Kdo fotí nejlépe? Srovnali jsme Galaxy S9+, Google Pixel 2 a iPhone X

25
Kdo fotí nejlépe? Srovnali jsme Galaxy S9+, Google Pixel 2 a iPhone X
  • V redakci se nám sešly hned tři vlajkové lodě různých výrobců, takže jsme neváhali a připravili si pro vás krátké srovnání výsledků fotoaparátů
  • Google Pixel 2 byl donedávna považován za nejlepší fotosmartphone, iPhone X též patří mezi absolutní špičku
  • Všechny by měl dle papírových specifikací převálcovat Samsung Galaxy S9+ s perfektní světelností f/1,5
  • To, zda se předpoklad potvrdil, můžete posoudit sami v dnešním přehledu

Jak již víte, pár dní zpět se nám do redakce dostal model Galaxy S9 , který byl představen teprve před pár dny na veletrhu v Barceloně. Vzhledem k našemu výletu do Londýna pár dní před samotným představením jste si mohli přečíst podrobné první dojmy současně s oficiální tiskovou konferencí. V preview jsme primárně chválili fotoaparát, právě na tom Samsung zapracoval nejvíce.

V redakci se nám kromě Samsungu sešly i další skvělé fotomobily – konkrétně Google Pixel 2 a Apple iPhone X. Popadli jsme tedy celou trojici a udělali pro vás malé fotosrovnání. Smartphony jsme otestovali v různorodých podmínkách, zvědavi jsme byli především na noční snímky, kdy by měl nový Samsung díky skvělé světelnosti excelovat. Vcelku velkým překvapením však je, že v momentech, kdy má snímač světla dostatek, světelnost se změní na f/2,4, nic mezi tím na automatický režim Galaxy S9+ nerozlišuje. Jaký smartphone fotí nejlépe podle vás?

Technické specifikace

Samsung Galaxy S9 Google Pixel 2 Apple iPhone X
Primární fotoaparát duální, 12 Mpx 12,2 Mpx duální, 12 Mpx
Stabilizace obrazu optická stabilizace optická stabilizace optická stabilizace
Světelnost f/1,5 (f/2,4) f/1,8 f/1,8
Přisvětlení LED LED LED
Selfie kamera 8 Mpx 8 Mpx 7 Mpx
Video 3 840 × 2 160 px 3 840 × 2 410 px 3 840 × 2 160 px

Kompletní specifikace naleznete v katalogu mobilů!

První snímek vždy patří Samsungu Galaxy S9+, druhý Pixelu 2, třetí iPhonu X. Mezi snímky můžete listovat šipkami vpravo a vlevo, přiblížení docílíte dvojitým poklepáním na fotografii.

Exteriér

Interiér

Makro

Večerní snímky

Informace pro čtenáře: Článek na našem webu vyšel 6. 3., z důvodu embarga jsme museli termín vydání posunout.

Diskuze ke článku
Mloq
Tak za mě pixel fotí nejlépe a to má jen jednu čočku, je fakt že v noci ztrácí ale jde vidět že optická stabilizace a ani měňavá clona nočním snímkům zatim moc nepomáhá aspoň jde vidět že nový samsung se neoplatí koupit...
Jakub
No asi bych dal přednost pixelu... Nožní snímky teda lepší Samsung ale kdo takhle večer fotí. To spíš nějaká fotka z klubu nebo něco večer osvětleného.
Pere
Pekné porovnanie.Ale mňa by zaujímalo ako fotia tieto telefóny v exteriéri a hlavne v interiéri ľudí lebo to je jedna z hlavných scén čo ľudia fotia.Prebehlo mi rukami už veľa vlakových fotomobilov a zatial čo som bol naozaj spokojný pri fotení daných scén bola lumia 1020 keďže má xenón a lumia 950 ktorá imituje xenón trojicov lediek to znamená že ked som odfotil priatelov a rodinu pri rôznych oslavách kde už bolo potrebné použiť blesk tak lumia 950 blikne ako xenón a ludia nemajú prižmúrené oči od dlhého svietenia s čím malo veľa telefónou problém.Po roku som si lumiu 950 zase kúpil ako sekundárny telefón hlavne na výlety a žúrky z rodinou a priateľmi a musím povedať že paráda.Viem operačný systém windows je na ústupe ale zatiaľ všetko ide ako má.
Uličník
Pixel 2 má optickou stabilizaci...trestuhodná chyba.. opravit immediately.. Jinak S9 mě dost zklamala.. prakticky každej obrázek se mi líbil nejvíc u pixelu a pak u ipX... kromě nočních.. tam S9 má přijatelnější barvy, ale ztrácí zase na detailech.. viz hodiny.. celkově ale pixel 2 ftw

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze