Žádné telefony či nové funkce, Microsoft nechá Windows 10 Mobile pouze dožít

37
Žádné telefony či nové funkce, Microsoft nechá Windows 10 Mobile pouze dožít
  • Mobilní operační systém od Microsoftu má své dny již sečtené
  • Viceprezident společnosti Joe Belfiore uvedl, že se neplánuje nový hardware či funkce

Ještě před několika málo lety to vypadalo, že se Microsoftu podaří prosadit se na trhu mobilních operačních systémů. Windows Phone 8 vypadal schopně, přibývalo aplikací a ani Windows 10 Mobile nebyly vůbec špatné. Jenže dnes již víme, že se nepovedlo. Podíl mobilních Windows klesl celosvětově pod 1 %, aplikací nepřibývá a důsledkem toho je neustále klesající počet uživatelů. V kostce jde o hlavní důvody, proč se Microsoft rozhodl platformu utlumit. Více se o všem aktuálně rozepsal Joe Belfiore, viceprezident společnosti Microsoft. Ten uvedl, že počet uživatelů je již natolik malý, že se nevyplatí do systému investovat. Od Microsoftu tak nemáme očekávat přidávání nových funkcí v systému Windows 10 Mobile, případně nového hardwaru. Bájný Surface Phone tak zřejmě zůstane jen nenaplněným snem.

I samotný Belfiore zmiňuje problém s aplikacemi. Microsoft se dokonce rozhodl, že bude vývojářům platit za to, že připraví svou aplikaci pro platformu Windows 10 Mobile, nicméně ani tento krok nepomohl. Navzdory všemu nehodlá Microsoft hodit Windows 10 Mobile zcela přes palubu. Stávající uživatelé mohou nadále počítat se softwarovou podporou a opravou bezpečnostních chyb.

Zdroj: fonearena.com

Diskuze ke článku
Simeon
Proč se do toho motá Surface Phone? Ten má jet podle necelé dva roky starého vyjádření MS na "one-core" mobilním systému, což se nedávno profláklo pokud vím pod krycím názvem Andromeda a pro který se ořezala až na dřeň stará mobilní divize a většina přešla tam s kompletním vývojem CShell ... Útlum a odstavení WM8/10 byl vedením předem plánovaný v dlouhodobé strategii - nepočítalo se s vývojem dvou různých jader systému (mobilní + IoT a OS + entertainmaint/health) ... nejsem novinář z oboru, a mám koukám mnohem víc lehce ověřitelných informací než kdejaký "redaktor" :-D Škoda že nemám víc času, mohl bych si zavést mnohem profesionálnější plátek ;-)
HeX
A tohle je opět pokračování seriálu jak zabít důvěru svých zákazníků.
Hifi
Řekl bych, že celý svůj krátký život tento systém pouze dožíval. Svého rozmachu se nikdy nedočkal, je to asi škoda, ale bohatě mi dnes stačí od MS pár aplikací.
Blue Sun
Blue Sun
Kreténi z Microsoftu... co dodat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze