Potvrdí se nižší rozlišení displeje Pixelu 3 XL? Více se dozvíme již dnes v 17:00

31× aktualizováno
Potvrdí se nižší rozlišení displeje Pixelu 3 XL? Více se dozvíme již dnes v 17:00
  • Oficiální představení proběhne již 9. října 2018 v 17:00
  • Pixel 3 XL má mít OLED displej o velikosti 6,2 palce, nabídne 4GB RAM, 64 GB úložiště a kvalitní kameru
  • Obavy z příliš malé kapacity baterii se nepotvrdily, telefon by měl vydržet bez problémů jeden den
  • Potvrzuje se přítomnost výřezu v displeji a absence duálního fotoaparátu, menší Pixel se obejde bez výřezu

Aktualizováno 9. 10. 2018

Několik hodin před oficiálním představením byly odhaleny další informace. Z údajů na krabičce je patrné, že displeje nabídnou Full HD rozlišení s velikostí 5,5 palců u standardní verze a 6,3 palců u verze XL. Také se potvrzují tři barevné varianty. Černá „Just Black“, bílá „Clearly White“ a růžová s úsměvným názvem „Not Pink“. Pokud se údaje o rozlišení displejů potvrdí, bude mít Pixel 3 XL menší rozlišení než Pixel XL a Pixel 2 XL.

Google Pixel 3

Kromě informací o velikosti displejů a Full HD rozlišení najdeme na krabičce slova „Live large“. Jestli se tento rok Google rozhodne pro změnu dodavatele AMOLED displejů se dozvíme již dnes v 17 hodin.

Aktualizováno 8. 10. 2018

Pouhý den před představením se nám do rukou dostávají pravděpodobné kanadské ceny nových Pixelů. Není žádným překvapení, že se novinky stanou jedněmi z nejdražších zařízení s Androidem. Základní varianta menšího Pixelu 3 by měla stát zhruba 23 tisíc korun s daní. Na opačném konci s cenovkou zhruba 25 tisíc korun stane Pixel 3 XL. Níže přinášíme přehled cen, které vychází z kanadských částek. Jde však o předběžný odhad a konečné ceny se mohou lišit.

  • Pixel 3 64 GB – 23 000 Kč s daní
  • Pixel 3 128 GB – 24 000 Kč s daní
  • Pixel 3 XL 64 GB – 24 000 Kč s daní
  • Pixel 3 XL 128 GB – 25 000 Kč s daní

Aktualizováno 4.10. 2018

Už jen 5 dní a zjistíme, jak se věci mají s novými Pixely. Navíc se pravděpodobně dozvíme mnoho nových informací i o Pixelu Slate nebo zařízení Chromecast. Dobrou zprávou je, že nové Pixely 3 si budete moci předobjednat ihned po jejich oznámení.

Google Pixel 3

Google již rozesílá e-maily, kde o tomto potenciální zájemce informuje. Bohužel není uvedeno, kdy půjdou Pixely do prodeje. Počítá se však se svižným zahájením prodeje a nové Pixely by se mohly dostat do prodeje během jednoho, dvou týdnů. V e-mailu se také vyskytuje číslo tři vyobrazené v černé, bílé a mátové barvě. Pravděpodobně se tedy potvrdí zvěsti o barevných variantách.

Aktualizováno 2.10. 2018

Google nové Pixely 3. generace připravuje také pro japonský trh. Aktuálně bylo vypuštěno propagační video, které se soustředí na známou funkci Active Edge, tedy mačkání telefonu za účelem spuštění Google Asistenta. Video je však dle očekávání nekonkrétní. Dle barev lze pouze tipovat, že tím Google odhaluje možné barevné variace budoucích Pixelů.

Aktualizováno 28. 9. 2018

V posledním videu z Ruska je Pixel 3 XL srovnáván s Pixelem 2 XL. Ve videu je zmíněno, že nový Pixel 3 XL má přibližně stejně veliké tělo jako Pixel 2 XL, ale podstatně větší displej. Fotoaparát vystupuje z těla, takže se připravte na to, že se smartphone (bez pouzdra) bude na rovném povrchu kolébat.

Vylepšení měla doznat rovněž vibrační odezva, která připomíná Taptic Engine od Applu a dokonce má být ještě o trochu lepší. Podle autora videa snímky z fotoaparátu Pixelu 3 XL poráží Samsung Galaxy Note9 i iPhone Xs, přestože má Pixel pouze jednu čočku. Ve videu se rovněž spekuluje o existenci „ultra“ verze nových Pixelů, která by nabídla zcela bezrámečkový displej.

Aktualizováno 26. 9. 2018

Podle nejnovějších informací bude funkce Google Lens integrovaná přímo do aplikace fotoaparátů nových Pixelů, což je umožněno díky dostatečnému výkonu Snapdragonu 845. Zařízením tak bude možné okamžitě rozpoznat všemožné objekty, aniž by musel uživatel přepínat do samostatné aplikace Google Lens.

Google Pixel 3 Google Lens
Nové Pixely od Googlu budou mít integrovanou funkci Google Lens přímo v aplikaci fotoaparátu

Služba Google Lens je rovněž propojena s aplikací Fotky Google a chytrým asistentem od Googlu. S Google Lens může uživatel například získat historická fakta o významných budovách, identifikovat rostliny či zvířata nebo na internetu vyhledat oblečení, které zahlédl ve výloze.

Aktualizováno 24. 9. 2018

O nových Pixelech je díky četným únikům známo takřka vše a již se jen čeká na oficiální představení 9. října. Čekání si lze ukrátit dalšími fotografiemi. Dnes se podíváme na větší model, tedy Pixel 3 XL.

Aktualizováno 17. 9. 2018

Server phonearena.com zveřejnil vizualizaci zadní strany nového Pixelu 3. Na obrázku můžeme vidět mátovou a růžovou barvu, které byly serverem pojmenovány jako Mild Mint a Dubious Pink. Nejedná se o oficiální obrázky, pouze o možnou podobu barevných odstínů nových Pixelů na základě uniklých materiálů.

Pixel mint pink phonearena

Aktualizováno 17. 9. 2018

Google vypouští na internet tři barevné varianty nových Pixelů. Podle obrázků můžeme počítat s černou, bílou a mátovou barvou.

Pixel 3 colors

Aktualizováno 14. 9. 2018

Google se již připravuje na příchod nových Pixelů. Ve svém obchodě nyní svítí velká číslovka 3 a možnost se přihlásit k odběru novinek. Ty vám Google naservíruje ihned po představení, které proběhne 9. října.

Google Pixel 3

Aktualizováno 9. 9. 2018

Vzpomínáte na enormní počet všemožných úniků nových Pixelů? Poznávacím znamením byly doopravdy kuriózní náhody jako například zapomenutý Pixel v automobilu služby Lyft nebo velmi předčasná recenze ruského serveru mobile-review.com, kterému smartphone zaslal neznámý dobrodinec.

V poslední dnech, tedy přibližně měsíc před oficiálním odhalením nových Pixelů, navíc Google žádá youtubery o povolení použít části videí, které o smartphonech natočili. A nutno podotknout, že někteří z autorů kritikou na nové Pixely rozhodně nešetřili. V jednom z videí je dokonce řečeno, že by měl Google okamžitě vyhodit všechny zaměstnance zodpovědné za design smartphonu, protože Pixel 3 XL vypadá příšerně.

Youtuber z kanálu front page tech ve videu (v čase od 3:57) tvrdí, že chce Google části těchto videí použít k vytvoření videomontáže, kterou bude prezentovat během oficiálního představení. Podle něj má být účelem videomontáže vzhled Pixelů ještě více zesměšnit. Také přichází s úvahou, že smartphony, které budou během 9. října oznámeny, mají mít odlišný design než zařízení, která nám byla po celou dobu servírována na až podezřele kvalitních fotografiích.

Aktualizováno 7. 9. 2018

Google konečně oznámil oficiální datum představení nových Pixelů. Odhalení se tentokrát bude konat v New Yorku na rozdíl od minulosti, kdy byly nové smartphony odhaleny v kalifornském Mountain View – centrále společnosti Google. Celou událost budete moci sledovat živě přes YouTube již 9. října od 17:00.

Aktualizováno 3. 9. 2018

Pixel 3 XL byl vyfocen při projížďce Lyftem. Respektive až po ní, když ho na zadních sedadlech našel řidič poté, co vysadil pasažéry. Na obrázcích lze zahlédnout i ochranné pouzdro.

Aktualizováno 31. 8. 2018

Úniků o větší verzi Pixel 3 XL už bylo docela hodně, ale nyní unikají informace o jeho menší variantě Pixel 3. Na sociální síti reddit byly zveřejněny jeho snímky. Na první pohled je jasné, že od Pixelu 2 se vzhledem moc lišit nebude. Zaujme však duální selfie kamera a mnoho fanoušků jistě potěší absence výřezu. Na přiložených screenshotech je vidět, že obě přední kamerky budou mít 8 Mpx se světelností f/1.8. Na snímcích dále vidíme, že displej o poměru stran 18:9 by měl mít Full HD rozlišení a baterie telefonu by měla mít kapacitu kolem 3 000 mAh.

Pixel 3

Aktualizováno 27. 8. 2018 - 16:00

Server Bloomberg přinesl informaci o možném datu představí 3. generace Pixelů od Googlu. Odvolává se na své spolehlivé zdroje. Nové Pixely by tedy dle aktuálních informací měly být světu oficiálně představeny 9. října. Tisková konference by měla probíhat v New Yorku.

Aktualizováno 27. 8. 2018 10:15

Ačkoliv nám do představení třetí generace Pixelů zbývá ještě více než měsíc, můžeme se již dnes podívat na kvalitní unboxing většího z chystaných modelů, tedy Pixelu 3 XL.

Aktualizováno 24. 8. 2018

Ruský server mobile–review.com do světa vypustl obsáhlé první dojmy z používání telefonu. Ten k testování do redakce zaslal anonymní dobrodinec.

Než se ale pustíte do čtení, musíme vás varovat. Autor článku výslovně upozorňuje na to, že se jedná o předprodukční vzorek. Na telefonu tudíž najdeme několik nedokonalostí, jako jsou například špatně lícující plasty. Jedním dechem však autor dodává, že testovaný kus už v sobě obsahuje finální software stejně jako nejnovější verzi aplikace fotoaparátu. Podle článku se finální podoba telefonu nemá měnit, setkáme se tak s doopravdy masivním výřezem.

Recenze také ukazuje několik srovnávacích fotografií. Autor poměřoval Pixel 3 XL s telefony Huawei P20 Pro a Samsung Galaxy Note9. Soudě dle fotografií nevypadá Pixel o mnoho větší než zbylé dva telefony. Zmínky o tom, že bude mít 6,7 palce tedy byly mírně přehnané. Dle autora má displej velikost 6,2 palce včetně „notche“. Bez výřezu je pak logicky displej o něco menší.

Recenzent pořídil hned několik snímků samotného prostředí telefonu. Většina z nich neukazuje nic nového. Můžeme si alespoň prohlédnout, jak vypadá nastavení funkce Active Edge, kterou jsme viděli již u HTC. Na rozdíl od HTC U12+ podle autora nenabízí příliš možností nastavení. Překvapivě se autor článku nezmiňuje o rozeznávání obličeje. Navíc uvádí, že zařízení odemykal pouze otiskem prstu. Ze screenshotů je každopádně patrné, že telefon nabídne 4 GB RAM a 64 GB interního úložiště. Jistě by mu slušelo úložiště větší, neboť dnešní vlajkové lodi často startují právě na 128 GB.

Můžeme si také prohlédnout prostředí aplikace fotoaparátu. Zadní kamera disponuje rozlišením 12 megapixelů, zatímco přední selfie snímač má rozlišení 8 megapixelů. Mírně překvapivé pak je, že zadní kamera je schopna natáčet 4K video pouze ve snímkovací frekvenci 30 FPS. Je však dosti pravděpodobné, že kamera bude postupně vylepšena skrze aktualizace.

Zadní kamera na testovacích snímcích dokazuje, že kombinace softwaru pro vylepšené HDR+ a veliké čočky fotoaparátu umí vykouzlit skvěle vypadající snímky. Ovšem vše má své meze, během přímého srovnání digitálního zoomu se zoomem optickým u P20 Pro můžeme konstatovat, že ani sebelepší software s optimalizací nenahradí kvalitní hardware.

Jako zobrazovač Google zvolil osvědčený OLED displej. Podle autora článku je srovnatelný s iPhonem X. Co se týče maximálního jasu a čitelnosti na denním světle se ale má ještě co učit. A to například od Galaxy Note9, proti kterému v tomto ohledu citelně ztrácí.

Autor se z pochopitelných důvodů rozhodl neprovádět žádné náročnější testy výdrže telefonu, neboť se jedná o předprodukční zařízení. Baterie o velikosti 3 430 mAh má však bez problémů zajistit jednodenní používání bez potřeby telefon nabíjet, což lze mimochodem i bezdrátově.

V balení pak kromě samotného smartphonu najdeme:
  • USB kabel typu C
  • Nabíječku (která podporuje rychlé nabíjení)
  • Redukci sluchátek 3,5mm jack na USB C
  • Redukci USB-C na standardní USB
  • Jehlu pro vyjmutí slotu SIM karty
  • Google drátová sluchátka á la Pixel Buds (sluchátka se prodávají za 150 dolarů)
  • Manuál

Další zajímavé zjištění je, že letošní dva Pixely, které mají vyjít v říjnu, pochází ze 7 sourozenců. Mezi nimi se má najít dokonce i ohebný smartphone, který má být uveden na trh v roce 2020. Samsung se svým Galaxy X by měl být na trhu již v příštím roce. Kdy se dozvíme o zbývajících 4 smartphonech, které jsou zahaleny rouškou tajemství, zatím není známo.

Je dost možné, že Google zrychlil obrátky a chystá se vydávat nové mobily rychleji než dříve. Rychlejší představení nových modelů by bylo pochopitelné – Qualcomm má na začátku 2019 vydat novou generaci Snapdragon procesorů podporujících sítě 5G, které by Google mohl do svých telefonů nasadit.

Aktualizováno 22. 8. 2018

Dostu už spekulacím, Pixel 3 XL se v poslední dnech odhaluje v plné kráse. Nebo snad ošklivosti? Snímky v poměrně vysokém rozlišení ukazují, že výřez novinku opravdu nemine, a to poměrně masivní. Dřívější úniky tak pracovaly s reálnými základy. Podívat se můžeme i do balení, ve kterém vidíme nová sluchátka, která vypadají jako Pixel Buds s kabelem. Nepůjde tedy o Bluetooth headset, ale vylepšení by se dočkat mohla.

Google Pixel 3 XL

Potvrzují se i předchozí spekulace o výbavě. Těšit se můžeme na obří 6,7palcový displej s rozlišením 1 440 × 2 960 pixelů, procesor Snapdragon 845 a baterii s kapacitou 3 430 mAh.

Google Pixel 3 XL

Aktualizováno 21. 8. 2018

Po několika dnech se rozšiřuje sbírka fotografií, na kterých je neznámý člověk využívající zařízení, které by mohlo být Pixelem 3 XL. Opět vidíme podobné tvary, displej s velkým výřezem nebo lesklou část zadní strany s jedním hlavním fotoaparátem.

Aktualizováno 17. 8. 2018

Po několika dnech ožily diskuze týkající se Pixelů 3 novou fotografií. Na ní je v rukách neznámého člověka zachyceno zařízení nápadně připomínající dřívější úniky Pixelu 3 XL. Samozřejmě fotografii nikdo nemůže zcela jistě označit za legitimní, avšak poměrně výrazný výřez a velká brada telefonu dávají tušit, že může jít o testovací kousek Pixelu 3 XL.

Google Pixel 3 XL

Aktualizováno 13. 8. 2018

Ruský bloger má k dispozici předprodejní vzorek Pixelu 3 XL a zásobuje internet poměrně užitečnými informacemi. Vše zveřejňuje například skrze videa v aplikaci Telegram. Celé video si můžete stáhnout níže, případně pustit přímo v Telegramu. Nově se dozvídáme, že Pixel 3 XL bude mít displej o úhlopříčce 6,7 palce a rozlišení 2 960 × 1 440 pixelů. O přísun energie se má starat nepříliš silná baterie s kapacitou 3 430 mAh. Hlavní fotoaparát má být 12megapixelový, čelní kamerka pak 8megapixelová.

Google Pixel 3 XL

Aktualizováno 8. 8. 2018

Nové Pixely se zřejmě představí až za necelé dva měsíce, ale již nyní se můžeme podívat na první rozbalení prodejního balení (unboxing). Jedná se o větší Pixel 3 XL a kromě samotného telefonu se ve zhruba 90vteřinovém videu podíváme i na vše, co Google přibalí do krabičky.

Aktualizováno 6. 8. 2018

Dnešní aktualizace přináší s velkou pravděpodobností klíčovou informaci. Dozvídáme se, že se nové Pixely 3 představí 4. října 2018. Tentokrát nejde o spekulaci, nýbrž únik přímo od Googlu. Americká společnost se navíc drží data a novinky představí ve stejný termín jako loni Pixely 2.

Google Pixel 3

Aktualizováno 3. 8. 2018

Dosavadní informace počítají s podzimní premiérou, ačkoliv k představení nového Androidu 9.0 P by mělo dojít již 20. srpna. Aktuálně se v Geekbench objevil Pixel 3 XL s Androidem 9 a ukázal vcelku slušný výkon. Ve vícejádrovém testu dosáhl na 8 355 bodů, což například nedosahuje výkonu Samsungu Galaxy Note 9, který ve stejném testu se shodným hardwarem dosáhl výsledku 8 712 bodů.

Google Pixel 3 XL

Aktualizováno 30. 7. 2018

Po měsíci se opět ozývá třetí generace Pixelů od Googlu. Tentokrát jde o větší Pixel 3 XL v bílé variantě. Na nových fotografiích jej můžeme vidět z čelní i zadní strany. Spatřit tudíž můžeme výřez v displeji i jen jeden fotoaparát na zadní straně.

Google Pixel 3 XL

Aktualizováno 27. 6. 2018

V dnešní aktualizaci se na pravděpodobné podoby chystaných Pixelů můžeme podívat ze všech možných stran. Unikla tradiční videa složené z renderů. Oba modely ctí dřívější vzhled, avšak mají menší rámečky. Menší Pixel 3 by měl mít 5,4palcový displej, větší Pixel 3 XL by mohl mít displej s úhlopříčkou 6,2 palce.

Aktualizováno 19. 6. 2018

I když jsme již Pixel 3 XL viděli na reálných fotografiích, kde měl výřez v displeji a chyběl mu duální fotoaparát, mohlo jít stále o nefinální prototyp. Nyní se díky dalším únikům ukazuje, že Pixel 3 XL opravdu s největší pravděpodobností výřez nasadí, díky tomu se zvětší úhlopříčka na 6,2 palce. Nový Android P již v základu s výřezem v displeji pracovat umí, takže to problém nebude.

Google Pixel 3 XL

Dle fotografií telefonu v pouzdře se prozrazují i další věci – například to, že Google ani tentokrát nevynechá stereo reproduktory na přední straně a bohužel také to, že ani tentokrát se nedočkáme duálního fotoaparátu. Druhý výřez v krytu bude patřit LED diodě a nezbytným senzorům. V tomto ohledu Pixely 3 zřejmě nebudou následovat aktuální trend. Přesto si dovolíme hádat, že výsledné fotky budou opět špičkové.

Pohled na zadní část odhaluje, že i tentokrát nalezneme čtečku otisků prstů na zadní straně, pod sklo displeje se tedy ještě nepodívá.

Aktualizováno 11. 6. 2018

V návaznosti na předchozí únik se začalo spekulovat, že Pixely 3 by mohly obsahovat funkci Active Edge. Co to znamená? Chystaná třetí generace by mohla mít rám citlivý na tlak. Není se čemu divit, současné Pixely vyrábí HTC, a to s touto funkcí pracuje již více než rok. Dle uživatele meraz9000, který měl možnost pracovat s prototypem Pixelu 3, telefon po stlačení vibroval, což je zpětná vazba. V tuto chvíli nicméně nic není potvrzeno a je možné, že Google nakonec funkci nenasadí. Obdobně to platí pro bezdrátové nabíjení, které by se dle aktuálních informací mohlo po několika letech do referenčních telefonů Googlu navrátit.

Aktualizováno 8. 6. 2018

Dnešní aktualizace je ve znamení nových fotografiích, na kterých můžeme vidět Pixel 3 XL. Na čelní straně je patrný výřez v displeji, současně je ale třeba dodat, že se může jednat o jeden z více prototypů a je nutné brát vzhled s rezervou. Do představení přeci jen zbývá ještě několik měsíců.

Pixel X3 XL

Aktualizováno 5. 6. 2018

Další informace opět potvrzují, že zatímco menší Pixel 3 bude mít displej bez výřezu, větší Pixel 3 XL by měl mít v horní části displeje výřez. Zásadně se bude lišit velikost samotných displejů. Pixel 3 nabídne 5,3palcovou úhlopříčku, varianta XL by měla disponovat 6,2palcový displej.

Aktualizováno 29. 5. 2018

Třetí generace Pixelů o sobě nechává znovu vědět prostřednictvím nově uniklé fotografie. Ta však zaryté příznivce Googlu určitě moc nepotěší. Na fotce pocházející z čínské sociální sítí Weibo máme zachycené krycí rámy displejů Pixelů 3 a 3 XL. Co určitě každého potěší je, že letos i menší model naskakuje na vlnu tenčích rámečků a vypadá v podstatě jako zmenšený Pixel 2 XL.

Google Pixel 3 a Pixel 3 XL

I letos se ale větší bratříček displejem bude lišit. Podle všeho má mít totiž ještě větší zobrazovač s populárním výřezem. Pokud se tedy ukáže tento unik jako pravdivý, bude určitě řada příznivců symetrických rámečku zklamaná. V naší ikonce ovšem můžete vidět render na základě zmiňované fotografie z dílen phonearena.com a na nich nevypadá ani jedno zařízení vůbec špatně. Mimo rámečků stojí za zmínku, že oba telefony si zachovají čelní stereo reproduktory a oba mají nad displejem tři kruhové výřezy v rámu. Očividně zde budou uschovány senzory a podle všeho také hned dvě čelní kamerky. To dává ostatně vzhledem k faktu, že Pixely tvoří odkoupený tým z HTC, smysl. Koneckonců už loňský model U11 měl duální přední kamerku.

Původní informace z 6. 4. 2018

Není vůbec žádných pochyb o tom, že Google i v letošním roce chystá novou generaci svých referenčních přístrojů. Doposud jsme se mohli jen domnívat, jaké názvy Google použije. V jeho interních zdrojích se však používá pojmenování, které se přímo nabízí. Dle očekávání to tedy je Pixel 3. Právě tento název se objevil ve zdrojovém kódu systému Android. V kódu se konkrétně objevila věta „Tato změna přidala konfigurační soubor, protože HAL V_1_2 podporuje pouze Pixel 3“.

Google Pixel 3

Pod zkratkou HAL se skrývá funkce Hardware Abstraction Layer. Co to znamená? Dle vysvětlení XDA-Developers má jít o speciální software, který dokáže přiblížit samotný operační systém Android k hardwaru. Mělo by to znamenat umožnění telefonu neustále hledat okolní sítě bez nutnosti vyvolávat skenování. Další informace v tuto chvíli nejsou známé. Objevují se pouze spekulace, že by místo tradičních dvou Pixelů mohl dorazit trojlístek. Třetím do party má být cenově dostupnější model.

Diskuze ke článku
Carda
Jak tak na něj koukám tak v příštím modelu Prosím výřez až do středu displeje ať to má větší smysl :-D
Pepa
Populární výřez :-D, achjo, to zase Apple s něčím přišel a ostatní to musí kopírovat... Spíš, kdyby šli cestou Lenova, nebo Apexu, to by pro mě bylo víc zajímavé, než výřez.

Dev
Když už ten nesmyslný výřez začlenili i do androidu, tak je to očekávatelné. Osobně se mi "notchník" nelíbí a věřím, že je to pouze dočasné řešení, nebo-li až hw dovolí, neštěkne po tomto řešení pes.
Petr
Pokud autor mluvi o "popularnim" vyrezu, je zrejme, ze je naprosty k0k0t.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze