Testujeme Motorolu Moto G54 Power Edition s 6 000mAh baterií. Ptejte se, co vás zajímá

13
Testujeme Motorolu Moto G54 Power Edition s 6 000mAh baterií. Ptejte se, co vás zajímá
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • V balení nenajdete adaptér, kabel a pouzdro však ano
  • Z výbavy zaujme 12 GB RAM, 256GB úložiště či podpora eSIM

Příznivce smartphonů s velkou baterií, avšak stále relativně rozumnými rozměry a hmotností, by mohla zaujmout nedávno představená Motorola Moto G54 Power Edition. Novinku s 6 000mAh baterií, štědrými 12 GB RAM i 256GB úložištěm v redakci již několik dní testujeme. Jaké jsou naše dosavadní dojmy?

Balení dle poslední módy

Ačkoliv je jedním z trumfů tohoto modelu právě obří kapacita baterie, nabíjení, resp. obstarání kompatibilního adaptéru, si bude muset budoucí majitel zařídit sám. V rámci environmentálního trendu do balení přikládat pouze kabel (u nejmenovaného japonského výrobce však nenajdete ani ten) totiž spatříme v krabičce od modelu G54 Power Edition pouze USB-C/USB-C napájecí a datový kabel. Krabička je díky tomu příjemně kompaktní, potisk na ní je tvořen sójovým inkoustem a neobsahuje žádné plastové obalové materiály, což lze jednoznačně pochválit. Dodejme, že samotný telefon by pak měl dle výrobce zvládat nabíjení výkonem až 30 W.

Mezi další příslušenství pak patří kromě legislativou vyžadovaných příruček a nástroje pro vytažení SIM slotu také průhledné silikonové pouzdro. Zákazníci tak sice možná budou muset dokupovat USB-C adaptér, s pouzdrem si však hlavu lámat nemusí.

Vše, co je potřeba ke štěstí?

Motorolu Moto G54 Power Edition lze v současnosti pořídit za cenu těsně pod hranicí 5 tisíc korun a nutno dodat, že s ohledem na to nabídne překvapivě bohatou výbavou. Kromě již zmíněných 12 GB RAM či v dané cenové relaci stále nadprůměrného 256GB úložiště nás zaujala například podpora eSIM. Motorola byla i v minulosti premiantem v segmentu levných smartphonů s eSIM a novinka kráčí v jejich šlépějích.

Stěžovat si nelze ani na konstrukční zpracování, které tvoří sice „jen“ plastová záda i rámečky (což je v dané ceně standard), vypadá však decentně a také prakticky, neboť na zádech neulpívají nevzhledné otisky. Ploché rámečky zařízení umožňují pohodlné držení a spokojeni jsme byli rovněž se zpracováním čtečky otisků prstů. Tu lze snadno nahmatat i poslepu, odemknutí telefonu pak probíhá na danou cenu přiměřeně rychle.

Chod Androidu 13 vylepšeného o gesta Moto a několik dalších chytrých funkcí je dostatečně svižný. Použitý procesor Dimensity 7020 nelze považovat za žádný „trhač asfaltu“, průměrný uživatel však bude spokojen, neboť telefon zvládá spouštění běžných aplikací i multitasking napříč nimi bez problémů.

Ptejte se, co vás zajímá

Recenze Motoroly Moto G54 Power Edition se dočkáte již v průběhu tohoto týdne, do té doby se nás však stále můžete ptát na vše, co vás ohledně této novinky zajímá.

Motorola G54 Power Edition

Rozměry161,1 × 73,8 × 8,9 mm, 192 g
DisplejTFT IPS, 6,5" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx
ProcesorMediaTek Dimensity 7020,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GB, microSD
Akumulátor6 000 mAh
Diskuze ke článku
Karel Červený
Karel Červený
Telefon mám. Je super. Na danou cenovou na dnešní poměry mega baterie 6000, 12GB RAM, rychlý procesor, skvělé vychytávky gest Moto, fotí pěkně (pouze při špatném světle jde kvalita dolů a při zoomu rovněž). Výborně funguje i čtečka otisku prstů. A i displej 120Hz zde máme. Musím pochválit, za aktuálních 5tisic super telefon
pan nasrany
pan nasrany
Udělejte test a recenzi i na Motorolu Moto G84 děkuji
Pc Wifi
Pc Wifi
pametova naloz je pekna, na fotaku OIS, eSIM, baterka velka jak hora říp a da se sehnat i za 5 klacku... tak snad bude prakticka vydrz obstojna.
Ben Ben
Ben Ben
Chválím za eSim. Už aby to měl každý telefon.
Škoda, že to nemá OLED. Ale za 5k to bude řešit asi málokdo. Za ty peníze skvělé našlapanej telefon.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze