Výklopný fotoaparát ASUSu ZenFone 6 je nezmar, jen tak jej nezničíte

Výklopný fotoaparát ASUSu ZenFone 6 je nezmar, jen tak jej nezničíte
  • Netradičně řešeným fotoaparátem disponuje nový ASUS ZenFone 6
  • Využívá překlopitelný duální snímač
  • Při pádu telefon fotoaparát v okamžiku zaklopí zpět do domovské polohy

ASUS svou letošní vlajkovou loď ZenFone 6 připravil opravdu velmi zajímavě. Má Snapdragon 855, ale také displej bez výřezu/průstřelu. Výrobce však kvůli tomu musel vyřešit, co s čelním fotoaparátem. V ASUSu si řekli, že čelní fotoaparát nepotřebují, bude jim stačit duální snímač na zadní straně. Takové řešení by se však zřejmě nesetkalo s kladným přijetím u nadšenců do selfies, případně uživatelů, kteří často využívají videohovory. A tak se tchajwanští vývojáři rozhodli, že bude celý modul fotoaparátů výklopný.

Během několika málo vteřin se fotoaparáty motorizovaně překlopí k čelní straně a jsou připraveny zaznamenat vaši selfie. Jak se ale říká, jakákoliv pohyblivá část je mnohem náchylnější na poškození. Ukazuje se však, že celý mechanismus ASUS zpracoval neskutečně bytelně. Dokazuje to nově zveřejněné video od JerryRigEverything. Kromě obvyklého testu konstrukce zde dostal „naloženo“ také otočný fotoaparát.

Byl poškrábán, tahán, blokován zavážím i otevírán pouze rukou. Jinými slovy velmi neohleduplné chování vydržel bez úhony a nadále fungoval. Výrobce sám tvrdí, že je konstruován na 100 otočení denně po dobu tří let. To bude zřejmě postačovat naprosto všem. ASUS myslel také na bezpečnost. Pakliže by vám ZenFone 6 vypadl z ruky při fotografování selfies, automaticky dojde k zaklopení fotoaparátu do domovské polohy, čímž se eliminuje případné poškození.

ASUS ZenFone 6 (2019) 8 GB/256 GB

Rozměry159,1 × 75,4 × 9,1 mm, 190 g
DisplejTFT IPS, 6,4" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 855,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, microSDHC
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze