Xiaomi Mi 8 skvěle fotí. V DxOMarku se vyrovnal Samsungu Galaxy S9+

19
Xiaomi Mi 8 skvěle fotí. V DxOMarku se vyrovnal Samsungu Galaxy S9+
  • Nové Xiaomi Mi 8 v testu DxOMark patří mezi nejlépe fotografující telefony
  • Mírně zaostává pouze v kvalitě nahrávaného videa
  • Ve výsledku však v žebříčku figuruje po boku Samsungu Galaxy S9+

Čínské Xiaomi včera představilo svou zbrusu novou vlajkovou loď Mi 8. Ta se automaticky katapultova lamezi nejlepší smartphony současnosti a minimálně v oblasti fotoaparátu to vypadá velice nadějně. V DxOMarku dosáhlo Xiaomi Mi 8 ve fotografickém testu 105 bodů, čímž se řadí k absolutní špičce. Redaktoři si při testu v podstatě neměli na co stěžovat. Zadní fotoaparát odvádí bravurní práci. Disponuje 12 megapixely, optickou stabilizací obrazu a světelností f/1.8. Sekundární kamerka s rovněž 12 megapixely a světelností f/2.4 umožňuje například dvojnásobné přiblížení bez ztráty kvality.

Xiaomi Mi 8

Vyzdvihována je barevná věrnost s ukázkovým dynamickým rozsahem, a to včetně snímání za zhoršených světelných podmínek. Telefon se prakticky nepotýká se šumem, dobře vyvažuje bílou a velice svižně ostří. Právě u ostření však přeci jen byla nalezena drobná vada, která se týká občasného zpoždění. To může způsobit například ne zcela ideální zachycení scény. Drobné nedostatky přináší režim bokeh, kdy telefon občas hůře vyvažuje bílou. Při přiblížení snímků jsou pak tu a tam patrné nežádoucí fialové artefakty vznikající různými světelnými podmínkami na snímku.

V případě videa Xiaomi Mi 8 mírně ztrácí. Ačkoliv rychle ostří a barvy jsou věrné, tak k dokonalosti mají daleko detaily a občas opět dochází ke špatnému vyvážení bílé. Za video si tak novinka od Xiaomi odnesla pouze 88 bodů. Ve výsledku, který nevzniká průměrem, se vyšplhala s 99 body na 4. příčku v žebříčku. Shodnou pozici drží také Samsung Galaxy S9+. O skutečných kvalitách se jistě brzy přesvědčíme i my v našem testu.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je společnost Witty Trade s.r.o. provozující webové stránky Xiaomi-Czech.cz.

Xiaomi Mi 8 8 GB RAM

Rozměry154,9 × 74,8 × 7,6 mm, 175 g
DisplejSuper AMOLED, 6,21" (2 248 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 845, 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor3 300 mAh
Diskuze ke článku
Lukáš
Kdy k nám dorazí Mi 8 SE ?
vojta
Kdy začne Xiaomi podporovat funkci VoLTE u českých operátorů?!
Mio
Nejak sa mi nechce veriť, že Xiaomi sa podarilo vyrobiť mobil s kvalitným fotoaparátom. Chlapci z DxO zrejme zas dostali dobre zaplatené :D
Blue Sun
Blue Sun
V DxO marku taky vychvalili P20Pro, ackoli foti tragicky. Nebo Xperie s jejich uz tradicne tragickymi fotaky. Ten test uz dnes nema zadnou vypovidajici hodnotu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze