Xiaomi Redmi Note 6 Pro nabídne skvělý poměr ceny a výkonu

8
Xiaomi Redmi Note 6 Pro nabídne skvělý poměr ceny a výkonu
  • Xiaomi opět zatopí konkurenci díky kvalitnímu zpracování, slušnému výkonu a nízké ceně
  • Za necelých 6 tisíc korun získáte Snapdragon 636, velký displej a 4 fotoaparáty

Okolo představení novinky Redmi Note 6 Pro od Xiaomi nevzniklo mnoho povyku, přesto se bude pravděpodobně jednat o jeden z prodávanějších kousků. Nabízí totiž především slušný výkon a hezké provedení za dobrou cenu.

Xiaomi Redmi Note 6 Pro – první pohled

Oproti předchozí generaci zde narazíme na několik novinek. Tou první je osazení zařízení hned čtyřmi fotoaparáty. Dva najdete vzadu a dva vpředu. Zadní snímače nabídnou 12 a 5 Mpx, sekundární čočka tak slouží jen pro zachycení hloubky ostrosti. Díky tomu telefon zvládá portrétní režim s rozmazaným pozadím. Selfie kamera má rovnou 20 Mpx, které sekunduje 2Mpx snímač, opět pro tvorbu rozmazaného pozadí.

I další novinka se týká fotoaparátu, Xiaomi totiž přišlo s režimem umělé inteligence, která rozpoznává scény a podle toho upravuje nastavení fotoaparátu. I přes dvojici předních čoček však telefon nenabízí odemykání pomocí obličeje.

Přední straně dominuje 6,2palcový IPS displej s Full HD+ rozlišením a vysokým jasem. I u něj najdeme novinku v podobě výřezu. Díky tomu jsou rámečky telefonu menší, ale za opravdu malé bychom je v dnešní době už neoznačili. V ruce se však telefon drží příjemně a díky ovládání gesty se pohodlně obsluhuje i jednou rukou. Tomu pomáhá i použitý materiál. Zadní strana je totiž kovová, což může být v době skleněných telefonů příjemnou změnou. Na druhou stranu tu nenajdete bezdrátové nabíjení.

O výkon se stará procesor Snapdragon 636. Základní varianta pak nabídne kombinaci 3 GB RAM a 32GB úložiště, ale pořídit si můžete i trochu lepší verzi s 4 GB RAM a 64GB úložištěm. Pokud by vám velikost úložiště nestačila, v obou případech ho můžete rozšířit o paměťové karty.

Baterie s kapacitou 4 000 mAh vám dopomůže k celodenní výdrži. Nabíjet však budete muset přes starý micro USB konektor. Na druhou stranu v konektorové výbavě nechybí ani dnes opomíjený 3,5mm jack nebo dokonce infraport. Oželet však musíte NFC pro bezkontaktní placení.

Pořídit si můžete tedy dvě varianty. Ta základní vás vyjde na 5 900 Kč, za model s větší RAM i úložištěm pak zaplatíte 6 700 Kč.

Technické parametry Xiaomi Redmi Note 6 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce157,9 × 76,4 × 8,2 mm, 182 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,26" (2 280 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 636, CPU: 8×1,8 GHz, GPU: Adreno 509
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 8.1
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:18 hodin
Dostupnostzáří 2018, 6 700 Kč
Diskuze ke článku
ales
odemykani oblicejem urcite umet bude, ja mam obycejny redmi 6, a taky to umi. jen semusi zmenit OBLAST, NA HONG KONG, nebo INDONEZII. A umi i TEMATA, ale zase se musi zmenit oblast na CERNA HORA, SVYCARSKO. Ale jinak Xiaomi je moc fajn znacka.
Marduch
Kvuli mode vyrezu narychlo spíchnuta verze Redmi Note 5. Zklamani.
rumik
Mít USB-C a NFC tak si pro něj jdu obratem
Martin
Hrozně předražený krám. Xiaomi už dávno nenabízí tak dobrý poměr cena/výkon jako když vyšel RN3 s Snapdragonem 650 pod 4k. Teď máme low end processor za 6k. Ještě že jiný výrobci nabízejí flagship specifikace za 7 tisíc (Nokia, Honor).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze