Je libo „žraločí“ kamerka a Snapdragon 855? Právě testujeme Oppo Reno 10× Zoom

5
Je libo „žraločí“ kamerka a Snapdragon 855? Právě testujeme Oppo Reno 10× Zoom
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Telefon dorazil v podlouhlé krabičce se sluchátky i ochranným pouzdrem
  • Telefon má supervýkonný Snapdragon 855 i AMOLED displej s integrovanou čtečkou otisků prstů
  • Na zadní straně se nachází snímač s 10× hybridním zoomem i ultraširokoúhlý objektiv
  • 4 065mAh baterii lze nabít pomocí rychlého nabíjení VOOC 3.0

Oppo Reno 10× Zoom s vyjíždějící „žraločí“ kamerkou a desetinásobným hybridním zoomem se vydal po stopách Huawei P30 Pro a uživatelům nabídne kromě běžného snímače také ultraširokoúhlý objektiv a vyspělý teleobjektiv s 6násobným optickým zoomem a až 60× zoomem digitálním. Jaké jsou naše první dojmy z tohoto unikátního zařízení a může kromě fotoaparátu nabídnout i něco jiného? To se dozvíte na řádcích níže.

Telefon dorazil v netradičně dlouhé krabičce, která v sobě ukrývá kromě zařízení samotného také plastové ochranné pouzdro, 20W nabíjecí adaptér, kabel typu USB-A/USB-C a černozelená sluchátka s konektorem USB-C. Po uchopení smartphonu nás zaujala záda z pískovaného skla podobného části povrchu zad Pixelu 3 (XL) či LG V40 ThinQ. Díky této povrchové úpravě na zádech telefonu ulpívá méně otisků a v ruce zařízení méně klouže.

Za zapůjčení Oppo Reno 10× Zoom děkujeme společnosti Alza.cz a.s., provozující internetový obchod Alza.cz, kde si smartphone můžete i zakoupit.

Výrobce si připravil i několik designových prvků. Jedním z nich je tenká zelená linka na odemykacím tlačítku umístěném na pravém boku, druhou pak stříbrná tečka „O-Dot“ s identickou zelenou linkou pod fotoaparáty. Tento prvek chrání proti poškrábání objektivů fotoaparátů na zádech, zároveň se však kvůli němu telefon na rovných plochách mírně houpe. Zde se nachází i vertikálně umístěné objektivy jednotlivých snímačů a o kousek níže nechybí logo výrobce. Nejníže umístěný hranatý snímač představuje 13megapixelový teleobjektiv typu „periskop“ s OIS a světelností f/3.0. Aktivuje se v případě, kdy v aplikaci fotoaparátu zvolíte šestinásobné a vyšší přiblížení. Nad ním se nachází 8Mpx ultraširokoúhlý objektiv s rozsahem 120 stupňů a úplně nahoře najdeme 48megapixelový snímač o světelnosti f/1.7, který rovněž disponuje optickou stabilizací a laserovým ostřením.

První snímky pořízené teleobjektivem nás příjemně překvapily a zdá se, že dobře funguje i optická stabilizace, kterou ocení všichni, kterým se třepou ruce. Na horní straně je značně zajímavější 16megapixelová kamerka se světelností f/2.0, která při vysunování a zasunování vydává jemný mechanický zvuk. Ve srovnání s nedávno testovaným Huawei P smart Z je však subjektivně o něco tišší. Na zadní straně tohoto vyjíždějícího modulu připomínajícího žraločí ploutev se pak nachází přisvětlovací LED dioda, která se pravděpodobně již nevešla mezi fotoaparáty umístěné v designové lince na zádech. Vyjíždějící kamerka rovněž dokáže zaznamenat pád a v tu chvíli se schovat. Pro kompletní zasunutí kamerky je však potřeba, aby telefon padal alespoň z výšky metr a půl.

Na přední straně se nachází opravdu povedený AMOLED displej s 93,1% poměrem k tělu zařízení a ochranným sklem Corning Gorilla Glass 6. Velký 6,6palcový panel nabízí vysoký jas i příkladné pozorovací úhly a navíc jej díky vyjíždějící kamerce nenarušuje žádný výřez ani průstřel, takže mu v podstatě není co vytknout. Optická čtečka otisků prstů v displeji umožňuje pohotové odemknutí a v nastavení lze vybrat z několika druhů animace.

Uvnitř telefonu pak najdeme výkonný Snapdragon 855 s 8 GB operační paměti a 256GB úložištěm. Díky tomu jsou všechny reakce telefonu pohotové a uživatel nemusí na nic čekat.

Velká baterie o kapacitě 4 065 mAh by měla zajistit bez větších problémů až dvoudenní výdrž. Nabít ji lze pomocí rychlého nabíjení VOOC 3.0 dodávaným 20W adaptérem. Pokud vás ohledně testovaného Oppo Reno 10× Zoom cokoliv zajímá, neváhejte nám napsat do komentářů pod tímto článkem.

Technické parametry Oppo Reno 10x Zoom

Kompletní specifikace
Konstrukce162 × 77,2 × 9,3 mm, 210 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejAMOLED, 6,6" (1 080 × 2 340 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855, CPU: 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 065 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčervenec 2019, 23 990 Kč
Diskuze ke článku
xxx
HEzký, ale ta cena docela pálka :(
Gvv
Hhh
Rocco
Nikdo si nekoupí OPPO za 23000Kc.
Janekjankovatej
12500,- od Changa na Aliku
dát 2x tolik našim předprodejcům je dost

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze