ASUS ZenFone 5 Lite: první dojmy z MWC 2018

ASUS ZenFone 5 Lite: první dojmy z MWC 2018
  • ASUS na MWC 2018 představil mimo vlajkové lodi s agresivní cenou i telefon střední třídy
  • ZenFone 5 Lite nenabídne notch, ale i tak má minimální rámečky kolem displeje
  • Kvalitní skleněné zpracování zaujme na první pohled, k dispozici je i poutavá červená varianta
  • ZenFone 5 Lite nabídne čtveřici fotoaparátů, kdy sekundární slouží vždy k širokoúhlému záběru

ZenFone 5 vypadá na první pohled skutečně dobře. Ihned po uchopení ale zjistíte, že ostré hrany, přesněji přechod skla v kovový rám, jsou velmi ostré a nepříjemně řežou do ruky. Displej má navíc 6 palců a i když je v poměru 18:9 a rámečky jsou minimální, tak již budete muset přehmatávat a vzhledem ke konstrukci a zmíněné ostrosti je to nepříjemné.

ASUS Zenfone 5 Lite – MWC 2018

Moderní zpracování nám zcela kazí přítomnost microUSB. Proč!? U současných telefonů by již mělo být standardem USB-C a výmluvu v mírně nižších nákladech nemůžeme přijmout, to se nám skutečně nelíbí. Mírně to může kompenzovat šuplíček na dvě SIM a microSD kartu, vše samostatně. To se nám naopak líbí.

ZenFone 5 Lite běžel na stánku ASUSu na známém ZenUI čtvrté generace a na Androidu Nougat. Na trh by se ale měl dostat s novějším ZenUI i s aktualizovaným Androidem na Oreo. Doufejme, že ASUS tento příslib dodrží.

Největším lákadlem je mimo kvalitního displeje, na ten se skutečně hezky dívá, také fotoaparát. Jsou zde totiž hned čtyři, přičemž ten sekundární slouží vždy jako širokoúhlý. Především na přední straně se to hodí všem, kteří si rádi dělají skupinové selfies. Na přední straně následně nechybí ani přisvětlení a samotný snímač má 20 Mpx. Naše zkušenosti z místa mohou potvrdit, že na širokoúhlý záběr se vejde skutečně mnohé. Kvalitu ale z veletrhu posoudit nedokážeme, světlo totiž nebylo nejlepší. Posoudit ale můžeme zpracování fotoaparátu. Ten na zadní straně vyčnívá z těla a pokud telefon položíte na rovnou plochu zády, snadno jej rozkývete, ostatně podívejte se na video, kde to ukazujeme.

Vás už určitě zajímá hardware, cena a dostupnost. Na český trh se zřejmě dostane model se silnějším Snapdragonem 630 (vyrábět se bude i se Snapdragonem 430) a 4 GB RAM. Vnitřní úložiště je následně až 64 GB. Na potvrzení těchto parametrů i dostupnost, případně cenu na českém trhu, musíme počkat. Jakmile tyto informace budeme znát, informujeme vás. Zřejmě právě cena rozhodne o úspěchu ZenFonu 5 Lite.

ASUS ZenFone 5 Lite (2018)

Rozměry160,6 × 76,2 × 7,8 mm, 168 g
DisplejTFT IPS, 6" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 630, 8×2,2 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 300 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze