Když vám Galaxy S10+ nestačí. Samsung Galaxy S10 5G má téměř 7" displej

9
Když vám Galaxy S10+ nestačí. Samsung Galaxy S10 5G má téměř 7" displej
  • Samsung Galaxy S10 5G disponuje 6,7palcovým displejem
  • Na těle zařízení se nachází v součtu 7 fotoaparátů
  • Samozřejmostí je výkonný procesor nebo 256GB interní paměť
  • Telefon však přijde o slot pro paměťové karty
  • Dostupnost bude zpočátku velmi omezená

Galaxy S10e, Galaxy S10 a Galaxy S10+ – to jsou „základní“ novinky, které dnes Samsung představil. Seřadili jsme je dle velikosti. Možná se ale najdou tací, kterým 6,4palcový displej u Galaxy S10+ přijde malý. Pro ty bude určen Galaxy S10 5G. Jde o velikána, který klade důraz na fotografické schopnosti a podporu sítí 5G. Výbava je pak podivným mixem.

Samsung Galaxy S10 5G
Samsung Galaxy S10 5G snadno poznáte dle tří fotoaparátů na čelní straně

Design Galaxy S10 5G je stále stejný. Displej však narostl na 6,7 palce, nicméně výrobci se podařilo udržet hmotnost pod hranicí 200 gramů, což je velmi působivé. V displeji je stále zabudována ultrasonická čtečka otisků prstů. Pod kapotou se skrývá osmijádrový procesor s 8nm výrobním procesem doplněný 8GB operační pamětí. Pro vaše data bude přichystána 256GB interní paměť, a to je vše. Žádné další verze, chybí dokonce i slot pro paměťové karty.

Pokud si vzpomenete, Samsung Galaxy S10+ má na svém těle 5 fotoaparátů – tři vzadu, dva vpředu. Galaxy S10 5G přihodil ještě na každou stranu jednu čočku. Jde o speciální 3D snímač hloubky, což se může hodit nejen při fotografování, ale také v některých aplikacích. Klasicky se můžete těšit na 12megapixelový fotoaparát s proměnnou clonou, teleobjektiv a ultraširokoúhlý objektiv.

Samsung Galaxy S10 5G

Klíčovou funkcí této varianty bude samozřejmě podpora sítí 5G. Půjde tak o jeden z prvních telefonů, který bude nejnovější mobilní sítě podporovat. Z tohoto důvodu se očekává i větší energetická zátěž, což má kompenzovat baterie s kapacitou 4 500 mAh.

Samsung Galaxy S10 5G se exkluzivně objeví v nabídce amerického operátora Verizon, ale doposud nebyla oznámena cena ani dostupnost. Novinka by se měla později tohoto roku dostat i na vybrané evropské trhy. V České republice si zřejmě budeme muset nechat zajít chuť. Sítě 5G u nás totiž prozatím nejsou spuštěny.

Samsung Galaxy S10 5G

Technické parametry Samsung Galaxy S10 5G

Kompletní specifikace
Konstrukce162,6 × 77,1 × 7,9 mm, 198 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 6,7" (3 040 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855, , GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: 2 000 / 300 Mb/s, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Jan Enter
Jan Enter
Uvítal bych, kdyby Samsung vyrobil mobil s velkým displejem (alespoň 7") ve střední třídě, něco jako Xiaomi Mi Max 3.
Arest
Co je na téhle konfiguraci za podivný mix pane redaktore?? Obávám se, že nic. :-) Je to racionální výsledek, neracionální touhy mít vše v jednom, když na to nejsou technologie a prostor... :D Nic víc, nic míň... 5G ,4x fotoaparát, velká baterie a ikdyž máme biggest ever (v jednodisplejové konstrukci smartfounu) zařízení, ták tam víc jak 256 GB ROM nejde dát (jinak by tam byla!? za ty love...) thats All... Víc zatím netřeba hledat... ;-)
Petr
Ty vyrezy jsou podle meho skromneho nazoru hnus.
Jarda K.
Vyrezy jsou fakt hnusny, radsi kdyby byl o 2 mm tlustsi ramecek a v nem klasicky vse, pripadne zkosene se vsim v hrane aby to diky tomu vypadalo mensi (ramecek), nebo snad i vysouvaci je lepsi, ale tohle je nestastne reseni, nej bude az to bude pod displejem, ale ramecky musi byt, nejsem priznivcem sahani si do displeje + kdyz ne vsechny aplikace korektne podporuji zaobleny displej apod. vymysly ????

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze