Začínáme testovat Google Pixel 3

První dojmy
13
Začínáme testovat Google Pixel 3
  • Menší z nových Pixelů se nám právě dostal do redakce, nabízí displej bez výřezu a odladěný systém od Googlu
  • Na zadní straně je sice jen jedna čočka foťáku, fotografie jsou však vynikající
  • Nabízí maximální výkon a zpracování je zcela příkladné

Jako jedni z prvních v Česku máme k dispozici nový Google Pixel 3 a ihned jsme ho začali testovat. Než se však dostaneme k plnohodnotné recenzi, můžete si přečíst tyto první dojmy.

Google Pixel 3 – první dojmy

Menší z nových Pixelů může potěšit staromilce, protože v displeji nenajdete žádný výřez. Paradoxně by však vzhledem k větším rámečkům mohlo působit zaoblení displeje, jehož rádius je dokonce uměle zvětšen softwarově, čehož si pod drobnohledem všimnete. Protáhlý 5,5palcový OLED zobrazovač s Full HD+ rozlišením však vypadá výborně a i když jsou na trhu telefony s větší jemností displeje, obraz je velmi dobrý.

Zařízení v žádném případě nepůsobí přerostlým dojmem, a to i přesto, že nejde o nijak malý telefon. V ruce však působí dobře, což je vždy důležité. Příjemné jsou i použité materiály, tedy kombinace kovového rámu a skleněných zad. Větší rámečky pak sice mohou vypadat v dnešní době trochu podivně, ale své fanoušky si jistě najdou. Obzvláště, když díky nim na přední straně najdete hlasité stereo reproduktory s velmi kvalitním zvukem. Ten jde navíc přímo proti vám a nezakryjete si je rukou při držení telefonu, což je ideální pro přehrávání videí a hraní her.

A hry si nepochybně užijete bez problému. O výkon se stará Snapdragon 845, který je doplněn o 4 GB RAM, což je minimálně zcela dostačující hodnota. Úložiště pak nabídne 64/128 GB v závislosti na vybraném modelu. Baterie s kapacitou 2 915 mAh je o trochu silnější než v případě minulého modelu. Jak dlouho reálně vydrží zjistíme až při důsledném otestování.

Za zapůjčení Google Pixelu 3 děkujeme společnosti CZC.cz, kde si telefon můžete rovněž zakoupit.

U Pixelů se vždy mluví o fotoaparátu. Google se oproti všem ostatním nevydal cestou duálního snímače na zadní straně, ale raději vše dohání softwarem. Zatímco portrétní mód zvládá opravdu obstojně, takový teleobjektiv digitálním přiblížením stále nenahradí. Sama kvalita fotek pak snese jen ta nejpřísnější měřítka. Opět budeme muset počkat na plnohodnotnou recenzi, ale už z těchto prvních snímků můžete vidět, že Pixel 3 patří mezi špičku.

Doplním, že zadní snímač má 12,2 Mpx se světelností f/1.8. Video natočíte až ve 4K rozlišení a nechybí ani zpomalený záběr, bohužel jen při 240 FPS a Full HD.

Nepřekvapí ani konektorová výbava. Telefon nabijete přes USB-C, přičemž rychlonabíječku najdete v balení. 3,5mm jack pro sluchátka chybí, ale v balení je redukce, pokud nebudete chtít používat přiložená špuntová sluchátka. Telefon pak dobijete i bezdrátově.

Z opravdu rychlého používání musím říci, že Pixel 3 plní vysoká očekávání. Dobře se drží, chod systému je naprosto svižný a bezproblémový, dokonce jsem si ihned zvykl na ovládání gesty a fotoaparát odvádí výbornou práci.

Pokud se vám telefon líbí, můžete si ho již nyní pořídit za cenu okolo 25 tisíc korun. Samozřejmě vám však mohu doporučit, abyste počkali na naši recenzi, na které již nyní pracujeme.

Technické parametry Google Pixel 3 128 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce145,6 × 68,2 × 7,9 mm, 148 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejAMOLED, 5,5" (2 280 × 1 080 px)
Fotoaparát12,2 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 845, CPU: 4×2,5 GHz + 4×1,6 GHz, GPU: Adreno 630
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 11
Akumulátor2 915 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:16 hodin
DostupnostQ4 2018, 26 000 Kč
Diskuze ke článku
Joaquin Guzman
Diky, az budu na svobode, tak si tento telefon urcite koupim.
Lukáš
Jaký to malý dareba na dnešní pádla, škoda, že nemá ofiko cz distribuci.
KejPi
No nevím, kde ho mají za těch "okolo 25 tisíc", já to všude videl za skoro 26. I za 25 by to bylo dost drahý vzhledem k tomu, že v Nemecku se prodává za cca 22.
Pučmeloun
To je pravda, jak píše KejPi, v Berlíně jsem ho viděl před několika dny za zhruba v přepočtu 21800,-.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze