Xiaomi Black Shark připlouvá do evropských vod již 16. listopadu

2× aktualizováno
Xiaomi Black Shark připlouvá do evropských vod již 16. listopadu
  • Herní smartphone Xiaomi Black Shark bude dostupný ve 28 evropských zemích
  • Telefon bude možné zakoupit skrze speciální eshop
  • Výkonné kapalinové chlazení sníží provozní teplotu až o 8 stupňů Celsia

Aktualizováno 12. 11. 2018

O nekompromisní výkon se postará Snapdragon 845 s volitelnými 6/8 GB RAM a 64/128GB úložištěm. Důležitou vlastností herního zařízení je i efektivní odvádění přebytečného tepla. V případě Xiaomi Black Shark se má jednat o kapalinové chlazení, díky kterému se sníží teplota zařízení až o 8 stupňů Celsia. Jako displej Xioami použilo 5,99palcový LCD panel s rozlišením 2 160 × 1 080 pixelů. Na zadní straně nacházející se duální fotoaparát nabídne rozlišení 12 + 20 megapixelů, který doplní 20megapixelový selfie snímač. Hráče zaujme také baterie s kapacitou 4 000 mAh nebo v balení dodávaný herní gamepad. Cena na evropských trzích bude brzy oznámena. Zařízení bude obsahovat Oreo 8.0, s přechodem na verzi 9.0 se však počítá brzy. Nákup bude možné uskutečnit skrze samostatný online obchod pro Xiaomi Black Shark.

Aktualizováno 16. 10. 2018

Po necelém měsíci se opět vyrojily nové informace o další generaci herního smartphonu Xiaomi Black Shark 2. V prvé řadě známe rozměry zařízení, které čin 160 × 75,26 × 8,7 milimetrů a současně unikla údajná novinka také na videu.

Možná podstatnější únikem je plakát, který by mohl lákat na představení Black Sharku 2. Na něm můžeme spatřit datum 23. října. Jde však o poměrně brzký termín, navíc pouhé dva dny před další důležitou premiérou Xiaomi a datum tak musíme brát s rezervou.

Původní informace z 25. 9. 2018

Herní smartphone Xiaomi Black Shark byl představen teprve letos v dubnu, avšak již se začalo spekulovat o druhé generaci. Skrze certifikační úřad TENAA unikly některé informace a také možná podoba zařízení. To se zřejmě nebude nijak výrazně lišit, jen by mělo být o něco málo vyšší a tlustší.

Změny jsou patrné především na zadní straně. Duální fotoaparát bude tentokrát orientován vertikálně a čtečka otisků prstů se přesune na zadní stranu. To vše navzdory tomu, že displej má zůstat velikostně stejný, úhlopříčka se zastaví na 5,99 palcích. Beze změny má být dle současných informací také baterie s kapacitou 4 000 mAh. Díky takřka neměnným základním parametrům existuje také možnost, že nepůjde o nástupce, jako spíše o levnější variantu současné generace.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze