Testujeme Vodafone Smart V10. Má nejnovější prostředí a skvěle padne do ruky

6
Testujeme Vodafone Smart V10. Má nejnovější prostředí a skvěle padne do ruky
  • V redakci již pilně testujeme červencovou novinku s logem Vodafonu
  • Chlubí se velkým a kvalitním displejem, dostalo se i na informační diodu
  • Přímo ukázkově funguje prostředí nejnovějšího Androidu 9.0 Pie

Dříve bylo zcela běžné, že si operátoři do svých nabídek zařazovali zařízení, která nesla jejich jména. Dělal to EuroTel (O2), T-Mobile i Vodafone. V posledních letech tuto tradici drží již pouze náš nejmladší operátor a každoročně svou nabídku obohatí zpravidla o několik chytrých zařízení. Jsou roky, kdy jde o trefy do černého, ale občas se samozřejmě novinka ne zcela povede. Prozatímním vrcholem roku 2019 je Vodafone Smart V10, který zavítal do naší redakce.

Vodafone Smart V10

Na první pohled jde o obyčejnější zařízení, ale ostudu vám rozhodně neudělá. Ačkoliv je konstrukce plastová, výrobce se snažil. Boky zařízení jsou lesklé a zadní strana se snaží imitovat matný kov. A nelze mu upřít, že vcelku zdařile. Svou pravou tvář odkryje až ve chvíli, kdy telefon uchopíte.

V ruce působí Smart V10 příjemně lehkým dojmem. Pohled do tabulky specifikací, kde v kolonce hmotnost svítí hodnota 145 gramů, náš pocit jen stvrzuje. Rovněž šířka necelých 70 milimetrů je důvodem, proč novinka tak příjemně padne do ruky a pohodlně se ovládá. Krásně po ruce je odemykací tlačítko, které rozhodně nepřehlédnete. V rámci příslušnosti k operátorovi je zbarveno do rudého odstínu. Pokud se pídíte po tom, jaký výrobce má Smart V10 na svědomí, vězte, že jde o Alcatel, respektive čínské TCL.

Vodafone Smart V10 se řadí spíše k těm levnějším smartphonům, přesto nás zklamal nasazením starého micro USB konektoru na spodní hraně. A rovnou můžeme zmínit, že zapomenout musíte také na NFC. V balení dodávaná sluchátka, případně vaše vlastní, připojíte pohodlně skrze 3,5mm jack. Hlasitá reprodukce se line z hlasitého reproduktoru vpravo od nabíjecího konektoru.

Vodafone Smart V10

Značným lákadlem může být 5,9palcový TFT IPS displej s HD+ rozlišením. Jeho kvalita je v rámci nižší třídy rozhodně velmi dobrá. Jemnost plně dostačující, čitelnost jakbysmet. Výhrady máme k čidlu pro regulaci jasu displeje, které nám za jasného dne uvnitř světlé místnosti nastavilo jas na 0 %. Jeho fungování je tak nutné brát s rezervou. V displeji je malý kruhový výřez v horní části a menší rámečky po stranách. Větší prostor je pod displejem. Zde jej však lze částečně omluvit nejen nižší cenou telefonu, ale také přítomností informační diody. Ta bílým blikáním upozorňuje na zmeškané události.

Vodafone Smart V10

Velkou devízou novinky od Vodafonu bude prostředí. Pod palcem jej má takřka čistý Android 9.0 Pie s červnovými bezpečnostními záplatami. Prostředí je skutečně čistým Androidem, navíc jsou zde jen 4 aplikace od Vodafonu, přičemž dvě, jejichž velikost má cenu brát v potaz (dohromady mají zhruba 70 MB), lze odinstalovat. Lze tak říci, že v telefonu není žádný zbytečný balast. Vše se pozitivně projevuje na běhu, který je ukázkově plynulý. Vděčíme za to i slušnému procesoru Snapdragon 429 a 3GB operační paměti.

Vodafone Smart V10

Na závěr jsme si nechal zadní fotoaparáty. Jde o 13megapixelový hlavní snímač, který je doplněn 5megapixelovou kamerkou pro práci s hloubkou ostrosti. Režim portrét je v aplikaci ihned po ruce, stejně tak funkce Google Lens.

Vodafone Smart V10 (testovací video) – 1080p, 30 FPS

Nový Vodafone Smart V10 v redakci nadále testujeme a pokud vás o něm cokoliv zajímá, neváhejte a zeptejte se nás.

Technické parametry Vodafone Smart V10

Kompletní specifikace
Konstrukce151,3 × 69,9 × 8,2 mm, 145 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,9" (1 560 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 429, CPU: 4×2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:26 hodin
Dostupnostčervenec 2019, 3 777 Kč
Diskuze ke článku
Carda
Vodafone by si měl trochu zlepšit nabídku neomezených dat než produkovat tyhle divný nudloidní mobily :D
Jab
Ten Lumia proužek... :)
pikatchu
ty kokos, uz to vyslo a uz je to odpad...
Blue Sun
Blue Sun
Tak tohle je hodně z pravěku. Foťák vyloženě odpad, rozměry k velikosti displeje zbytečně obří, celkově dost slabé za tu cenu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze