Jaké jsou naše první dojmy z chytrých hodinek Samsung Galaxy Watch Active 2?

59
Jaké jsou naše první dojmy z chytrých hodinek Samsung Galaxy Watch Active 2?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Hodinky nás zaujaly příjemnou haptickou odezvou i užitečnou digitální lunetou
  • Větší 1,4" Super AMOLED displej je velmi povedený
  • Uvnitř se nachází dobře známé prostředí Tizen s nadstavbou One UI
  • V komentářích nám můžete pokládat dotazy na to, co vás zajímá

Pár dní před oficiálním odhalením nové vlajkové řady Galaxy Note10 představil Samsung rovněž druhou generaci sportovně zaměřených chytrých hodinek Galaxy Watch Active2. Jaké jsou naše první dojmy z hodinek s novou digitální lunetou se dozvíte na následujících řádcích.

Hodinky ve verzi s 44mm ciferníkem k nám dorazily v růžové barevné variantě „Pink Gold“, která je primárně určená něžnému pohlaví. Podobně jako u první generace se nejedná o žádné robustní hodinky, ale přesto velikostně mírně narostly, a to z původních rozměrů 39,5 × 39,5 × 10,5 milimetrů na velikost 44/40 × 40 × 10,9 mm. Vzhledem k tomu můžeme sledovat i nárůst velikosti displeje, který je v případě větší 44mm (1,4palcové) varianty opravdu znatelný. Rozlišení 360 × 360 pixelů zůstalo identické a nutno podotknout, že Super AMOLED obrazovka vypadá velmi dobře a disponuje vysokým jasem, takže vás nebude omezovat ani přímý sluneční svit.

U první generace Wach Active někteří uživatelé vyčítali hodinkám absenci otočné lunety, kterou známe z většiny ostatních chytrých hodinek od Samsungu. Jihokorejský výrobce si tak vzal pravděpodobně tuto výtku k srdci a do druhé generace přidal lunetu digitální, která je v systému lakonicky označována jako „dotykový rámeček“. Po aktivování této funkce, která je defaultně vypnutá, se můžete přejížděním prstu po okraji displeje hodinek pohybovat v menu systému Tizen s nadstavbou One UI. Posunutí je navíc doprovázeno příjemnou haptickou odezvou, která je přítomna na mnoha jiných místech v systému a funguje velmi dobře.

Z krátkých prvních dojmů nás kromě výše zmíněného zaujala rovněž přítomnost mikrofonu a reproduktoru, díky čemuž můžete s hodinkami vyřizovat telefonní hovory á la James Bond a hodinky vás mohou rovněž upozorňovat zvukovými notifikacemi. Nastavení hlasitosti a způsobu upozorňování je přitom poměrně detailní, což se nám líbí a maximální hlasitost je zcela dostatečná. Stejně tak pochopitelně nechybí ani ovládání hudebního přehrávače v telefonu pomocí hodinek nebo možnost si do hodinek doinstalovat další aplikace či ciferníky. Těch v hodinkách najdete i tak několik desítek a pokud to umožníte, mohou ručičky na ciferníku vydávat zvuk jako opravdové hodiny.

Pocitově působí hodinky na ruce velmi příjemně, čemuž napomáhá i zadní skleněná strana, pod níž se nachází důležité senzory. Pokud vás zajímá, jestli hodinky zvládají EKG, pak ano, ale nikoli v současnosti. Samsung slibuje přidat funkci až někdy v budoucnu poté, co se hodinky dostanou na trhu. Z dalších funkcí nechybí pokročilé měření srdečního tepu, GPS nebo chytrý asistent Bixby, který funguje velmi dobře, pokud ovládáte angličtinu nebo jiný podporovaný jazyk. S češtinou ovšem máte smůlu.

Co se týče výdrže, zvládají hodinky bez problémů jeden den a pokud nejste extra nároční a nevyužíváte všechny funkce, které hodinky nabízí, mohli byste se dostat až na dny dva. Další funkce Samsung Galaxy Watch Active2 pro vás v současnosti testujeme. Pokud vás něco zajímá, neváhejte se zeptat v komentářích níže.

Technické parametry Samsung Galaxy Watch Active2 44mm

Kompletní specifikace
Konstrukce44 × 44 × 10,9 mm, 30 g, odolnost: IP68 / MIL-810G
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,4" (360 × 360 px), tvar: kruhový
SystémTizen, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetSamsung Exynos 9110, CPU: 2×1,15 GHz
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor340 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnostzáří 2019,
Diskuze ke článku
Adam Andreanszky
Adam Andreanszky
Bude na Čr trhu i verze Under Armour ?
Porydge
Já bych chtěl přímé srovnání s Apple Watch 4 nebo 5. A pořádné zaměření na software. To že měří tep, kroky a spálené kalorie je samozřejmost, to umí i náramky za 500. Takže by mě zajímalo prakticky všechno, co chytré náramky nedokáží a nenabízí.
Jirka
A kdy budeme moci platit přes hodinky s Tizen?? :(
Tomáš
Zajímalo by mě jak to bude s dostupností LTE verze? Předprodej BT verze běží již nějakou dobu, ale o LTE nikde nikdo nepíše...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze