Skoro jako iPhone. Xiaomi Redmi Note 5 Pro vystavuje svůj duální fotoaparát

2× aktualizováno
Skoro jako iPhone. Xiaomi Redmi Note 5 Pro vystavuje svůj duální fotoaparát
  • Dlouho očekávaný Redmi Note 5 přijde nakonec hned ve dvou verzích
  • Redmi Note 5 bude v podstatě jen přejmenovaným modelem Redmi 5 Plus
  • Zajímavější bude nový Note 5 Pro se Snapdragonem 636 a duálním fotoaparátem

Aktualizováno 14. 2. 2018

Je to pouhý den a Redmi Note 5 Pro o sobě dává opět vědět. Můžeme vidět živé fotografie, které ukazují vertikální duální fotoaparát, který jako by z oka vypadl iPhonu X. Ostatně porovnání obou telefonu můžete vidět na dané fotografii. Připomeňme si, že v kovovém těle chystaného Xiaomi najdeme hlavní 12Mpx fotoaparát se světelností f/2,2 a sekundární 5Mpx senzor se světelností f/2,0, jenž se postará o bokeh efekt.

Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Aktualizováno 13. 2. 2018

Kolem levných telefonů s tenkými rámečky od Xiaomi bylo v poslední době poměrně dost zmatků. I přes původní spekulace oznámilo Xiaomi v prosinci modely Redmi 5 a Redmi 5 Plus, které zavedly protáhlé displeje i do té nejlevnější třídy. O dříve spekulovaném Redmi Note 5 se na čas slehla zem, ale nyní se opět ozývá. Se sloganem „Give me 5“ se má podle některých informací odhalit už zítra.

Xiaomi Redmi Note 5

Spousta fanoušků Xiaomi tak začala očekávat zcela nová zařízení, ale možná tomu tak nebude. Přijít má Redmi Note 5 a Note 5 Pro, přičemž první jmenovaný má být ovšem jen přejmenovaným Redmi 5 Plus. Zařízení vypadá úplně stejně a nabídne opět Snapdragon 625, 3/4 GB RAM a 32 či 64 GB interního úložiště. Displej má poměr stran 18:9 a 6 palců. Baterie se zastavila na 4 000 mAh a nechybí ani hlavní 12Mpx fotoaparát.

Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Redmi Note 5 Pro je už jiná káva. Má to být první telefon se Snapdragonem 636, dostane se na 6 GB RAM a 4 000mAh baterii. Displej má stále tenké rámečky a 6 palců. Největší rozdíl najdeme až na zádech, kde najdeme duální fotoaparát, u kterého má hlavní senzor 12 Mpx a druhý 5 Mpx. Přední kamerka se zvedla na 20 Mpx a nechybí ani vlastní LED dioda.

Původní text z 12. 2. 2018

Xiaomi by již brzo mělo uvést další telefony. Konkrétně se bude jednat o modely Redmi Note 5 a Redmi Note 5 Pro. Zatímco o prvně jmenovaném se již čile spekuluje, o druhém doposud zdroje mlčely. Až nyní se objevila informace, že kromě základního modelu dojde i na vylepšenou variantu. I ta bude samozřejmě nabízet takřka 6palcový displej s poměrem stran 18:9. Rozdílem by měl být procesor.

Zatímco běžná varianta má disponovat Snapdragonem 625, verze s přídomkem Pro nabídne vylepšený Snapdragon 636. Modernější procesor například podporuje Bluetooth 5.0. K představení by mohlo dojít již v následujících dnech.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je společnost Witty Trade s.r.o. provozující webové stránky Xiaomi-Czech.cz.

Zdroj: gsmarena.com, androidcentral.com, playfuldroid.com

Diskuze ke článku
Dave Wojnar
Dave Wojnar
SD636 podporuje pár věcí navíc oproti SD625 ale ve výsledku je stejně výkonný dohromady mají oba 16Ghz na všechny jadra sečtené a grafiku taky mají podobnou nebo stejnou dokonce. Tož moje pátraní a můj názor..
slíž
Kdy v prodeji?
Xwert Is
Xwert Is
Prečo majú všetci potrebu kopírovať Apple? Foťáky úplný grc a oni to okopírujú.
To isté som čítal že Android P má podporovať výrez v displeji. V živote si mobil ktorý bude špatiť bradavica v strede displeja nekúpim.
Snáď ostanú na trhu výrobcovia ktorí použijú zdravý rozum a nenechajú sa strhnúť týmto nemožným trendom.
Standa
Až verze s čistým Androidem by stála za úvahu...s MIUI ani zadarmo...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze