Zelenající displeje Matu 20 Pro bude Huawei řešit. Aktuálně ve Finsku

15
Zelenající displeje Matu 20 Pro bude Huawei řešit. Aktuálně ve Finsku
  • Někteří uživatelé si stěžují, že na displejích prosvítá zelená barva
  • Týká se to v podstatě náhodných kusů
  • Finské zastoupení Huawei oznámilo, že vadné kusy vymění

Nová vlajková loď od Huawei se již nějaký ten den prodává i na českém trhu. Mate 20 Pro je ale samozřejmě dostupný po celém světě. Zájem je obrovský a nárůst uživatelů zapříčinil, že se začínají objevovat první dětské nemoci, které provázejí drtivou většinu nových smartphonů. V případě Matu 20 Pro se aktuálně nejvíce řeší „nazelenalý“ nádech displeje. Ten se objevuje převážně při tmavém pozadí a nejčastěji na okrajích displeje. Dle dostupných informací se problém aktuálně týká výhradně kusů, které jsou vybaveny OLED panely od LG. Některé kousky využívají OLED displeje BOE a problémem netrpí.

Spekuluje se, že za vadou stojí lepidlo, které Huawei používá. V tuto chvíli to však potvrzené není a přímé oficiální stanovisko ze strany Huawei chybí, což samozřejmě mnohé zákazníky uvádí do nejistoty. Naděje ale přeci jen svitla. Finské zastoupení Huawei uvedlo, že dlouho zkoumalo telefony, které zezelenáním displejů trpí. V tuto chvíli přistoupí k bezplatné výměně všech postižených kusů, pokud o to vlastník požádá. Podobné náznaky se objevily také na britském fóru, kde bylo diskutujícím doporučeno, aby odmítli opravu a požadovali výměnu za nový kus.

Zbývá dodat, že problém se skutečně netýká všech kusů Matu 20 Pro. Například náš redakční má displej v pořádku a s nechtěnými zelenými prvky jsme při žádné situaci nesetkali. O vyjádření jsme požádali též české zastoupení Huawei. Jakmile jej získáme, do článku jej doplníme.

Huawei Mate 20 Pro

Rozměry157,8 × 72,3 × 8,6 mm, 189 g
DisplejAMOLED, 6,39" (3 120 × 1 440 px)
Fotoaparát40 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 980, 2×2,6 GHz + 2×1,92 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, nanoSD
Akumulátor4 200 mAh
Diskuze ke článku
SeltinoCZ
Netýká všech.... Na Huafanu je solidní vlákno uživatelů z ČR jak jim displaye začínají zelenat, V zahraničí jsou zaznamenány i zelenání displaye od BOE. Z tohohle bude ještě slušná aférka.. Zákazníků je mi líto a mám pochopení i pro to že se to může stát, jen je smutné že žijí teď v nejistotě a HUAWEI defakto mlčí....
Areon
A přesně z tohoto důvodu si vždy kupuju telefon 3 měsíce po výdání. Všechno hezky vyplave na povrch, popřípadě se chyby vyřeší a nové várky v době kdy kupuju telefon budou v pohodě.
Řezňýk
Hezké retro á la Nokia 5110.
Xwert Is
Xwert Is
Škoda no ten telefón je takmer bez kompromisov ak si odmyslíme výrez a mizernú podporu (ala Android)...
Inak je to super phone.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze