LG V30 v redakci. Podívejte se na unboxing a fotogalerii

35
LG V30 v redakci. Podívejte se na unboxing a fotogalerii
  • Po Pixelu 2 XL se do redakce dostalo také dlouho očekávané LG V30
  • Krasný skleněný design v sobě ukrývá výkonný hardware i působivý duální fotoaparát
  • Nechybí ani voděodolnost IP68, slot pro microSD karty, kvalitní Quad DAC či stále častěji opomíjený 3,5mm jack

LG V30 – unboxing

LG V30 jsme si mohli vyzkoušet již při jeho představení v září na veletrhu IFA. LG trvalo opravdu hodně dlouho, než přineslo svou vlajkovou loď i na náš trh, ale dle našich prvních zkušeností stálo čekání za to. V30 je stále jedním z nejkrásnějších telefonů roku a kupříkladu rámečky má výrazně tenčí než Pixel 2 XL, který vyrábí rovněž LG. Díky tomu je V30 o poznání menší a padne ještě lépe do ruky.

Navíc nepůsobí v ruce příliš vytáhle jako například všechny „bezrámečkové“ telefony od Samsungu. Tady se o nějaké nudli nedá hovořit. Zároveň se nám zatím líbí i 6palcový POLED displej a prostředí běží svižně a není se čemu divit, když pod displejem tepe Snapdragon 835 a 4 GB RAM. Interní úložiště nabízí 64 GB prostoru a je možné jej rozšířit microSD kartou.

Pohledem na skleněná záda naší šedé varianty se dostáváme k velké chloubě telefonu – duálnímu fotoaparátu, který nabídne 16 a 13 Mpx. Přičemž jeden fotoaparát je klasický a druhý širokoúhlý. Ten hlavní má světelnost f/1,6 a druhý stále dobrou hodnotu f/1,9. Na zádech nás také logo Bang & Olufsen upozorňuje na kvalitní audio, a především sluchátka, která najdete v balení. V30 disponuje také na všech trzích výborným Quad DAC převodníkem, kterým se chlubilo v Jižní Koreji už LG V20. Ten by měl zaručit skutečně výjimečný hudební zážitek prostřednictvím 3,5mm jacku a my se nemůžeme dočkat, až si jej prověříme..

Dále na zádech nechybí ani vypínací tlačítko s integrovanou čtečkou otisků prstů a jak už jste mohli vytušit, telefon nepostrádá ani 3,5mm jack. Dostalo se také na voděodolnost s certifikací IP68 a samotná konstrukce působí opravdu luxusním dojmem. LG V30 začínáme testovat, takže se nás můžete začít ptát, co by vás u něj zajímalo nejvíce.

LG V30

Rozměry151,7 × 75,4 × 7,3 mm, 158 g
DisplejPOLED, 6" (1 440 × 2 880 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, 2×2,45 GHz + 4×1,9 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 300 mAh, doba nabíjení: 1:38 hodin
Diskuze ke článku
Dragereker
Zaujímal by ma displej. Blue tint, color banding....
MS
Za mna TOP model roku :)
Blue Sun
Blue Sun
Naposledy upraveno: 15. 12. 2017 09:46
Tak jestli tímhle foťákem se chtějí chlubit... dost bída. Takové mazanice na ISO 50...
Ještě mě tak napadlo... když už jsme ti Češi, žijeme v ČR, video je na českém serveru a česky... nebylo by vhodnější místo anglického "unboxing" použít normální české slovo "rozbalení"? Opravdu není vhodné do všeho za každou cenu cpát angličtinu.
Mike
Okolo podzimu jsem přemýšlel co si pořídim místo Samsungu S6 s kterým jsem byl velmi spokojený. Ta V30 mě nadchla... sháněl jsem informace kdy konečně přijde na nás trh. Je to opravdu krásný telefon. Jenže LG to trvalo dlouho. Povedlo se mi při black friday ulovit Samsunga S8, nový, cz distribuce... za 13990 ,- a jsem rád za něj,perfektní telefon. Teď mám na rok až rok a půl vystaráno, tak doufám že příště pokud LG udělá něco Top, bude lepší dostupnost. Myslím si že nejsem jediný koho to čekání odradilo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze