Výsuvný Honor Magic 2 rozebrán. Mechanismus je velmi jednoduchý

2
Výsuvný Honor Magic 2 rozebrán. Mechanismus je velmi jednoduchý
  • Výsuvný mechanismus využívá klasické dvě ližiny
  • Oprava telefonu je pak na dnešní poměry obvyklá kvůli skleněnému tělu

Na sklonku října byl světu oficiálně představen Honor Magic 2. Skvěle vybavený, dobře vypadající a navíc výsuvný smartphone, který zůstane evropským zájemcům nejspíše zcela zapovězen. Je však zajímavé se podívat do jeho útrob, které odkrývají náročnosti opravy, jednotlivé komponenty či samotný posuvný mechanismus.

Honor Magic 2

V prvé řadě je nutné říci, že Magic 2 je skleněným telefonem. Jakékoliv rozebírání tak začíná nahříváním konstrukce, čímž dojde k povolení lepidla, které drží celý telefon pohromadě. Další na řadu přichází modul trojitých fotoaparátů. Jde o klasický snímač, pomocný černobílý objektiv a ultraširokoúhlý objektiv. Pro zajímavost uveďme, že i na čelní straně jsou tři fotoaparáty. Klasický 16megapixelový je obklopen dvěma infračervenými 3D snímači pro skenování tváře.

Honor Magic 2

Samotná baterie s kapacitou 3 500 mAh je vybavena dvěma konektory, což bude zřejmě nutné pro velmi rychlé nabíjení o výkonu 40 W. Odejmutím baterie se před námi již rozprostře základní deska, která je domovem všech důležitých komponent, jako je 128GB paměť, procesor Kirin 980 či operační paměti typu LPDDR4X.

Honor Magic 2

Na závěr zde máme výsuvný mechanismus, který je tvořen prostými dvěma ližinami, po kterých konstrukce vyjíždí směrem nahoru. Jde o vcelku odolný a časově ověřený prvek, na kterém by se nemělo nic pokazit. Mnohem častěji je náchylný na poškození například kabel, kterým je displej spojen se zbytkem těla.

via GIPHY

Honor Magic 2 8 GB RAM

Rozměry157,3 × 75,1 × 8,3 mm, 206 g
DisplejAMOLED, 6,39" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát24 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorHuawei Kirin 980, 2×2,6 GHz + 6×1,85 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 128 GB / 256 GB / 512 GBne
Akumulátor3 400 mAh
Diskuze ke článku
Dodo
Myslím, že vysouvat něco je slepá ulička se spoustou problémů. Měl jsem vysouvák dostává se tam prach atd, pak to drhne....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze