Potvrzeno! OnePlus 6T bude mít optickou čtečku otisků prstů v displeji

8× aktualizováno
Potvrzeno! OnePlus 6T bude mít optickou čtečku otisků prstů v displeji
  • 3,5mm jacku se nedočkáme, v balení však najdeme alespoň redukci z USB-C
  • OnePlus 6T by měl disponovat 3D kamerou s vylepšenou rozšířenou realitou
  • Telefon bude mít rychlé nabíjení, 40 % baterie dobije jen za 10 minut, v mnohém si bere inspiraci od Oppo R17
  • K představení dojde zřejmě 30. října

Aktualizováno 11. 10. 2018

OnePlus potvrdilo, že čtečka otisků prstů integrovaná v displeji bude využívat optickou technologii. Co to znamená pro uživatele? Pravděpodobně mírné zklamání. Ultrazvuková čtečka otisků prstů je totiž považována za rychlejší a přesnější. OnePlus se však mohlo podařit optickou čtečku vyladit, aby dosahovala podobných kvalit jako ultrazvuková varianta. S ohledem na to, že OnePlus je součástí BKK Electronics (společnosti, která vlastní značku Oppo a Vivo), by nebylo překvapením, kdyby byla čtečka přejata z modelu Vivo NEX S. Více se dozvíme nejpozději 30. října, kdy má být OnePlus 6T oficiálně představen.

OnePlus 6T

Aktualizováno 2. 10. 2018

Do představení OnePlus 6T chybí zhruba dva týdny. O telefonu víme mnohé, známe též jeho podobu. Čekání si však lze krátit dalšími úniky oficiálně se tvářících renderů. Dnes se tedy můžeme podívat na novinku ve dvou odstínech černé. Konkrétně se jedná o varianty Mirror Black a Midnight Black.

OnePlus 6T ve dvou odstínech černé

Aktualizováno 27. 9. 2018

Nové rendery se kterými přišel portál mysmartprice.com ve spolupráci s @OnLeaks potvrzují design očekávaného OnePlus 6T. Kromě tzv. waterdrop výřezu v displeji jako další zdroj také potvrzují absenci 3,5mm jacku.

Podívat se také můžete na video, ze kterého je patrné, že kromě tvaru výřezu se toho oproti designu OnePlus 6 moc nemění.

Aktualizováno 27. 9. 2018

O telefonu OnePlus 6T již víme mnohé. Aktuálně došlo také k úniku kapacity baterie. Potěšující skuteční jest, že dojde k mezigeneračnímu posunu. OnePlus 6T má disponovat akumulátorem o kapacitě 3 700 mAh, což má být tzv. typická kapacita. Předchůdce, OnePlus 6, má baterii s kapacitou 3 300 mAh.

OnePlus 6T

Aktualizováno 21. 9. 2018

Nejnověji uniklý render odhaluje zadní stranu s duálním vertikálně orientovaným fotoaparátem. Změn mnoho není, alespoň v horní třetině zad, která je na renderu viditelná. Zdá se, že OnePlus 6T se zadní stranou bude velmi podobat OnePlus 6. Rozdílem samozřejmě bude chybějící čtečka otisků prstů, která najde své místo přímo v displeji.

OnePlus 6T

Aktualizováno 14. 9. 2018

Podle slov spoluzakladatele OnePlus, Carla Peie, není k vytvoření skvělého smartphonu potřeba nasadit do zařízení všechny dostupné komponenty. A tak se OnePlus 6T nedočká 3,5mm jacku. Díky ušetřenému místu by však smartphone mohl nabídnout jiné zlepšení, například vyšší kapacitu baterie. Nic konkrétního ovšem Pei zatím neprozradil. Společnost navíc nedávno oznámila nová dostupná sluchátka OnePlus Bullets V2 s USB-C a převodníkem Cirrus Logic DAC, o jejichž bezdrátové verzi jsme už psali. V nabídce budou za 20 euro, přibližně tedy 600 korun.

OnePlus Bullets V2 headphones

Malou útěchou tak zůstává, že bude v balení smartphonu přibalena alespoň redukce z USB-C na 3,5mm jack, což například Apple u nových iPhonů považoval za nadbytečné.

Aktualizováno 12. 9. 2018

Do představení OnePlus 6T zbývá zhruba měsíc a již bylo na čase, abychom se o novince dozvěděli více. V prvé řadě unikla fotografie, na které smartphone vidíme, a to včetně kapkovitého výřezu v displeji nebo trojitého zadního fotoaparátu.

OnePlus 6T

Samotný AMOLED displej bude mít 6,4 palce a rozlišení 2 340 × 1 080 pixelů. Potvrzena je též čtečka otisků prstů přímo v displeji. Počítat můžete s procesorem Snapdragon 845, 6/8GB operační pamětí a úložišti o velikosti 64/128/256 GB. Systém OxygenOS bude založen na Androidu 9.0 Pie. Kapacita baterie se zastaví na 3 300 mAh.

OnePlus 6T

Aktualizováno 11. 9. 2018

Společnost OnePlus zveřejnila screenshot displeje, který pochází z budoucího OnePlus 6T. Výrobce odhaluje, že čtečku otisků prstů integruje přímo do displeje, avšak současně zůstane zachována i možnost odemknutí rozpoznáním obličeje. Na screenshotu je též vidět datum 17. října, což by mohl být den, kdy dojde k oficiálnímu představení.

Aktualizováno 4. 9. 2018

Vzhled budoucího OnePlus 6T se pomalu potvrzuje. Nově totiž unikly snímky předpokládaného prodejního balení OnePlus 6T a na vnitřní straně krabičky je patrný obrys telefonu. Ten potvrzuje drobný výřez v displeji a rovněž čtečku otisků prstů, která v něm najde své místo. Samotný displej by měl mít úhlopříčku 6,4 palce.

OnePlus 6T

Původní informace z 27. 8. 2018

OnePlus 6T získává certifikaci od Euroasijské ekonomické komise (EEC) pod kódovým označením A6013. Telefon zaujme 6,4palcovým AMOLED displejem s výřezem a bude poháněn Snapdragonem 845 (v úvahu také přichází Snapdragon 710). Aby vše hladce fungovalo, bude telefon disponovat 6/8 GB RAM. Navíc by mělo být možné odemykat jej čtečkou otisků prstů v displeji, případně skrze rozeznání obličeje jako u Oppo R17.

OnePlus interface

Wow efekt by měl obstarat 3D zadní fotoaparát, který dokáže měřit hloubko předmětů na fotografii a jejich rozložení v prostoru. Díky tomu bychom se mohli těšit na vylepšenou rozšířenou realitu. Technologie by měla umožnit například virtuální zkoušení oblečení nebo přesouvání nábytku v domácnosti. Dále je dosti pravděpodobné, že se fotoaparát nechá inspirovat u Oppo R17.

Dalším trhákem může být například superrychlé nabíjení, takzvané „Dash fast charging“. To by mělo být přejmenované VOOC nabíjení od Oppo. Technologie slibuje nabití 40 % baterie za pouhých 10 minut.

Doufejme, že OnePlus 6T do telefonu zvládne zakomponovat všechny tyto technologie. Za předpokládanou cenu kolem 15 tisíc korun by totiž mohl zaujmout spoustu zákazníků. Ve hře ale stále zůstává i údajně domluvená exkluzivita pro operátora T-Mobile na americkém trhu.

Diskuze ke článku
Lukáš
Nad šestkou jsem dlouho váhal, odrazovala mě hlavně její velikost. Jsem rád, že jsem nakonec odolal a počkal. Koupil jsem v akci S9 za čtrnáct a na to se OP6 absolutně nechytá. Obecně kromě výkonného procesoru na tom telefonu moc co není. Průměrný displej, fotoaparát, zvuk... Snad 6T nečím zaujme, výkonný procesor je dost málo.
Bat
Výřez nemůže být elegantní. Je to technická nedokonalost a takhle mít vykousnutý displej, na to by se mi nekoukalo pěkně.
Mi.
To ti nabídne každý čistý android se snapdragonem (quickChargre).
Martin
To vidim že nakonec zůstane Samsung s LG jako jediný s Jack. Protože oba nebudou dávat pryč když mají s tím velké plány.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze