Zadupe konkurenci do země? Huawei P20 Pro získal v DxOMarku 109 bodů

36
Zadupe konkurenci do země? Huawei P20 Pro získal v DxOMarku 109 bodů
  • Huawei dokázal připravit historicky nejlepší fotoaparát v mobilním telefonu
  • Novinka P20 Pro exceluje při fotografování i záznamu videa
  • V součtu si z testu DxOMark odnesla 109 bodů

Zapomeňte na Pixely od Googlu, řadu Galaxy S9 od Samsungu nebo snad iPhone od Applu. Na titul nejlepší fotomobil bude v letošním roce aspirovat zbrusu nový Huawei P20 Pro. Krátce po po představení (a také přímo během samotné tiskové konference) se objevily výsledky v ostře sledovaném testu DxOMark. V něm se novinkám P20 a P20 Pro podařilo pokořit hranici 100 bodů. Řeč je ale o Huawei P20 Pro, který získal za fotografické schopnosti 114 bodů a za záznam videa 98 bodů. Žádný jiný smartphone nedosáhl takových výsledků, z čehož vyplývá, že celkové skóre 109 bodů je rovněž tím doposud nejvyšším dosaženým.

Můžeme samozřejmě namítnout, že jde pouze o čísla, avšak ta se opírají o reálné výsledky. Redaktoři DxOMark nešetří v případě trojitého fotoaparátu Huawei P20 Pro superlativy a svůj test zakončují slovy, že jde o vůbec nejlepší fotoaparát v mobilních telefonech. Čínskému výrobci se podařilo udělat meziročně neuvěřitelný pokrok.

Huawei P20 Pro
Testovací snímek z Huawei P20 Pro (DxOMark)

Pokud má být vyzdvižena kategorie, ve které P20 Pro exceluje nejvíce, je to simulace bokeh efektu, přibližování (chlubí se 3násobným optickým zoomem) a snímcích za šera či v noci. Právě noční snímky byly dlouhou dobu doménou především Samsungu. Huawei však dokáže zachytit ještě více světla a v momentech, kdy ostatní telefony fotografují jen tmu, získáte s novinkou od Huawei líbivý noční snímek. Za vše hovoří i ISO u hlavního fotoaparátu, které je až šílených 102 400. Mezi jednoznačné plusy lze připočíst také skvělé barevné podání či rychlý autofocus.

V testu DxOMark je vychvalován i záznam videa, který opět drží v rukávu všechna esa, která Huawei posbíral u statických fotografií. Ačkoliv fotoaparátu chybí optická stabilizace, využívá velmi dobře fungující elektronickou stabilizaci a výsledek je například lepší než u Pixelu 2.

Huawei P20 Pro 6GB / 128GB

Rozměry155 × 73,9 × 7,8 mm, 180 g
DisplejAMOLED, 6,1" (2 244 × 1 080 px)
Fotoaparát40 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 970, 4×2,36 GHz + 4×1,86 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor4 000 mAh, doba nabíjení: 1:24 hodin

Zdroj: dxomark.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Naposledy upraveno: 27. 3. 2018 16:42
Keby mal aj 180 bodov to ho nezachráni pred jeho dizajnom a displejom ktorý má výrez. Keď tak Porsche design ale tam je zase cena úplne mimo. To sú fakt takí sprostí ľudia na svete že zaplatia Huaweiu za to aby nemali výrez a na telefóne nápis Porsche design + 1200 € ? Za ten výrez by mal Huawei platiť zákazníkom. A čudujem sa Googlu že takú k*kotinu chce v Androide P podporovať...
Blue Sun
Blue Sun
Naposledy upraveno: 27. 3. 2018 17:08
Jako sorry, redakce, ale hlavní stránka, prvních šest příspěvků a všechny o P20? S tím fakt jděte do píči...
To nemůžete udělat jeden, dva souhrnné, když stejně každý z těch článků je o pár řádcích?
A ne, tahle čínská hračka NEMÁ zoom. Má tři proměnná ohniska, ne zoom. Zoom znamená to, že ten objektiv je pohyblivý, stačí se podívat na původní význam slova...
A jen tak na okraj, to video je teda docela tragédie. To si nikdo nevšimne, že ve chvíli, kdy se s tím mobilem začne točit kolem té holky, tak foťák ostří na budovy za ní, a ne na její obličej? Humus...
Blue Sun
Blue Sun
Tak jsem se schválně koukl i na web dxomarku, abych tedy viděl tu dokonalost. No, lépe se už odstřelit nemohli. Huawei naprosto tragicky nezvládá kresbu v obličejích, za všech podmínek. Fotky holky s oranžovou šálou jsou humus, nemá vůbec žádnou kresbu v obličeji. Holka na schodech je u všech tří ohnisek spolehlivě mimo rovinu ostrosti, ta je někde na zábradlí za ní (ale to byl možná záměr, nepopisují to). Umělý bokeh je tak strašně umělý, až to bije do očí; navíc jako u jediného ze tří ukázaných mobilů výrazně zasahuje i do objektu, který má zůstat ostrý. A ta žehlička na nočních snímcích, škoda slov. Radši více šumu, ale i detailů, než vyžehlenou fotku.
Takže, dámy a pánové, tohle je definitivně největší propadák letošního roku. Telefon i test.
Lukáš
Je to jen dočasný úlet, kterého se chytlo pár výrobců, ale za čas po takovém telefonu neštěkne pes. Ten výřez až moc okatě prozrazuje jak jsou současné technologie nedostatečné a jako bonus přidají ještě bradu dole :-) takový telefon fakt nechci. U nových "péček" se mi vcelku líbí hw, ale design samotného přístroje je strašný. Přitom Huawei umí tak kvalitní konstrukce a vyblije(pardon) tohle.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze