nástupce čekat snad i u nás.

Vivo NEX Dual Display Editon má 2 displeje

Telefon s komplikovaným názvem Vivo NEX Dual Display Editon má zcela nepřekvapivě dva displeje. Co to znamená v praxi? Jeden velký a bez výřezu vpředu, druhý na zádech, kde se zároveň skrývají i fotoaparáty. Čtečka otisků prstů je schována v čelním displeji. Zadní stranu odemknete díky rozpoznání obličeje. Jde o čínskou raritku, která se k nám asi vůbec nedostane a asi není čeho litovat.

Apple čelí žalobě kvůli displejům

Na první pohled zvláštní žalobě čelí Apple kvůli modelům iPhone X a Xs. Ve specifikacích totiž udává hezčí parametry, než na jaké ukazuje skutečnost. Žaloba například dokazuje, že úhlopříčka je kvůli silnému zaoblení ve skutečnosti menší a dokonce nesedí ani udávané rozlišení, na čemž se zase podílí výřez. Jsem zvědav na výsledek. Nedělám si však iluze, že by v tom byl Apple sám.

Co hledáme na Googlu? Sport!

Konec roku znamená celou řadu bilancí… a to mě vždy baví. Tentokrát pro nás má přehled Google. Mezi nejvyhledávanější témata roku jednoznačně patří sporty v čele s olympiádou a Ester Ledeckou. Na špici se drží také prezidentské volby. Ze světových osobností je to pak Freddie Mercury. Výsledky jsou jako vždy zajímavé a doporučuji si seznamy projít v našem článku.

Jsou rozdíly desetiny palce nebo stovek pixelů skutečným problémem? Asi ne. Snad nám ale tento spor pomůže vyřešit, co očekáváme od technických specifikací. Upřímně to není důvod, proč si telefon koupit nebo ne, takže vlastně ani nemá smysl nijak lhát. Nicméně, jako vždy najdete všechny novinky na mobilenet.cz.

Diskuze ke článku
Tibor
Dobrý den,prosím aby jste uváděli pravdivé informace jelikož jste uváděl, že Meizu x8 se bude prodávat v druhé polovině prosince 2018 a do dnes nic, pak proč tedy lidi matete ???

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze