Dnes představený Honor 20 byl již u nás v redakci. Zde jsou naše dojmy

4
Dnes představený Honor 20 byl již u nás v redakci. Zde jsou naše dojmy
  • Honor 20 nabízí ultraširokoúhlý senzor, standardní 48megapixelový snímač Sony IMX586 a dvojici 2megapixelových fotoaparátů
  • Baterii o kapacitě 3 750 mAh lze nabíjet výkonem až 22,5 W
  • V průstřelu se ukrývá 32megapixelová selfie kamerka se světelností f/2.0
  • Telefon disponuje nejnovějším GPU Turbo 3.0, které slibuje lepší herní zážitek

Honor 20 představuje jednou z dnešních novinek, my jsme však měli možnost otestovat tento zajímavý telefon s několikadenním předstihem. Při prvním kontaktu zaujme displej o velikosti 6,26 palce s Full HD+ rozlišením, který má 91,6% poměr obrazovky k přední straně zařízení. Kromě samotné velikosti displeje a tenkých rámečků zaujme rovněž výřez v podobě průstřelu umístěného v levém horním rohu podobně, jako jsme mohli vidět například u Honoru View20.

Honor 20 má čtyři fotoaparáty, průstřel a netradičně umístěnou čtečku

Čím se naopak od zmíněného View20 odlišuje, je umístění čtečky otisků prstů, která se tentokrát nachází na pravém boku zařízení, jako je tomu u Samsungu Galaxy S10e nebo Xperie 10 (Plus). Umístění je to praktické a přehmátnutí z displeje na čtečku na boku je snad ještě pohodlnější, než když je na zádech. Čtečka navíc funguje opravdu bleskurychle a k odemknutí telefonu postačí letmé přiložení prstu. Nevýhodu však může představovat pro leváky.

Telefon se navíc díky zaobleným bokům, nízké tloušťce necelých 8 milimetrů a hmotnosti 174 gramů velmi příjemně drží. Při bližším zkoumání zjistíme, že mu nechybí infraport ani duální slot pro nanoSIM kartu, který však není hybridní, takže nelze rozšířit úložiště pomocí paměťových karet. Na spodní straně najdeme zdířku od hlasitého reproduktoru, který umí hrát opravdu nahlas a překvapí přítomností basové složky. Vedle něj se pak usídlil klasický konektor USB-C, čímž výčet konektorové výbavy končí. Místo na 3,5mm jack na telefonu výrobce již nenašel a jako malou náplast přibalil redukci z USB-C právě na 3,5mm jack.

Důležitou roli hraje zadní strana, která je vyvedena v líbivém holografickém designu a kromě námi testované tmavě modré varianty je k dispozici také černá. V levém horním rohu najdeme modul fotoaparátu, který se skládá hned ze čtyř senzorů. Funkci hlavního snímače zastává 48megapixelový senzor Sony IMX586, který nabídne světelnost f/1.8 a využívá technologii skládání čtyř pixelů do jednoho superpixelu. Dalším senzorem, který rozhodně stojí za zmínku, je ultraširokoúhlá 16megapixelová kamera s rozsahem 117 stupňů a korekcí efektu rybího oka. Dále se zde nachází dvojice 2megapixelových snímačů – jeden zajišťuje populární bokeh efekt a druhý je zde pro pořizování makro fotografií. Ty lze fotit ze vzdálenosti již čtyř centimetrů. To, jak kvalitní výsledné makro snímky vlastně budou, však ještě musíme ověřit.

Ve výřezu na přední straně se ukrývá 32megapixelová selfie kamerka se světelností f/2.0, která disponuje umělou inteligencí a podporou emoji s prvky rozšířené reality. Dostatek výkonu zajistí přítomnost 6 GB operační paměti a výkonný čipset Kirin 980, takže telefonu nedělá problém nahrávání videí ve 4K nebo i hodně náročný multitasking či hraní her. Hráčům navíc udělá radost podpora GPU Turbo 3.0, která slibuje ještě lepší herní zážitek u vybraných titulů, jako je PUBG nebo Fortnite.

Honor 20

Krátký první pohled na nový Honor 20 zakončíme zmínkou o baterii. Ta má vcelku průměrnou kapacitu 3 750 mAh, avšak potěší rychlým 22,5W nabíjením, díky kterému by se měl smartphone nabít za 50 % za pouhou půlhodinku. Výrobce naštěstí nezapomněl přibalit 22,5W adaptér do zásuvky, v balení ale bohužel nenajdeme sluchátka. Cenou by se novinka měla vyjít do 13 tisíc korun, dostupnost je prozatím neznámá.

Technické parametry Honor 20

Kompletní specifikace
Konstrukce154,3 × 74 × 7,9 mm, 174 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,26" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 980, CPU: 2×2,6 GHz + 2×1,92 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 750 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:33 hodin
Dostupnostsrpen 2019, 9 900 Kč
Diskuze ke článku
Pesedm
Stejně už nedostane nový Android :)
Androidchat.cz
Android v sobě má jen nedostane nové aktuální verze, lepší dostávat zabezpečení záplaty, než brečet nad Q, spousta lidí do dnes nemá 8 i když jejich přístroje tuhle možnost mají.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze