Chystaná Nokia 9.1 PureView nabídne Snapdragon 855, podporu 5G i vylepšený fotoaparát

7
Chystaná Nokia 9.1 PureView nabídne Snapdragon 855, podporu 5G i vylepšený fotoaparát
  • Fotoaparát by měl excelovat v oblasti nočních snímků a natáčení videa
  • Snapdragon 855 a vylepšené algoritmy by měly urychlit zpracování snímků
  • V displeji bude figurovat průstřel a telefon dorazí s Androidem Q

Současná Nokia 9 PureView je nepochybně zajímavým smartphonem, na nějž se mnozí (včetně nás) opravdu těšili, ale pravdou je, že pro většinu průměrných uživatelů, kterým jde o snadné (a rychlé) pořízení líbivých fotografií bez nutnosti dalších úprav, není tím pravým ořechovým. Mnohé navíc nepěkně překvapila absence ultraširokoúhlého snímače, teleobjektivu či kvalitního nočního režimu a v dané cenové třídě by telefonu s ohledem na konkurenci slušelo třeba i bezproblémové odemykání prstem nebo novější čipset.

Nokia 9 PureView
Nokia 9 PureView

Že se Nokia 9 PureView ne vždy setkávala s těmi nejlepšími ohlasy, si evidentně uvědomuje i HMD Global, a proto již nějakou tu dobu pracují na vylepšené verzi s názvem Nokia 9.1 PureView, která by měla napravit veškeré nedostatky svého předchůdce.

Podle zdrojů nokiapoweruser.com měl být původně telefon představen již ve třetím kvartálu letošního roku, výrobce se však raději rozhodl pro odklad, aby získal dostatek času na optimalizaci a předešel případným problémům, se kterými se potýkala námi zrecenzovaná Nokia 9. Jejich zdroje rovněž uvádí, že hlavní schopností nové Nokie by měl stále být několikanásobný fotoaparát, na jehož vývoji a optimalizaci se podílí i odborníci ze společnosti Light. Ta světu představila produkt „Light L16“, jenž se chlubí hned 16 kamerami s rozdílnými senzory a dokáže pořizovat až 52megapixelové snímky.

Prodejním tahákem mají být také skvěle vypadající snímky v noci a špičkové video. Navíc tentokrát nebude chybět ani Snapdragon 855 a telefon má být připraven i na sítě páté generace. Díky novému čipsetu a vylepšeným algoritmům by měl být vyřešen problém se zdlouhavým zpracováním fotografií po každém pořízení snímku. Na přední straně dále najdeme „průstřel“ se selfie kamerkou o zatím neznámém rozlišení. Novinka by se měla objevit na trhu v posledním čtvrtletí letošního roku již s nejnovějším Androidem Q.

Diskuze ke článku
Mio
A kolikrát se opozdí? :D
Vojtěch Jan Rybárik
Vojtěch Jan Rybárik
Naposledy upraveno: 4. 5. 2020 17:11
.
Joe Black
Joe Black
No konečně, to co měla být Nokia 9 od počátku ... teda bez notch by bylo fakt fajn.
Fakt jsem zvědav, jak pomůže Snap 855 rychlosti, co bude nového s foťákem (ultra wide režim), jestli budou i použitelné repro, SD karty, funkční odemykání bez deseti updatů apod.
Rozhodně má potenciál, teď to jen zase nepohnojit jako naposled.
Adam
Telefon má bezdrátové nabíjení !!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze