Motorola Moto G9 Plus s 6,8" displejem v redakci. Jaké jsou naše první dojmy?

Motorola Moto G9 Plus s 6,8" displejem v redakci. Jaké jsou naše první dojmy?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Telefon nás potěšil spolehlivou čtečkou otisků prstů na boku
  • Uvnitř tiká výkonný Snapdragon 730G
  • Baterie nabídne 5 000 mAh – tím pádem i solidní výdrž

Nová Motorola Moto G9 Plus je na první pohled poměrně velkým telefonem (170 × 78,1 × 9,7 mm), jehož rozměry ještě více umocňuje dodávané ochranné pouzdro, na jehož pravé straně je výřez pro kapacitní čtečku otisků prstů. Ta je skvěle umístěná přesně na dosah palce a během krátkodobého používání fungovala vždy spolehlivě. Překvapením je i dedikované tlačítko pro Google Asistenta na levém boku. Za pochvalu stojí také 3,5mm jack či takřka zarovnaný modul fotoaparátů. Méně praktická jsou však lesklá záda u námi testované modré varianty, která se rychle ušpiní od otisků.

Čelní straně dominuje IPS LCD panel o úctyhodné uhlopříčce 6,8" s průstřelem v levém horním rohu. Z krátkého používání lze pochválit dostatečnou jemnost, v oblasti průstřelu jsme si však všimli nepatrného prosvítání, v této cenové třídě se však jedná o častý jev. I přestože se jedná „pouze“ o IPS LCD panel, nabídne zobrazovač solidní barevné podání, maximální svítivost by však mohla být o něco vyšší.

Motorola Moto G9 Plus

Z další výbavy zmiňme Snapdragon 730G, který poskytuje naprostý dostatek výkonu. Telefon běhá velmi svižně a chlubí se také 128GB úložištěm či 4 GB operační paměti. Kapacita baterie činí úctyhodných 5 000 mAh, počítáme tedy přinejmenším s jednodenní výdrží. Vzhledem k víceméně čistému Androidu 10 a tradičně dobré optimalizaci z dílny Motoroly bychom se však mohli dočkat až dvoudenního používání bez doplnění energie.

Motorola Moto G9 Plus se snaží zaujmout rovněž fotovýbavou, která čítá 16Mpx selfie kamerku s ohniskem 29 mm, a tedy i poměrně úzkým záběrem, 64Mpx hlavní snímač (f/1.8, 26 mm a PDAF ostření) i 8Mpx ultraširokoúhlý objektiv se světelností f/2.2 a rozsahem 118 stupňů. Navíc nechybí ani dvojice 2Mpx senzorů, jeden slouží pro pořizování makro snímků, druhý pro vytvoření bokeh efektu. Právě u posledních dvou zmíněných senzorů zůstáváme mírně skeptičtí, z předchozích zkušeností se totiž obvykle jedná spíše o zbytečné fotoaparáty „do počtu“, podrobné zhodnocení si však necháme až do naší plnohodnotné recenze.

Za doporučenou maloobchodní cenu 6 999 Kč se jedná o zajímavě vybavený smartphone, který by mohl být atraktivní pro všechny herní nadšence i konzumenty multimédií, pro která je obrovský displej jako stvořený. Pokud vás o novince cokoliv zajímá, neváhejte nám napsat do komentářů pod tímto článkem.

Technické parametry Motorola Moto G9 Plus

Kompletní specifikace
Konstrukce170 × 78,1 × 9,7 mm, 223 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,81" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 730G, CPU: 2×2,2 GHz + 6×1,8 GHz, GPU: Adreno 618
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostříjen 2020,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze