Dlouhán z veletrhu: první dojmy z ASUSu ZenFone Max Plus (M1)

aktualizováno o video
Dlouhán z veletrhu: první dojmy z ASUSu ZenFone Max Plus (M1)
  • Kromě notebooků ukázal ASUS také jeden nový telefon, model ZenFone Max Plus (M1)
  • Zaujme protáhlým 5,7palcovým displejem s poměrem stran 18:9
  • Potěší bytené zpracování nebo duální fotoaparát

Doplněno o video

Přírůstek mezi ZenFony si na lasvegaském veletrhu CES 2018 zapsal ASUS, který nám představil ZenFone Max Plus (M1). Jde o poměrně zajímavý telefon, který tak trochu vybočuje ze zavedené řady ZenFone 4. Ačkoliv novinka míří do střední třídy, objevujeme u ní u ASUSu vůbec poprvé protáhlý displej s poměrem stran 18:9. Jeho úhlopříčka se vyšplhala na 5,7 palce a disponuje Full HD rozlišením. ASUS tudíž reaguje na aktuální trend, ačkoliv rámečky kolem displeje vidíme stále. Využití čelní plochy je nicméně mnohem lepší než u starších smartphonů.

ASUS ZenFone Max Plus (M1) – CES 2018

Čím novinka jednoznačně vyniká, je konstrukční zpracování. Jde o tradičně silnou disciplínu tchajwanského výrobce a rádi opět vidíme celohliníkové tělo a bytelnou konstrukci. Zaoblené boky podporují pohodlné držení. Telefon rozhodně padne příjemně do ruky.

Potěšila nás malá tloušťka, což je v kombinaci se skutečně silnou baterií úctyhodný čin. Na spodní hraně však nacházíme jedno méně příjemné překvapení. ASUS zřejmě šetřil a nasadil starší micro USB konektor. Ten už by se ve střední třídě opravdu objevovat nemusel. Telefonu, jehož cena se odhaduje na necelých 7 tisíc korun, by jistě slušel nový konektor USB-C.

ASUS ZenFone Max Plus (M1) 3/32 GB

Rozměry152,6 × 73 × 8,8 mm, 160 g
DisplejTFT IPS, 5,7" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx
ProcesorMediaTek 6750T,
PaměťRAM: 3 GB, úložiště: 32 GB, microSDXC
Akumulátor4 130 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze