Testujeme obří Samsung Galaxy A70 se třemi fotoaparáty

49
Testujeme obří Samsung Galaxy A70 se třemi fotoaparáty
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Do redakce se nám dostal jeden z největších Samsungů aktuální nabídky
  • Nabízí 6,7palcový displej s drobným výřezem ve tvaru písmena U
  • Padne příjemně do ruky a má slušnou výdrž
  • Líbivě vypadá gradientní zadní strana

Minulý měsíc Samsung odhalil svou velmi důležitou řadu Galaxy A, ve které se letos nachází takřka všechny modely pro nižší, střední i vyšší střední třídu. Na redakční test dorazil výše postavený Samsung Galaxy A70, který se na českém trhu prodává za 10,5 tisíce korun. Máme zdánlivě tmavou variantu, avšak stačí se na zadní stranu déle podívat a uvidíte, jak se její barevný nádech mění do různých odstínů duhy. Toto originální řešení Samsung letos u svých nových modelů praktikuje.

V ruce se telefon drží pohodlně, a to navzdory větším rozměrům především na šířku. Zaoblené boky odvádí svůj díl práce spolehlivě. Ačkoliv před sebou máme již dražší telefon, je celý plastový. Hmotnost přesto kvůli celkovým rozměrům přesáhla 180 gramů. Plasty k sobě přesně lícují, nikde nic nevrže a telefon působí bytelně. Na druhou stranu nás trochu zklamala zadní strana, která přitahuje nejen otisky prstů, ale bohužel též vlásečnicové škrábance, a to poměrně po krátké době zcela běžného používání.

Největším lákadlem bude bezpochyby displej, který zabírá drtivou část čelní plochy. Má úhlopříčku 6,7 palce, malé rámečky a v horní části drobný výřez ve tvaru písmena U. Z toho pramení i obchodní název panelu, který zní Infinity-U. Výřez jde skrýt, ovšem v případě Samsungu se horní část jednoduše zcela deaktivuje, a displej se tak zmenší. Kvalita je na vysoké úrovni, včetně čitelnosti. Potěší přítomnost Always-on funkce, kdy je vše důležité stále na očích.

Jelikož má čtečku otisků prstů v displeji již Samsung Galaxy A50, nemůže chybět ani u Galaxy A70. Jde o optickou variantu, není tedy tak kvalitní jako například u mnohem dražšího Galaxy S10. Čtečka reaguje poměrně dobře, je vidět, že na ní Samsung neustále pracuje. Pokud na displej dostatečně zatlačíte, zvyknete si na reakci vcelku rychle. Ve vyšší střední třídě jde navíc stále o funkci navíc.

V další výbavě rozhodně potěší 128GB úložiště, ze kterého zbývá po prvním zapnutí 110 GB pro vaše data. Výkonu má telefon na rozdávání, ještě aby ne. Tepe v něm moderní procesor Snapdragon 675 s 6GB RAM. Prostředí je osvědčené One UI, aktuálně to znamená Android 9.0 Pie s březnovými bezpečnostními záplatami. Telefonu nechybí USB-C a 3,5mm jack. Přímo v balení naleznete základní špuntová sluchátka. Dobře je telefon připraven i co se energie týče. Baterie má kapacitu 4 500 mAh a po prvních dnech se výdrž pohybuje spolehlivě kolem jednoho dne.

Závěrem prvních dojmů tu máme fotoaparáty, Samsung Galaxy A70 má na svých zádech hned tři. Hlavní 32megapixelový je doplněn 8megapixelovým ultraširokoúhlým a 5megapixelovým fotoaparátem sloužícím pro prostorové informace. Níže se můžete podívat na první testovací snímky, avšak na nějaké verdikty si počkejme po testování, tedy do chystané recenze.

Ukázkové fotografie

Samsung Galaxy A70 v redakci nadále testujeme a pokud vás o něm cokoliv zajímá, neváhejte se a zeptejte se nás přímo v diskuzi pod tímto článkem.

Technické parametry Samsung Galaxy A70

Kompletní specifikace
Konstrukce164,2 × 76,7 × 7,9 mm, 183 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 6,7" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát32 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 675, CPU: 2×2 GHz + 6×1,7 GHz, GPU: Adreno 612
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: 600 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:45 hodin
Dostupnostduben 2019,
Diskuze ke článku
Pesedm
Dejte ho raději na nehořlavou podložku, také bacha aby se nerozpůlil.
pikatchu
tý kokot taková velká ku...mrcha :o))) to uz je vic nez extrem, tohle nechces nosit s sebou...
Miroslav Gajdos
podporuje telefon vodeodolnosť ? :D
Carda
co je na tom obřího? je to jen nudloiní mobil s o nic větším displejem jako mám já v 16:9

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze