Zaměstnanec Honoru ztratil prototyp vlajkové lodi. Poctivý nálezce obdrží 5 000 eur

6
Zaměstnanec Honoru ztratil prototyp vlajkové lodi. Poctivý nálezce obdrží 5 000 eur
  • Mělo by se jednat o Honor 20 v ochranném šedém pouzdře
  • Podle mnohých jde jen o promyšlený marketing
  • Telefon údajně ztratil zaměstnanec zodpovědný za oblast sociálních médií v marketingovém oddělení

Je běžnou praxí, že se smartphony, které půjdou zanedlouho na trh, nejprve dostanou do rukou zaměstnanců výrobce. Ti je mohou důkladně otestovat a pomoci vychytat poslední mouchy před tím, než se zařízení dostanou do prodeje. Nejinak tomu bylo i u chystané vlajkové lodi čínského výrobce, Honoru 20, který má být představen již 21. května v Londýně. Prototyp tohoto telefonu se dostal mimo jiné i do rukou Moritze Scheidla, zaměstnance německé pobočky Honoru, jenž je shodou okolností zodpovědný za oblast sociálních médií v marketingovém oddělení.

V rámci velikonočních svátků se Moritz vydal navštívit jeho rodinu v Düsseldorfu. Po cestě vlakem však o smartphone přišel. Podle něj mu musel telefon vypadnout z batohu nebo být odcizen. Krátce poté, co zaměstnanec přišel o prototyp zařízení, Honor vše zveřejnil na svých sociálních sítích a nabídl odměnu poctivému nálezci ve výši 5 000 eur (přibližně 130 tisíc korun). Prototyp má být podle informací uložen v šedém ochranném pouzdru.

Přestože Moritz v rozhovoru pro deník Bild.de tvrdí, že se vše opravdu stalo, mnozí pravdivost celého příběhu zpochybňují. Podle slov zaměstnance byla dokonce kontaktována i německá federální policie. Když však zástupci deníku Bild.de státní orgán oslovili, ukázalo se, že policie o ničem neví. Sociální sítě Honoru se mezitím plní příspěvky jako „Zvláštní marketing.“ nebo „Nikdo žádný prototyp neztratil, jde jen o PR.“. Co si myslíte vy?

Diskuze ke článku
Lord
Hodně pokleslý marketing.
D
No vzhledem k tomu, že tento článek vyšel, tak jim to funguje, ne? ;)
#TFS
xD LOL, tak to odpadávám..
A proč ho nanajde přes GPS apod?..
Janek
Zpochybnit se dá cokoliv, zajímavé je, že tisk okamžitě věděl o inzerátu a neváhal přijít s jednostranným vysvětlením. A co když se ukáže, že je to pravda, v tom okamžiku bude naprosto ticho po pěšině, už se to do politické propagace nehodí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze