Únorové překvapení: Honor 7X dorazil do redakce, přinášíme první dojmy

6
Únorové překvapení: Honor 7X dorazil do redakce, přinášíme první dojmy
  • Novinka padne velmi dobře do ruky, je tenká a celá zaoblená
  • Vzhledem nápadně připomíná předloňský iPhone 7 Plus
  • Displej působí slušně, stejně tak optimalizace prostředí

Před dvěma týdny nás české zastoupení Honoru dokázalo na své tiskové konferenci velmi mile překvapit. Kromě očekávaného uvedení Honoru 9 Lite na český trh jsme se dočkali ještě další novinky. Na český trh oproti původním plánům zamířil i Honor 7X, jakožto mírně vybavenější sourozenec. Aktuálně jsme novinku přivítali i v naší redakci a rádi se s vámi podělíme o čerstvé první dojmy.

Pro český trh Honor v případě modelu 7X vybral pouze jedno barevné provedení – matně černé. Co si budeme nalhávat, telefon vás na první dobrou rozhodně nezaujme. Jde spíše o šedou myš, která se vás pokusí získat pozornost na jiných frontách. Samotný vzhled také nemůžeme nazvat originálním. Především záda telefonu nápadně připomínají starší iPhony od Applu. Kdo se však dnes nijak neinspiruje, nechť hodí kamenem. Vyzdvihnout naopak chceme zaoblení telefonu, díky kterému padne skvěle do ruky. Nápomocna je i malá tloušťka pouhých 7,6 milimetrů. Dále potěší, že při držení telefon neklouže a díky celohliníkovému tělu na něm ani neulpívají otisky prstů.

Novinka se chlubí velkým 5,93palcovým displejem, který je dle dnešních trendů s poměrem stran 18:9. Nabízí mírně protažené Full HD rozlišení, a o jemnost se tudíž netřeba obávat. Čitelnost je vynikající ze všech úhlů, stejně tak na ostrém slunci. Naproti tomu barevný nádech by mohl být o něco výraznější a některým uživatelům by displej mohl přijít poněkud vybledlý. U telefonů značky Honor nacházíme čtečky otisků prstů téměř výhradně na zadní straně a nejinak je tomu i tentokrát. Její práce je spolehlivá a rychlá. Při zamčeném telefonu postačí jen krátce přiložit prst a můžete začít pracovat.

Honor 7X

Ačkoliv se jedná o telefon střední třídy a cena přesahuje sedm tisíc korun, nacházíme na spodní hraně starší micro USB konektor. Honor rozhodně mohl sáhnout po USB-C a tím uspíšit přechod na nový standard. Chuť si lze spravit hardwarem, kde operuje procesor Kirin 659 a 4GB operační paměť. Výkon v benchmarku AnTuTu přesáhl hranici 80 tisíc bodů. Pro vaše soubory je připravena 64GB paměť, po prvním zapnutí zbývá pro vaše data něco málo přes 48 GB.

Prostředí zajišťuje Android 7.0 Nougat a nadstavba EMUI 5.1, což je bohužel poměrně nemilá zpráva. Honor již rozhodně mohl připravit aktualizaci a nabídnout verzi Oreo. Pokud se smíříte se starším softwarem, bude vám odměnou velmi dobrá optimalizace. Alespoň tak na nás Honor 7X po prvních pár dnech působí.

Závěrem prvních dojmů se ještě zastavíme u fotoaparátu, který disponuje 16 megapixely a sekundární kamerka sloužící k přeostřování 2 megapixely. Výsledky jsou vcelku slušné, ale nijak oslnivé. Některé snímky jsou mírně zašumělé a trable telefonu způsobuje ubývající světlo, kdy jej musíte skutečně pevně držet při snaze o pořízení ostrého snímku.

Ukázkové fotografie

Honor 7X

Rozměry156,5 × 75,3 × 7,6 mm, 165 g
DisplejTFT IPS, 5,93" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorKirin 659, 4×2,36 GHz + 4×1,7 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 32 GB / 64 GB / 128 GB, microSDXC
Akumulátor3 340 mAh
Diskuze ke článku
Petr
mít to NFC je můj, nechápu tyhle sra*ky výrobců, dražší model to nemá a levnější ano
Alex
Netušil jsem, že je foťák takto odporně vyčuhující ven, díky.
Něco takového mě nesmí jít do ruky.
Petr
hmmm to je zase inteligentu v diskuzi, "Něco takového mě nesmí jít do ruky"
Petr
telefo mam vice jak měsic a nemužu si vynachvalit,a nějaká vyčuhujici čočka fotaku určitě žadny problem,plno lidi tady krytizuje ale zamyslete se nad sebou co jste ještě nedavno drželi v ruce za padla

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze