ASUS ZenFone 5Z je výkonné monstrum za 12 tisíc

doplněno o video
58
ASUS ZenFone 5Z je výkonné monstrum za 12 tisíc
  • Vrchol nabídky ASUSu bude tvořit ZenFone 5Z se Snapdragonem 845
  • Dostane se i na obří 6,2palcový displej či obří až 256GB interní paměť
  • Příjemně překvapí cena, která by se měla pohybovat kolem 12 tisíc korun

aktualizováno o video z místa

Mysleli jste si, že nový ZenFone 5 je maximem, co ASUS ukáže? V tom případě jste se mýlili. Vrcholem porftólia bude ZenFone 5Z, který by se mohl stát vůbec nejlevnějším zástupcem s nejmodernějším procesorem od Qualcommu. Ale nepředbíhejme. Opět před sebou máme velké a značně protáhlé zařízení, na kterém například nechybí stylové Zen kruhy soustředěné na zadní straně. Konstrukce je oblá a vcelku tenká.

ASUS Zenfone 5Z – MWC 2018

Celou čelní stranu, až na malé rámečky, zabírá obrovský 6,2palcový displej s poměrem stran 19:9. Ano, opravdu jsme se nepřeklepli, displej ASUSu je již skutečně hodně širokoúhlý. V rámci co největší užitné plochy, najdeme v horní části displeje malý výřez. Displej je chráněn sklíčkem Gorilla Glass a může se pochlubit například funkcí automatického nezhasnutí, pokud se na něj díváte. Pakliže byste postrádali čtečku otisků prstů, na čelní straně pro ni skutečně místo nezbylo, nachází se na zádech v takřka ideální výšce pro ukazováček vaší ruky.

ASUS ZenFone 5Z

Velkým lákadlem však bude hardwarová výbava pod kapotou, kde se objevuje zbrusu nový procesor Snapdragon 845, který je možné nakombinovat s až 8GB operační pamětí. Výkonu by tak telefon měl mít na rozdávání. Omezovat se nebudete muset ani s vašimi daty – interní paměť pojme 256 GB. Dále se dostalo na velmi rychlou konektivitu přes LTE a Wi-Fi s protokoly ac. Samozřejmostí je nejnovější Bluetooth 5.0. Prostředí je založeno na Androidu 8.0 Oreo a doladěno nadstavbou ZenUI 5.0.

Nový ZenFone 5 je vybaven duálním fotoaparátem Sony IMX363 s 12 megapixely a světelností f/1,8. Potěší skutečně širokoúhlý záběr 120° nebo čtyřosá optická stabilizace obrazu. Fotoaparát se chlubí také umělou inteligencí, která se neustále učí. Například automatická detekce dokáže rozpoznat až 16 různých scén. Čelní kamerka disponuje 8 megapixely, speciálním nočním selfie módem a také možností snadné tvorby GIF animací. Multimediální funkce budou zastupovat stereo reproduktory s technologií Hi-Res Audio. Využijete jej pro svou hudbu nebo například při reprodukci FM rádia.

Závěrem vás možná ASUS šokuje cenou, avšak v pozitivním slova smyslu. Základní cena ZenFonu 5Z je totiž oficiálně stanovena na 479 eur. To je v přepočtu něco málo přes 12 tisíc korun. Jde o cenu za variantu s procesorem Snapdragon 845, 4GB RAM a 64GB úložným prostorem. Na českém trhu se však s touto verzí nesetkáme. K nám dorazí „zlatá střední cesta“ nabízející 6GB RAM a 128GB úložiště. Její cenu tipujeme kolem 14 tisíc korun.

ASUS ZenFone 5Z 8 GB RAM

Rozměry153 × 75,7 × 7,9 mm, 155 g
DisplejTFT IPS, 6,2" (2 246 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 845, 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, microSDXC
Akumulátor3 300 mAh
Diskuze ke článku
pepé
Proč to všichni furt srovnáváte s Iphonem X, když jako první měl vykrojenej display Esential Phone
Newek23
Designér Asus si musel hodně máknout...
Karlos
Po zklamání u Sony je toto velké lákadlo. Škoda toho vykrojeneho applackeho displaye. Vypadá to na solidní zařízení za zajímavé peníze. Uvidíme co One Plus 6.
Jozef
Dizajnéri mali veľa námahy s týmto ???????? predpokladam ze to navrhovali tak ze postavili pred seba iPhone X a iba obkreslili ???????? klasika tieto značky nic ine nevedia a o Xiaomi netreba uz ani hovoriť ????????

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze