Xiaomi Mi Note 2: obří výkon a lákavé křivky

41

Xiaomi dnes konečně představilo svůj dlouho očekávaný Mi Note 2, který přinejmenším v designu konkuruje Notu 7 od Samsungu. Máme tu 5,7palcový displej zahnutý na obou stranách, stejně tak záda telefonu jsou skleněná a zahnutá pro lepší držení. Uvnitř telefonu pak tepe výkonný Snapdragonem 821 doplněný 6 GB RAM a 128 GB interního úložiště.

TIP! Xiaomi Mi MIX: bezrámečková revoluce v čínském hávu

Xiaomi Mi Note 2

Nové Xiaomi je hned na první pohled nápadně podobné Notu 7, který byl nedávno stažen jak z prodeje i výroby. Displej má sice 5,7 palců a zabírá 77,2 % přední plochy telefonu, ale ještě zajímavější je použitá technologie. Nasazen zde byl totiž ohebný OLED panel, kterým se výrobce nedávno chlubil a který právě umožňuje pokochat se pohledem na zahnutý displej na obou stranách zařízení. Mi Note 2 se tak stává jedním z prvních telefonů mimo Notu od Samsungu, které podobnou technologii používají. Samotné rozlišení však prozatím zůstává záhadou, jelikož se udávané hodnoty rozchází. Minimálně však jde o Full HD panel. I na zádech najdeme zahnuté sklo stejně jako na předchozí generaci Mi Note. K dispozici bude v černé nebo stříbrné barvě, ale měla by se objevit i varianta s čistě kovovými zády.

Xiaomi Mi Note 2

Uvnitř telefonu tepe Qualcomm Snapdragon 821 taktovaný na 2,34 GHz a na výběr budou hned dvě paměťová verze. Ta první má 4 GB RAM a 64 GB interního úložiště, zatímco druhá a dražší varianta si pro vás nachystá hned 6 GB RAM a bohatých 128 GB interního úložiště. To vše bude pohánět velká 4 070mAh baterie s technologií Quick Charge 3.0 a dobíjet se bude přes stále populárnější USB-C.

I s fotoaparátem se při představení čínský výrobce hodně chlubil. Hlavním snímačem se stal 22,5Mpx senzor Sony IMX318, který nabídne světelnost f/2.0 a pokročilou elektronickou stabilizaci až pro 4K videa. Na optickou stabilizaci se nedostalo podobně jako v případě Pixelů od Googlu. Čelní kamerka má slušných 8 Mpx a opět byl použit senzor od Sony – konkrétně IMX268, který rovněž disponuje světelností f/2.0.

Xiaomi Mi Note 2

Příznivce audia určitě nadchne podpora speciálního DACu od Qualcommu Aqstic, díky němuž má Mi Note 2 zajištěnou nativní podporu 192 kHz / 24bitového přehrávání. Samozřejmostí je přítomnost NFC, GPS a dokonce i ultrasonické čtečky otisků prstů, jako má třeba Xiaomi Mi 5S, pod displejem a nechybí ani podpora LTE. S tou by to však tentokrát mělo být hned z kraje mnohem lepší. K dispozici bude totiž globální verze telefonu, která bude podporovat 37 celosvětových LTE pásem. Možná tedy začíná Xiaomi brát i zbytek světa konečně trochu vážně. Systémem se stal Android 6.0 Marshmallow s domácí nadstavbou MIUI 8. Na svět už však prosakují informace o MIUI 9 založeném na Nougatu, které se nepochybně na TOP modely výrobce dostane.

Xiaomi Mi Note 2

Telefon bude již brzy k dispozici na domácím čínském trhu. O zahájení celosvětového prodeje zatím nevíme nic. Nejnižší varianta 4 GB/64 GB bude stát necelých 12,5 tisíc korun pro převodu a připočítání DPH. Vybavenější varianta (6 GB/128 GB) bude k mání za necelých 15 tisíc korun a za speciální globální verzi s kompletním LTE, která sdílí stejné specifikace jako TOP model, si nechá Xiaomi zaplatit cca 15,5 tisíce.

Technické parametry Xiaomi Mi Note 2 6 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce156,2 × 77,3 × 7,6 mm, 166 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5,7" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát22,5 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 4 096 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 821 MSM8996 Pro, CPU: 2×2,35 GHz + 2×1,6 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor4 070 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:52 hodin
Dostupnostlistopad 2016, 16 999 Kč

Zdroje: cnet.com, gadgets.ndtv.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Petr
Telefon vypadá hezky jen nechápu co je na Snapdragon 821 výkonné - vždyť to má jen 1600 bodů v Geekbench.
Jsou procesory jako A9 s 2500 body (rok starej) nebo nová A10 - 3400 bodů.
Vedle toho je Snapdragon 821 skoro low end.
RAM naopak potěší pro Android se bude hodit. Interní úložiště se 128GB považuji dnes za rozumné minimum.
Chuan Perverez
No rozhodně hezčí než celej Pixel od Google. A jestli bude cena 15,5 tisíce tak nad ním vyhrává na celý čáře.
Petr
Koukám že Xiaomi právě představilo slušný zabiják Samsungu,jak Mi Note 2 tak Mi Mix, co se týče ceny tak jej poráží na plný čáře.... moc pěkný
Honza
Jsem dlouholetý použivatel Xiaomi měl jsem jak Mi3 tak Mi4. Kecy tipu "tu jejích nadstavbu" "co chvíle nějaký bug" beru od uživatele Sam s rezervou. Je očividné že Miui neviděl ani na obrázku, s čínstinou jsem se za celých těch pár let co používám jejich telefony nesetkal. Telefon je i díky silné podpoře Miuios.cz kompletně přeložen do češtiny, takže ty nesmysli co taky píšeš si nech pro někoho jiného. Díky. Jinak Miui je nejlepší nadstavba jakou jsem kdy měl a už jen kvůli ní si nedokážu představit že bych si koupil jiný foun, možná ještě Huawei který to od Xiaomi hodně okopíroval ale original je jen jeden takže asi né. Jinak právě představen Mi Note 2 vypadá skvěle a myslím že je čas na obměnu telefonu, za mě palec nahoru.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze