Lenovo Z5 se ukáže zítra. Má drobné rámečky a malou bradu

7× aktualizováno
Lenovo Z5 se ukáže zítra. Má drobné rámečky a malou bradu
  • Lenovo zřejmě připravuje smartphone s využitím čelní plochy displejem až 100 %
  • K představení tajného smartphonu má dojít 5. června

Aktualizováno 4. 6. 2018

Pouhý den před chystanou oficiální premiérou unikl oficiální snímek Lenova, na kterém vidíme model Z5 v celé své kráse. Potvrzují se vcelku malé rámečky a také menší brada ve spodní části, kam výrobce umístí nezbytné propriety, jako je kamerka a čidla. Rámečky bude mít novinka velmi malé, přeci jen jde ale o drobné zklamání dle původních nákresů a slov.

Lenovo Z5

Aktualizováno 1. 6. 2018

Další den a další únik chystaného Lenova Z5. Tentokrát nejde o oficiální vypuštění renderů, přesto nám nové snímky odhalují mnohé. V prvé řadě bude mít Lenovo Z5 opravdu neskutečně tenké rámečky po celém obvodu displeje. Pouze pod zobrazovačem zůstane malá brada, kde bude umístěna čočka čelního fotoaparátu a nezbytné senzory.

Lenovo Z5

Aktualizováno 31. 5. 2018

Lenovo nepřestává vypouštět lákavé rendery. Zatímco čelní stranu už máme z části zmapovanou, záda jsme neznali. Nyní však víme, že Lenovo nabídne fialově lesklou variantu. Dost možná bude po vzoru Huawei P20 Pro měnit barevný nádech v závislosti na světle.

Podoba zadní strany chystaného Lenova Z5

Aktualizováno 28. 5. 2018

Po sérii několika úniků, za kterými stál samotný viceprezident Lenova, se nyní dozvídáme, kdy hodlá čínský výrobce bezrámečkový model Z5 představit. Dočkáme se konkrétně již 5. června. Lenovo rozeslalo pozvánky na tiskovou konferenci, která se ve zmíněný den uskuteční v hlavním městě Pekingu od 14 hodin.

Aktualizováno 23. 5. 2018

Bezrámečkové Lenovo vypadá nepochybně velmi slibně. Podle všeho se totiž utká s Vivo Apex o pozici telefonu s nejtenčími rámečky na světě. Kromě displeje však bude Lenovo chtít lákat určitě i na jiné vlastnosti, jako je třeba duální fotoaparát. Právě z něj totiž dnes Lenovo na sociální síti Weibo zveřejnilo tři ukázkové fotografie v portrétním režimu. Dle vodoznaku v levých dolních částí snímků máme potvrzenou duální skladbu fotoaparátu a zároveň nesmí chybět ani populární umělá inteligence (AI).

Aktualizováno 15. 5. 2018

Lenovo se rozhodlo řádně přiživovat napětí před představením modelu Z5. Připomeňme, že má jít o smartphone s displejem po zřejmě celé čelní ploše. Viceprezident společnosti uvedl, že je snadnější udělat displej po celé ploše, než s malým výřezem. Po úniku levého rohu telefonu a následné skici jsme se dnes dočkali levého spodního rohu. Tentokrát je však displej zhasnutý a těžko se odhaduje, kam až zasahuje. Zdá se však, že brada ve spodní části v podstatě nebude existovat.

Lenovo Z5
Levý spodní roh chystaného Lenova Z5 (obrázek je pootočen o 90°)

Aktualizováno 11. 5. 2018

Po lákadlu a renderu od samotného viceprezidenta Lenova se nám do rukou dostala skica, na které má být bezrámečkové Lenovo zobrazeno. Údajně se má jednat o Lenovo Z5 a využití čelní plochy displejem má atakovat 100 %. Nezbude místo pro čtečku, reproduktor ani čelní kamerku. Výrobce však má možnosti, jak vše řešit. Čelní fotoaparát může být výsuvný z těla zařízení, čtečka zabudována do displeje a zvuk se může šířit rámem, jako tomu bylo u Xiaomi Mi MIX. Jak to celé dopadne, se však ještě musíme nechat překvapit.

Lenovo Z5

Původní informace z 8. 5. 2018

Honba za co nejmenšími rámečky neutichá. Právě naopak. Viceprezident Lenova Chang Cheng totiž zveřejnil část renderu neznámého zařízení Lenovo, které má očividně neskutečně malé rámečky kolem displeje. Spatřit je můžeme na levé a horní části, což znamená, že by Lenovo nenasadilo nepříliš populární vykousnutí v horní části. Oproti tomu nevíme, jak budoucí telefon vypadá ve spodní části. V každém případě by i tam měl být rámeček zcela minimální. Cheng totiž uvedl, že by měl telefon prolomit hranici 95 %, co se týče využití čelní plochy displejem.

Lenovo
Lenovo láká na skutečně bezrámečkový telefon

Pokud by Lenovo dostálo svým slibům, dostalo by se výrazně před veškerou konkurenci. Smartphone vy využíval celou čelní plochu pro displej. Více informací ohledně výbavy v tuto chvíli neznáme. K představení nového Lenova by však mělo dojít již 14. června, což je zanedlouho.

Diskuze ke článku
Řezňýk
To jsem zvědavej, nad čím dalším tady budou děcka onanovat...
Carda
No jsem zvědav s čím se vytáhnou sice to bude pořád nudle ale co poslední takhle vypadající ukázalo jen Vivo.
Michal
Po zkušenostech telefon od Lenovo už nikdy víc. To i kdejaký noname z Aliexpressu má snad větší podporu než tohle. Notebooky asi zatím jdou, nevím, ale telefony jsou jen nějaká Čína za pár korun s logem Lenovo. Nikdy v životě na to nepřišla nikomu ze známých co to mají jakákoliv aktualizace systému, nemluvě o nemožnosti oficiální FW někde stáhnout, když se náhodou něco podělá.
Janek
Jsem příznivcem co největší plochy obrazovky display ale ne za každou cenu (výřez), druhou stránkou je uživatelské používání a dobré ovládaní včetně příslušenství. Jak to bude vypadat při hraní her, sledování videa a surfování na internetu, to je otázka. Pokud bych měl se smartfonem žonglovat jako eskamoter v cirkusu, tak to radši nic.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze