VoLTE a VoWi-Fi? Pro Motoroly v České republice žádný problém

6
VoLTE a VoWi-Fi? Pro Motoroly v České republice žádný problém
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Spojení hovoru s technologií VoLTE je rychlejší
  • Samozřejmostí je vyšší kvalita hlasu
  • VoLTE a VoWi-Fi funguje na všech aktuálně prodávaných Motorolách v ČR

Volání ve 4G/LTE síti (VoLTE) umožnují simultánní používání dat ve 4G síti a hlasových hovorů, díky čemuž uživatel neztrácí připojení k internetu ani při příchozím hovoru. Ocení to zejména ti, kteří potřebují využít chytrý telefon jako přístupový bod k internetu nebo ke stahování dat, které může probíhat bez přerušování.

Ve srovnání s technologiemi 2G/3G je spojení hovoru s použitím VoLTE rychlejší o několik sekund (přibližně 1,5 sekundy ve 4G/LTE a přibližně 3,5 až 5 sekund ve 2G/3G). Kromě toho umožnuje rychlejší dostupnost doplňkových služeb, např. vylepšenou kvalitu hlasu s použitím HD kodeků pro přenos audia nebo ovládání přesměrování hovorů.

Telefony Motorola podporují i funkcionalitu VoWiFi (volání prostřednictvím Wi-Fi), která výrazně zlepšuje pokrytí mobilních služeb operátora v interiéru a v lokalitách s nedostatečným pokrytím 4G sítě – stačí mít k dispozici Wi-Fi síť s přístupem na internet a hovory a zprávy lze přijímat a posílat stejně jako v dosahu mobilní sítě. V případě, že se uživatel vzdálí z dosahu Wi-Fi sítě, smartphone zajistí automatické přepnutí mezi Wi-Fi a 4G bez ztráty spojení, což zajistí plynulost hovoru i po odpojení telefonu z Wi-Fi sítě.

Nejdůležitější zprávou ovšem je, že zmíněné technologie VoLTE a VoWiFi podporují dle českého zastoupení výrobce všechny aktuálně prodávané telefony Motorola, a to u všech českých operátorů.

Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
starsi Motorola Edge ani tuk, VoWifi u TM mrtvé. u operatora vse aktivni. at jdou do hajzlu s tema kecama a nauci se skutecne udelat podporu jako iP, Samsungy apod. u kterych je oboje funkcni.
Petr Kolařík
Petr Kolařík
Naposledy upraveno: 24. 3. 2022 16:04
S T-Mobile mě VoLTE na Motorole One Zoom nefunguje. A na prodejně už tak před půl rokem se jim to nechtělo řešit. Po nějaké době mi to samo začalo fungovat a teď už delší dobu zase nefunguje. Samozřejmě ho mám zapnuté. VoWiFi zapnuté nemám.
Milano Nicolum
Milano Nicolum
Jak by bylo krásné, kdyby to fungovalo i na Telefonech Google Pixel. Dá se s tím mimochodem něco dělat? Přimluvit se u operátorů nebo u Google?
Pepa Pepa
Pepa Pepa
Zajímalo by mě,co udělat pro funkčnost 5G na Motorola Edge Plus.

Nabízí pouze LTE i v místě pokrytí...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze