Xiaomi Redmi Note 5 jde zítra do prodeje, známe českou cenu

7
Xiaomi Redmi Note 5 jde zítra do prodeje, známe českou cenu
  • Na českém trhu se již 4. května začne prodávat velmi dobře vybavené Xiaomi Redmi Note 5
  • Novinka s protáhlým displejem či nejnovějším Androidem 8.1 bude stát necelých 6 tisíc korun

Mnozí uživatelé jistě očekávají příchod Xiaomi Redmi Note 5, které by mohlo zásadně rozvířit vody poctivé střední třídy. My jsme si tuto novinku již v redakci mohli pořádně vyzkoušet a až na pár drobností v nás zanechala velmi dobré první dojmy. Chlubí se kupříkladu kvalitním 5,99palcovým displejem a pod kapotu se nastěhoval výkonný procesor Snapdragon 636 v kombinaci se 4GB operační paměti. Vítaná je velkorysá interní paměť schopná pojmout 32 či až 64 GB, stejně tak přítomnost nejnovějšího Androidu 8.1 Oreo.

Zadní strana je domovem nejen čtečky otisků prstů, ale také duálního fotoaparátu. Vhod pak přijde i silná baterie s kapacitou 4 000 mAh. Dvoudenní výdrž by měla být denním chlebem každého uživatele. Očekávaná novinka se začne na českém trhu prodávat již zítra, tedy v pátek 4. května. Na pultech obchodů Mi Zones se objeví hned dvě varianty. Levnější nabídne 32GB úložiště a bude stát 5 290 Kč. Dražší verze vás vyjde na 5 990 Kč a na oplátku nabídne 64GB úložný prostor.

Xiaomi Redmi Note 5 4/64 GB

Rozměry158,6 × 75,4 × 8,1 mm, 181 g
DisplejTFT IPS, 5,99" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 636,
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSD
Akumulátor4 000 mAh
Partnerem zpravodajství o Xiaomi je společnost Witty Trade s.r.o., provozující webové stránky Xiaomi-Czech.cz.
Diskuze ke článku
Jab
Oukej. To je smysluplná zaváděcí cena. Do uvedení Android One verze to bude mnou nejčastěji doporučovaný telefon.
αΩ
Když už Xiaomi na pomezí nižší a vyšší střední za ještě velmi dobře ucházející peníz (±6500) a navíc s mnohem lepšími parametry jak SoC (bude to zřejmě nejlevnější SD 660 !), tak kamery, pak doporučuji vyčkat na nový Mi 6X v global verzi (pokud bude ;) či jeho A8.1 One klon Mi A2 (opět pokud bude ;) . Jestli budou oba nebo jen jeden či žádný z nich (což nepředpokládám), to se dozvíme počítám v horizontu jednoho, max. 2 měsíců.
Petan
Super founek za super peníze. Mám Note 4 a nejvíc mi vadí slabší výkon a foťák. Na 5 to vylepšili a hlavně nemá žádný notch a ponechali 3.5 jack a infraport. Fakt se na něj těším a kupuju :-) Vždy se mluví, že přechod ze stavajicího na nový co přijde se neoplatí, ale tu není co řešit. Jo a usb konektor neřeším:-P

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze